prezivljanje prostega casa

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
ce si si
Sramežljivka
Sramežljivka

prezivljanje prostega casa

Neprebrana objava Napisal/-a ce si si »

Zivjo!
Trenutno imam prevec casa (jaaa, tudi to se ocitno cloveku lahko zgodi), zato vas sprasujem za ideje za krajsanje casa, za kaksen nov hobi.... Fora je v tem, ker grem jeseni za vedno v redno sluzbo in sem se odlocila, da si bom teh zadnjih nekaj mesecev vzela cisto frej. Seveda se to takoj pozna pri denarju, ki ga ni. Ker drugace bi spokala kufre in sla nekam. Torej potovanja in neskoncno dolg dopust odpadejo. Lotevam se raznih sportnih podvigov, ki mi vzamejo 4-5ur, vendar to na dnevni ravni zaradi preobremenitve telesa ne gre. Gledanje TVja mi ne gre, branje knjig mogoce malo bolj, interneta sem se ze navelicala, vse moje prijateljice so 110% zaposlene s sluzbo in zraven se 110% s svojimi fanti, jaz pa seveda samska, mogoce bi se lahko lotila vezenja gobelinov ali pa ucenja kitajscine =)... Torej imate kaksne predloge, kako bi cim bolj zabavno, aktivno in brez vecjih stroskov in investicij prezivela naslednje 3 mesece. Kaj bi lahko pocela in cesa bi se lahko lotila? In ne mi govort naj grem delat, ker ravno 24/7 casa na pretek mi je bil cilj, ki pa kot kaze le ni tako bozanski, kot se je sprva zdel. Sem se pa najbrz fejst zakalkulirala, ker si nisem nasparala par kilo evrckov, da bi 3 mesece lahko lezala pod palmami, kajne :?
bouhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bouhca »

hm...zanimiva tema :D

* lahko si omisliš hišnega ljubljenčka (kšnega kužija al pa kj...) sam nwm če boš potem ko boš redno zaposlena imela dovolj časa za ukvarjat se z njim
* branje ni tok slaba ideja
* sklepanje novih/obnavljanje starih prijateljstev
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Huh... no money, no fun. Glede tečajev je tako. Morda se že najdejo kakšni brezplačni, vendar težko. Učenje jezika se lahko naučiš s knjigami na foro "kako se naučiti xy v 3 mesecih". Vezenje gobelina (sej ne vem, če je prav napisano) tudi ven iz knjige. Reči nabaviš v art hobby in vaja dela mojstra. Veliko reči se da naučiti iz knjig. Knjige so pa brezplačne - rabiš le kartico/članarino v neko knjižnico (članarina se edin plača :D ) in viola... tečaj na lastnem domu. Naredi plan telovadbe, veliko kolesari, obiskuj razne kulturne prireditve (na netu se najde seznam) - te so večina (če so na prostem) brezplačne. Naredi si listo reči, ki si jih imela namen opraviti pa nikoli nisi imela časa. Generalko stanovanja, generalko omar, pregled starih slik in obujanje spominov... morda tukaj naletiš na kakšno zamisel, ki si jo že daleč nazaj pozabila ravno zaradi pomanjkanja časa! :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tysia »

:)

Glede na to, da je slutiti, da te potovanja vlečejo in da si aktivna oseba ( 4, 5 ur trajajoči športni podvigi :top: ) ti priporočam kakšno backpacking varianto. Nekaj € bi bilo vseeno fajn imeti s sabo ( če nimaš, pač v želji po doživetju prekršiš svoje pravilo in greš delat nekam za teden, dva).
- po Slovenjiji s kolesom
- po Evropi na štop
- če poznaš kakšnega, ki vozi kamion te lahko odpelje npr. proti Španiji; tam si zadaš en življenjski cilj, to je prehoditi Camino di Santiago. Za denar ti tam ni treba skrbeti ( malenkost je vseeno fajn če ga imaš s sabo), ker je to romarska pot in je za prenočišče in prehrano poskrbljeno v hišah in samostanih napoti. Velik izziv, za katerega ne potrebuješ praktično nič denarja, pač pa veliko časa in predvsem poguma.
- obiskovati prijatelje iz faksa( ali pa iz kje drugje) :twisted: ; lahko je poceni, če si tako narediš hehe
- intenzivno se ukvarjati sama s sabo; razčistiti to, kar še nisi, itd...
- veliko bivanja v naravi, altruistična pomoč drugim
- živeti življenje povsem kontra temu, kot si ga živela sedaj ( seveda tako da nikomur ne škoduješ :wink: )
- razvijati nek svoj talent ( če npr. rada poješ, začni s (samo) izobraževanjem na to temo)

..in še in še...

Srečno! :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

temeljito čiščenje stanovanja/hiše:
- preproge
- pomij okna
- kot je že ena omenila: preglej garderobo, kar ti ni kul, vrzi oz. daj za Rdeči križ; zimsko opravo operi, če je še nisi, in jo pospravi v najbolj temen kotiček omare :)
- pobriši vse police v kuhinji (zloži posodo ven)
- pobriši prah z vseh "kičastih stoječih zadevščin"
- preobleci posteljnino
- povsod pomij po tleh (umakni tudi pohištvo, pod posteljo)
- prebeli stanovanje
- odstrani pajčevine

lahko se ukvarjaš z vrtnarjenjem, sajenjem rož oz. presajanjem

če se bom še česa spomnila, bom dodala! lp
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Hmmm :D :
*a maš mogoče kakšnega sorodnika v sosedni državi...pa greš na obisk
*greš na plesne npr. orientalc...ne rabiš soplesalca,nikol ni prepozn da začneš,ful svoje telo spoznaš...men je ful fajn :zustimm:
*si kupiš gledališki abonma,ni tak drag,če si pa študentka pa tolk bolš
*zdj ne vem,če si študentka,pol si lahk za en mesc kupiš mesečno karto za vlak za tujino,pa greš mal z vlakom pa nahrbtnikom...pa stanuješ v hostlih,pa se potepaš
*če maš talent npr. za petje,se pridružiš pevskem zboru
*pokličeš ktero sošolsko iz oš al pa sš,pa greš na kavo
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Začni se učiti esperanto na netu :D
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

meni pa nikoli ni bilo jasno, kako lahko kdo ne ve, kaj bi počel.
jst bi pogledala filme, ki so na čakalni listi, prebrala klasično leposlovje, pospravila in preuredila hišo, se naučila kakšnega jezika (na internetu je dovolj programov), obrnila kakšno računalniško igro, se naučila vrtnarjenja, šivanja, izboljšala kuharske sposobnosti, se ukvarjala s športom, prebrala strokovne knjige s področij, ki me zanimajo, se naposlušala audio predavanj, napisala zgodbo, spet začela risati ... stvari, ki jih lahko počneš, je neskončno. res, kako je lahko komu kdaj dolgčas?
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Hja no jest bi šla vseen za kšn mesec delat-september je že daleč in če bi zdej delala ena dva mesca, bi šla lahko nekam-in ti cajt hitreje mine..kaj bi dal usi za tolk cajta k ga maš ti :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

Cel junij lahko spremljaš evropsko prvenstvo v nogometu. torej maš većere zapolnjene. :D
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

*naredi nekaj, za kar si si že dolgo govorila, da tako nimaš časa in da boš to storila, ko ga boš imela
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Fora je v tem, ker grem jeseni za vedno v redno sluzbo in sem se odlocila, da si bom teh zadnjih nekaj mesecev vzela cisto frej.

:rofl: joj, to si pa tok napisala k da si si s tem podpisala smrtno obsodbo :lach: Jah, prosti čas tut zahteva finance...dones ni nč več zastonj :D predlagam da se javiš za kakšno prostovoljno delo da zabiješ čas, pa še nekaj dobrega za svet oz. druge boš nardila, a ne...
Sam mal se mi smešn zdi da sama ne veš kaj bi počela s svojim prostim časom?! Pa ja je mende kej na tem svet kar rada počneš v prostem času? Tut takrar k ga nimaš na razpolago 24/7...Jaoooo, prou nasmejala sm se zdej no :D
Da te pomirim - tut redno u službo hodit ni tok slabo veš?
Odgovori