Se preseliti k njemu?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Se preseliti k njemu?

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Skupaj sva 2 leti in nama laufa...prekrasno. Bolje ne bi moglo biti. Ker je on doma v mestu, kjer jaz študiram, mi je že od samega začetka zveze v navadi, da sem veliko pri njemu, 3-4 dni na teden. V bistvu, v hiši njegovih staršev, kjer pa imava celo nadstropje zase.
Point je v tem, da si fant zelo želi, da bi zaživela skupaj. Sicer si tega tudi jaz zelo želim, ampak imam glede tega določene pogoje, katerih pa mislim, da ne bi bil pripravljen sprejet, ker so kar malo kruti.
In sicer:
1. jaz še s svojimi starši ne zdržim predolgo, kaj šele, da bi z njegovimi. Sicer so kr OK, ampak pač raje ohranjam distanco. Tako pa bi njegovi hodili skozi najino stanovanje na teraso, mama ma pisarno poleg spalnice, sestra čepi na računalniku...
2. Imava kuhinjo, a je zaenkrat ne uporabljava. Če bi se šla te igrice, bi jaz definitivno črtala iz seznama prehranjevanje pri starših. Fora pa je v tem, da ne kuham preveč rada, pa tudi uspeva mi ne dobro, hkrati pa ne vem, kolk bom mela časa za to, ker imam zahteven študij. Fant bo drugo leto absovent in bo gotovo nekje delal, tako da bom jaz vseeno še imela več časa od njega in bo kuhanje na mojih plečih. Je pa zelo razvajen glede hrane, ker njegova mama zelo dobro kuha, vse mora biti zelo okusno.
3. V prisotnosti svojih družinskih članov se njegovo vedenje spremeni - na nivo 8 let starega otroka. Najboj je zanimivo, da lahko jezi sestro :roll:
4. To ni hiša, v kateri si želim živet. Vem, da bom nekoč uspešna in si bom lahko privoščila veliko več, a ta trenutek, ko smo vsi brez prebite pare, ne vem, če bi ravno vlagala v to stanovanje, medtem ko je fant pripravljen vložiti velik denar - konec koncev ga razumem, saj je tu odraščal.
5. Iz tega sledi to, kar me najbolj muči: da bi bla JAZ pri NJEM. Vedno je nek občutek podrejenosti, npr. niti vrtnic ne morem it narezat za šopek, ker je foter zaljubljen v tiste vrtnice. Poleg tega imam malo slabo vest, ker so z denarjem bolj na tesnem in se počutim kot parazit. Sicer imava svoj števec za el.+vodo in potem bi te stroške obvezno tudi sama poravnavala, ampak še vseeno ni nevtralen teritorij.

Torej, bi se preselila k njemu, če bi imela zase kuhinjo, svoje stroške bi poravnavala izključno sama in bi omejil svoje stike s starši. In ker sem v njihovi hiši, nimam jaz nobenih pogojev za postavljat. Tu pa se začne začaran krog.

Ali naj mu povem svoja pričakovanja glede tega?

Ponuja pa se mi še ena druga rešitev: da bi si drugo leto najela (oz. ati bi mi) neko sobico, garsonjero ali stanovanjece s kakšno kolegico, in bi raje on bil pri meni. Ta možnost mi je veliko bolj všeč, ker bi potem še lahko malo okušala študentsko življenje, pa tudi doma so načeloma proti temu, da bi jaz živela pri njemu - vsaj na finančno podporo ne bi mogla računat.

Idealka bi bila, če bi si skupaj najela svoje stanovanje - kar pa žal ni mogoče. Ker, kot sem že rekla, so pri njem na tesnem, hkrati pa ni pripravljen nekomu drugemu plačevat za stanovanje, če pa ima doma celo nadstropje.

Prosim za mnenja???
Uporabniški avatar
nokia_b
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nokia_b »

js mislim, d se ti ne rab nkamor mudit... navsezadnje tut 2 leti ni neka doba.
preselit se k njemu zdj u taki situaciji, mislim, d neb bla ravno dobra ideja in se strinjam s tem, d bi blo zate bolš, če bi on pršo k teb.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Zgleda, da se nisi pripravljena. Raje malce pocakaj. Vse ob svojem casu.

Vem, da je samo misel na skupno zivljenje precej razbuirljavi, ampak sama pravis, da ti ni do tega, tudi tvoji starsi tega ne odobravajo. Verjetno pa sta se premlada za kaj taksnega.

Dobro premisli.
You want me to be something I can never ever be.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kompliciraš....

nauči se kuhat pa ne sanjaj o tem, da če boš uspešna, bo denar kar začel leteti z lufta...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Jah, sej pomojem je tudi najboljše to, da si najdem neko študentsko stanovanje, pa imava še 2 leti malo bolj sproščeno zvezo...
Ker mi je precej neprijeten občutek, da sem tolk dosti pr njemu, pa nič ne prispevam. Čeprav vem, da me bo prepričeval, da naj pridem k njemu, pa da bo že on za vse poskrbel, da je vse drugo samo razsipavanje denarja (kar je v bistvu res). Čeprav mi je zelooo lepooo z njim, pa pogrešam to, da bi se kak dan samo tak dobila, na kosilu al pa v parku, potem pa bi šla vsak na svoj dom. Fant je sicer predlagal poskusno obdobje: da bi po počitnicah prišla k njimu za kakšna 2 meseca, pa bi potem videla, kak bi se izšlo. Ampak meni se zdi to traparija, ker lahko izpustim kakšno dobro priložnost za stanovanje pa še do kakega nepotrebnega trenja v zvezi lahko pride, ker bi se navolila en drugega.

Jochie, faca si :D Nimam jst cajta, da bi se učila kuhat, požrem, kar je pa gremo naprej.
Glede uspešnosti pa - odvisno kaj je za koga uspeh.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Jah...dilema ni kej; Glej, pomisli kako se vidiš čez nekaj let? Še skupaj z njim? Če želita met skupno življenje se bo treba prilagajat. Tako on, kot ti. Za začetek predlagam en odkrit pogovor o vajinih pričakovanjih in skupen pogled v prihodnost...pa bosta vidla kje stojita. Verjamem da imaš ti določena svoja pričakovanja, tako kot ima on svoja. Najdit bo treba eno srednjo pot. In sklepat kompromise. Najprej pa se moraš pri sebi obločit ali si pripravljena na tak korak al bi raj še mal kot študentka uživala "na svojem". Skupno življenje ni tko k parkrat na teden prespat pri njemu...
Je pa definitivno tut res da ti ne moreš kr pridt in postavljat neka svoja pravila, je pa tudi prav da pač odkrito poveš kaj pričakuješ - v izogib nadaljnim problemom. Morš pa tut objektivno razmislit o teh svojih "zahtevah", če so tele ovire res tako hude da jih ne bi mogla zaobit...Ti povem moj primer - meni se je še do pred enim letom ideja, da bi živela tašči na dovhat ruke, totalno odvratna in popolnoma nesprejemljiva. Da bi meni tašča hodila u flat kadarkoli bi se ji zahotelo in takorekoč u copatih?! Jeah right...ampak potem pa bolj kot sem premišljevala o tem, bolj se mi je zdelo trapasto moje razmišljanje. Pač njegovi ta stari so zdej del tut mojega življanja in so what če bi mela flat u istem bloku kot njegovi recimo?
Tvoj primer, ko imaš stanovanje praktično na dlani in zastonj (medtem ko se bomo mi mogli zakreditirat za 20 let da bi meli usak kaj podobnega...) in da izpostavljaš dejstvo da ne bi prenesla njihove non-stop bližine če že svojih ta starih ne preneseš za več kot 4 ure - in da je to proti razlog zakaj se ne preselit k njemu...se zdi naravnost smešna :D Če te imajo njegovi radi in se lepo razumete...potem verjamem da bi se dal čist normalno shajat z njimi, kaj ne?

U glavnem...pogovorta se...in ne pozab da so pomembni kompromisi - na obeh straneh :P
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Aja, pa še glede kuhanja sm pozabla :D Verjem, tut tega se boš navadla...bo pač jedu palačinke, ocvrta jajca in halo pico en mesec - verjem - tist kar boš ti skuhala s srcem bo boljš kukr pa ta najboljš tenstan krompir od tašče :rofl:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Sweet Princess napisal/-a:Aja, pa še glede kuhanja sm pozabla :D Verjem, tut tega se boš navadla...bo pač jedu palačinke, ocvrta jajca in halo pico en mesec - verjem - tist kar boš ti skuhala s srcem bo boljš kukr pa ta najboljš tenstan krompir od tašče :rofl:

hehe, to si me pa ful nasmejala :lol:
Definitivno se vidim z njim v prihodnosti, ker imava tolk skupnih interesov pa kot karakterja se ful štekama.

Ravno to, da sem naspol pri njem, naspol nikjer, pa mal doma, mi je že začelo presedat, pa tudi mojim domačim bo vsak čas film vtrgalo, ker zahtevajo naj se odločim, kje je moj dom. Starši se še vedno ne poznajo med sabo :oops: Ne vem, zakaj me je tak strah tega trenutka.

Jaz bi še bla malo študenka :(
hkrati pa sem polna entuziazma in vsa navdušena nad tem, da bi lahko preurejala to najino stanovanjece...ampak je treba za vse vprašat za dovoljenje.

Saj me majo radi njegovi, vsaj men se tak zdi no, pač nek normaln odnos mamo. Z mamo se fajn razumema, zjutraj vedno malo poklepetama, preden grem na fax, fotr mi ni glih na isti valovni, ampak se tudi čist lepo gledama...pač klasični odnosi, prijazni ampak ne preblizu. Sestra je tud kul, ful pridna punca.
Ravno to, kar je rekla princess, da imam stanovanje na dlani, medtem ko mora marsikdo plačevat visoko ceno za to...
In raje, kot da bi nekemu tujcu plačevala 15o€ na mesec, vložim ta denar v najino skupnost ali ga drugače porabim.
Ampak za moje starše je ta misel bogokletna - kaj pa, če se razidema? Pa da bi jaz k njemu nosila denar, kao da že itak mu dajem p**ko na voljo, pol pa da bi mu še dnar nosla, pa še njegovim bi bla na uslugo...
Ampak četudi bi se kdaj razšla - je pač še vedno bolje, če ima profit od vložka on, kot pa nek tretji najemodajalec.
noele
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a noele »

Ker se mi ne da učit moram tut jaz povedat svoje mnenje. :D
Verjamem, da te ovirajo vsi dejavniki katere si naštela ampak življenje je ponavadi narejeno tako, da se moramo prilagajat. V velik plus ti je že to, da se z nejgovimi starši razumeš in te imata rada. Verejmi, velika večina bi bila zelo vesela, če bi bili na tvojem mestu. Je pa vse odvisno od tebe in tega kaj si sploh želiš. Napisala si, da se imata s fantom res rada ampak vseeno razmisli, če je že čas, da skupaj preživita tudi 24 ur na dan?
Ravnokar se je kolegica odselila nazaj domov...nekaj časa je že živela pri fantu, res se razumeta, ampak enostavno sta ugotovila, da sta skupaj preveč časa. Pa ni nič narobe med njima, še zmeraj sta zaljubljena,še zmeraj se imata noro rada, ampak na skupno življenje še nista pripravljena. Ampak saj veš kako je s tem, če si na nekaj pripravljen potem to veš. Fant je očitno pripravljen, da zaživita skupaj je pa odvisno od tega, če si tudi ti. Konec koncev ne bo prav nič narobe, če počakata kakšno leto, tačas ga lahk preživiš tudi v kaki garsonjeri, potem pa se skupaj odločita kako pa kaj.
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

men se pa zdi najbolje, da bi z tem vajinim stanovanjem malo počakala! :) ti bi rada uživala študenstko življenje,kar je tudi razumljivo. pač povej mu kaj čutiš, kaj se tebi zdi najbolje, in se pogovorita in skleneta kompromise. potem pa je tukaj tudi finančna (ne)odvisnost, ker kot praviš, da če se preseliš k fantu,ne boš dobivala financ od staršev. potem takem, bi si mogla poiskat dobro plačano študentsko delo, da bi lahko plačavevala stroške, in hkrati tudi uživala življenje.

skupno življenje prinese marsikako odrekanje, in seveda tudi izguba kakih živcev. če si po 2 letih prepričana da je on pravi, ne vem tudi zakaj ne bi poskusila. sam če si zmedena, oz. bi rada nekaj časa še ostala na tem kot sta sedaj, pa dajta. lahko pa tudi probata njegov predlog, da bi sedaj 2 mesca imela poskusno dobo. ni slaba ideja.

samo se mi vseeno zdi, da je po 2 letih malo prerano govorit o skupnem življenju. ne vem no! definitivno pa pogovor, in mu povej kak pri tebi stojijo zadeve! ;)

p.s.: kuhanja pa se lahko hitro naučiš, rečeš za par receptov tašči in mami! :)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Jaz bi še bla malo študenka

No vidš...pač bodi še malo študentka...sej ti pravim, pogovorta se...konec koncev če nameravata bit še doug skupi, naj se vama nikamor ne mudi...bog-ne-dej da se preseliš k njemu samo zato da njemu usugo nardiš sebe pač prepričaš "ah sej bo"...pač če nisi še pripravljena na to, ok, počakta še mal...če je l'bezn ta prava bo zastopu...če al pa probi za par mescou - brez kakršnihkoli obvez...pa boš pol vidla kako se počutiš...kakorkoli - fajn se zmenta in naredta da bo za oba najbl prou :P
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Uf, že zdaj včasih mi zapaše, da mam kako obveznost, samo da si malo oddahnem :) On je očitno pripravljen - saj jaz bi tudi bla, če ne bi bil nevtralen teritorij.
Mislim, da je res najbolje, da še to malo počaka. Pa če mam tu neko sobo v najemu, pa da je lastnik stanovanja kolk tolk skuliran, da ne bi panike delal, če bi kdaj pa kdaj prespal pr men...Res je tudi to, da si tukaj večkrat naredimo kako čago in lahko povabima prijatelje na obisk, medtem ko so eni najemodajalci čist pripeljani...ena mi je že lani npr. rekla: "ja, prijateljice lahko pridejo na kak sok, to pa je tudi vse..." wtf...

Res je, drugo leto ne bom imela tolko časa za delo prek študenta, kot ga imam letos, ker ponavljam, in ravno zaradi tega so doma odnosi čist v k**cu...pač starši niso znali sprejet tega, da sem zamenjala fax in mi vse očitke vračajo v denarju. Zato sem v tem letu še predobro izkusila kako je, ko si reees na robu in nimaš keša za nič, niti za bencin...a avto so mi pa dali starši, zato ker so mislili, da me bojo s tem priklenili na dom. In to je avto, ki pije 15l/100km, da mi je ves denar od sicer dobro plačanega štud.dela šel za bencin. Aja, avto so mi zdaj dovolili prodat, ker se mi preprosto ne izide.
Res je, da to stanovanje ne bo nikamor ušlo in da lahko malo počaka, pa se mogoče za to odločima ko bože malo prihrankov...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ok, pri teh tvojih razlogih te popolnoma razumem samo pri razlogu, da nebi živela z njegovimi tastarimi.samo vseeno, fant ma cel štuk zase, željo imata po življenju v dvoje, a denarja bolj malo.v tem primeru se mi zdi, tako kot se bo tvojemu fantu zdelo, neumno da gresta nekam v najem in nekomu drugemu plačujeta denar, če bi lahko živela pri njemu.zdej sicer nevem kako se razumeš z njegovimi tastarimi, ampak če ni kakšnih večjih trenj, skorajda pomoje nebi smelo bit nekega problema.samo pač predstaviti bi jim bilo treba dejstvo, da sta zdaj vidva tam, kjer so vama odstopili plac in bi rada pač malce zasebnosti, kar je seveda logično.
Potem če se preseliva do razloga, da si nebi mogla odrezat vrtnic.Pravzaprav v najemniškem stanovanju tudi ne, ubistvu niti nebi bilo temožnosti, tko da je to popolnoma ne omembe vreden razlog.jih pa ponoči natrgaš :D Al pa nevem, si svoje posadiš v teglc.
Kuhanje...ah, to se je pač treba naučit, razen če boš imela zelo fino plačo in vedno jedla zunej.jest je pa vseeno nekej treba, a ne tko da temu ne boš ušla.se pa da vse naučit...

In glede na to da to ni hiša v kateri si želiš živet..včasih je pač treba sprejet tudi določene svari ki niso na seznamu naših želja, če hočemo kej dosežt.Ko bosta pa imela svoj denar in možnost nakupa kakšne nepšremičnine gresta pa na svoje.samo kot sem že rekla, se mi zdi neumno dajat najemnino, če že imata nekje za bit.

Neve, vseeno se mi po tvojem pisanju zdi, da še ekako nisi rpipravljena na življenje v dvoje.preveč stvari te moti in če bi skupaj zaživela, ti verjetno nebi bilo popolnoma pra ali pri jemu, ali v najemniškem stanovanju.Tko da če lahko izbiraš, bi jaz izbrala to, da se še malo počaka in ne dela neke na vrat na nos, da ne boš čez en mesec selila stvari nazaj domov.
seveda pa mu pač povej kar misliš..Ampak pazi na kakšen način, da ne bo narobevsega razumel.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Se preseliti k njemu?

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

positive vibration napisal/-a: In ker sem v njihovi hiši, nimam jaz nobenih pogojev za postavljat. Tu pa se začne začaran krog.

Ali naj mu povem svoja pričakovanja glede tega?

To imaš prav, ker boš pri njih ne boš mogla postavljat pogojev.
Jest ti predlagam, da mu poveš kaj si misliš, tko razoži mu in mogoče bo razumel.
Jest sem nekako v podobni situaciji, ampak se še en mislim nikamor selit, tako da tudi tebi predlagam, da še počakaš :wink:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Če je le možno, poskusi izpeljati drugo varianto - da živita s še kom v kakem stanovanju ali garsonjeri.

Glede na opisano, se niti pod razno ne preseli k njemu. Če to storiš, bo tvoje življenje pekel.

V primeru, da bi morala izbirati med tem, ali se raziti ali se preseliti k njemu, se razidi. Glede na tvoje želje po samostojnosti bi bilo to, da se preseliš v situacijo, kot jo opisuješ, recept za doživljenjsko trpljenje.
Odgovori