kopeeeeeeer

g00fy_qa napisal/-a:Hanah napisal/-a:Glede dialektov: meni osebno so vsi dialekti oz. narečja grdi! In ni se ti potrebno čisto nič čuditi, da te Ljubljančani postrani gledajo. Jaz ko grem nekam izven Ljubljane ne uporabljam nobenih ljubljansko-slegovskih izrazov, ampak govorim lepo, normalno slovensko. In mislim, da smo Ljubljančani edini, ki se lahko "otresemo" svoje govorice, ko gremo nekam drugam (če le seveda hočemo/hočejo), kar pa ne bi mogla reči za nekega Štajerca, Primorca ali Prekmurca. Njim je ta govorica zlezla v kri in kamorkoli pridejo govorijo na tak način. Bruh!!!
Vsi dialekti so grdi, razen ljubljanskega? In ne, Ljubljančani pač ne govorite knjižne slovenščne. Tudi ni res, da se Ljubljančani edini lahko otresete svoje govorice. Vsak se lahko, če želi, da ga bodo drugi razumeli in bo komunikacija na neki normalni in enakovredni ravni. Problem pa nastane, ko se nekdo noče prilagajati in menda je jasno kdo je to v večini primerov...
Pero, ma je rijes, de si ti ena mona. Teha, de bi primuorci hovorili talijansku, pej res ne slišste prou dosti botou." LOL!!
januška napisal/-a:zanima me v katerem koncu Slovenije bi najrajše živeli, ali v kateri konec se najrajši vračate?=
se vam ne zdi da je naša dežela čudovita in da jo premalo poznamo?
Mi imamo vsako leto izlet z otroci po Sloveniji
Gremo na določen konec, se tam ustavimo in S kolesi prekolesarimo mesta po dolgem in počez
Sem Gorenjka in všeč mi je ta konec, za njem pa mi najbolj odgovarja Obala
kaj pa vam??