Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

dajancy napisal/-a:Pr ns ns tut velik ni mel tretje p cetrte priloge..krneki..:S

Sm misnla, da je blo mogoč sam po naši šoli to, k se ni noben javil..
In kako ste vi to urihtal?
Men je blo sam bedno, k lahk bi šli fotokopirat priloge.. To se mi zdej res neumno, da nism rešla pol mature na račun tega.. :?

Karja napisal/-a:kva pa bojo zdj naredl k ni blo prilog? sj kere so sploh ble une 3,4?

Katere so ble, ti zihr ne morem povedat, ker jih pač nism mela.. Vem pa da je blo neko vprašanje glede naselij (gručasto itd.), pa nek zakaj je Sava v zgornjem delu bolj široka al sej nevem.. To so pol tisti drugi pravli, k so mel te dve priloge..
Kaj bojo nardil pa nevem.. Na RICu so rekli, da bojo spremenil kriterij za nas.. :?

ŽuŽa napisal/-a:Men je bla krneki gefa :cry: Zajebala sem miljon stvari..od burje do unih ciklonov..

Tud jst sm ful stvari zajebala.. Še tisto izobaro nism napisala.. Sploh se nism mogla spomnit kako se ji reče.. :?
Katastrofa v glavnem! Izbirni so se mi zdeli precej težji kot pa angleščina in slovenščina.. :?
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

tmalaa napisal/-a:Men je bla krneki gefa :cry: Zajebala sem miljon stvari..od burje do unih ciklonov..

Tud jst sm ful stvari zajebala.. Še tisto izobaro nism napisala.. Sploh se nism mogla spomnit kako se ji reče.. :?
Katastrofa v glavnem! Izbirni so se mi zdeli precej težji kot pa angleščina in slovenščina.. :?

se strinjam čisto tu.. sem upala da bota ta2 predmeta tak na izi kot sta bla ang. pa slo. pa sem se krepko zmotla.. :?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js nimam več volje za zgodovino.. pa 2 tem se niti taknla nism (antična kultura & franocska revolucija)in dvomim da se bom, tko da lahko samo molim da nbo tega.. :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Jz sm pa za zgodovino dones predelala prvih šest tem, jutri me čakajo še zadnje štiri in pa vse bom šla še enkrat skos. Kaj se punce tolk sekirate, dejto no, sej nam bo šlo ;)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Js sm tud mela 2 leti nazaj grozne probleme z zgodovino, mi je namrec polovica tem ostala za zadn dan in sm skor znorela pol. :D Kriza je bla, ucila sm se do 3h zjutri, pa red-bulle pila zravn, ampak nardila sm pa s 4 pol hehe. :) Tak da kr brez panike. :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

oh tale zgodla, če bi men kej v glavi ostal kar si preberem :D
pa sj gefa ni bla težka, mam ene par stvari sicer narobe, tko da za kšno 4 bo že, sploh če mam od vaj že itak 20% :D
love18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love18 »

omg jst zle posinem d sm burjo zajebala!!!faaak no!!

a mi lh kjra pove kua j npisala pr tistm uprašaji.. zkua je sava v enem deli širša..al kukr kol..??
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dajancy »

tmalaa napisal/-a:
dajancy napisal/-a:Pr ns ns tut velik ni mel tretje p cetrte priloge..krneki..:S

Men je blo sam bedno, k lahk bi šli fotokopirat priloge.. To se mi zdej res neumno, da nism rešla pol mature na račun tega.. :?

raunatl je sred mature sou po klasih in usakmu posebi od nas k nismo mel teh dveh prilog povedu nej pac normalno resujemo in nej pustimo tiste tri naloge pr mir. je reku d je to drzauni problem in se bojo s tem pac na ricu ukvarjal..

men je neumn kr so ble te tri naloge res za dzabe in bi dobila 8pik al kokrkol ze vec..krneki..kt d niso mogl pregledat matur predn so jih na sole poslal..ne razumm res :/
bouhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bouhca »

love18 napisal/-a:omg jst zle posinem d sm burjo zajebala!!!faaak no!!

a mi lh kjra pove kua j npisala pr tistm uprašaji.. zkua je sava v enem deli širša..al kukr kol..??

zajezitve za potrebe hidroelektrarn
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

dajancy napisal/-a:
tmalaa napisal/-a:

raunatl je sred mature sou po klasih in usakmu posebi od nas k nismo mel teh dveh prilog povedu nej pac normalno resujemo in nej pustimo tiste tri naloge pr mir. je reku d je to drzauni problem in se bojo s tem pac na ricu ukvarjal..

men je neumn kr so ble te tri naloge res za dzabe in bi dobila 8pik al kokrkol ze vec..krneki..kt d niso mogl pregledat matur predn so jih na sole poslal..ne razumm res :/

jah sej to je pa RIC.. lani so meli na naši šoli (dramska) tudi neke težave k so kao meli neko temo na maturi (pr enem njihovem predmetu) k je sploh ni blo v sklopu za tisto leto.. :eek:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Mah js sem se cel dan sekirala zarad te zgodle. Caka me se zemeljita predelava hladne vojne in slovencev v 1 jugoslovanski drzavi. Pa ponovitev se 3 tem in pol me boli k* za vse skupi.
Sam molm da ne bo hladne, zdruzevanja al pa 1.jugoslovanske.
love18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love18 »

bouhca napisal/-a:
love18 napisal/-a:omg jst zle posinem d sm burjo zajebala!!!faaak no!!

zajezitve za potrebe hidroelektrarn

aha hvala.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Zakaj je blo vprašanje, zakaj je Islandija najbolj poseljena na južnem delu, če pa to sploh ni res? :? Mislm, da je precej očitno, da je poseljen severni del?
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

no pa da še jaz malo delim z vami svoje občutke in "veselje" do mature :?

ja geografija se tudi meni ni zdela težka, sem pričakovala težje... sam je pa res, da so bile stvari, da si lahko zelo hitro kaj nevede zafrknil...

classy mislim , da se motiš..islandija na severu res ni najbolj poseljena, saj tam je že skoraj severni tečajnik :D ..tko da ni bilo nobene napake, je južni del sigurno bolj poseljen :wink:

sam tisto z savo, tisto pa mi je bilo čist mimo...aja kaj ste pa napisale glede zamejskih slovencev, keri majo najmanj pravic??

Pa še nekaj me zanima, ve mogoče kera kolko točk ali procentov ali kar koli že, lahko izgubiš za 5..ali pa kolko moraš met za 5 ???
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

*sanja* napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Mogoče katera ve kako je bilo prejšnja leta s kriterijem pri geo? Se kdaj zniža? :D

Kriterij tako ali tako ni nikoli vnaprej določen (pri nobenem predmetu), ampak se določi po Gaussovi krivulji. To pomeni, da je točno določeno, koliko odstotkov dijakov mature ne naredi, koliko jih dobi 5,... Največ jih piše 3.
Drugače si pa tukaj (letna poročila) lahko pogledaš za več let nazaj, koliko je bilo potrebn za kašno oceno (za vse predmete)

Če bi malo pogledala nazaj, bi našla tole^^.
Zaklenjeno