Odpoved državljanstvu...

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Mahagonij napisal/-a:Saj nisi samo tujec. Brez kateregakoli drzavljanstva si. Tujec ima se vedno drzavljanstvo svoje drzave, ima osebni dokument, ima passport, ima razne pravice v sloveniji glede na dogovor med njegovo maticno drzavo in slovenijo. Ce nimas nobenega drzavljanstva, ne mores nikjer stanovat, ne mores nikjer delat(vsaj legalno ne), nimas osebne identitete etc....

Heh, samo bajto pa recimo ma in je sezidana še od njegovih staršev...npr....
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Glej, kakorkoli obrneš je tale oseba mal motena v glavi (za moje pojme) ker si želi biti izbrisan/a.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Meni se zdi državljanstvo tudi brez veze.
Človek sploh ne more biti neka svobodna oseba in mora pripadati nekemu plemenu...sploh je pa smešno to da dejansko res ni možno to narediti. Ker moraš imeti neke dokumente in pripadati nečemu.
Ljudje se po državljanstvu ločijo od elitnih do bednikov. Če si recimo bosanec ali pa kosovec si kao beden...če si pa Švicar ali pa Luksemburgčan si pa kao kul...meni je to brezveze..in se mi zdi osebno to butasto da moraš nekaj biti da te imajo v evidenci. Samo eno predalčkanje ki vzpodbuja nestrpnost in različnost.
Navsezadnje smo vsi bratje in sestre in otroci zemlje.
Jaz bom verjetno pridobil državljanstvo še neke druge države in tam imel stalno bivališče tu pa odjavil svojo davčno številko...
Meni se zdi pa to idiotsko da smo povsod številke in nas ne obravnavajo po imenu ampak po davčni številki in matični številki..kam to pelje pa itak vsi vemo.
Navsezadnje so že na pohodu čipi ki nam jih bodo dali pod kožo in se boš preko čipa legitimiral...huje kot živina ki se jih ožigosa!Morda je razmišljanje v tej smeri ravno znak biti nemoten v glavo in razmišljati kaj dlje kakor samo kaj boš pojedel in kdaj ga boš namočil.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Strinjam se z ryu10kyujem. Recimo: gasilci so me hoteli imeti med sabo, pa sem rekel, da me ne zanima in da ne bom. S tem ni bilo nič narobe, ker vseeno lahko normalno funkcioniram, če sem gasilec ali pa če nisem. Za to, ali hočem imeti to bedno državljanstvo s katerim se identificiram kot nek slovenec, pa me ni nihče nič vprašal. In res je butasto, kot pravi ryu10kyu, da ne moreš normalno živet, brez državljanstva v državi, da te nek neumen papir, do katerega ne čutiš nič, dela prisotnega. Perverzno!
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

za ene službe je pogoj slovensko državljanstvo a ni..

vsekakor se ga splača imeti v državi, v kateri živiš. Da bi se še s tem zaj**..

Frendica ga je uzela zgolj zato, da bo lahko v študencu al neki..

Bi blo pa full fajn, da bi zdej, k smo vsi v EU.. hahah.. imeli državljanstvo eu.
Zadnjič spremenil marypa, dne 31. Maj. 2008 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Zakaj te pa tko moti to državljanstvo??
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

lolitaa napisal/-a:Zakaj te pa tko moti to državljanstvo??

Zato, da maš ti kaj prašat!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja...ampak ljudje imajo to vtisnjeno v glavi..tako je in tako mora biti...mora biti da imamo davčne številke in matično...kdor je nima je luzer.

Skratka ogromno stvari ljudje počnejo ker so jim od malega vcepili oz. ožigosali možgane da tako je prav...karkoli drugega je grdo in bad.
Ena ovčica pomisli v čem je fora da sem ožigosana? In ostale ovčice ji rečejo pesda si motena v glavo...tako je...zakaj ne želiš biti ožigosana? Ti si bedasta...in zakaj te grb ki je na tem grbu moti kako ne čutiš neke pripadnosti do tega žiga in našega krdela? me smo vendar v istem krdelu...spadamo pod evropsko unijo. Ali si želiš imeti žig bosne ali kakšne druge države da boš potem bedna ovčica? :lach:

Tudi v šolo se hodi zato da si pridna ovčica in da bo ta ovčica prinesla blaginjo v blagajno.
Zakoni so zato da se jih ovčice držijo in so vodene...ovčice pridno upoštevajo zakone, če so porende gredo za kazen v osamo da razmislijo o tem kaj so storile in da so v poduk ostalim ovčicam kaj se jim lahko zgodi če ne bodo pridne in ubogale.
Pred zakonom so vse ovčice enake :rofl: Hecno je to da se pridne ovčice ki strogo upoštevajo zakone borijo iz meseca v mesec.
Pont. Maximus bodi pridna ovčica in daj raje možgane na pašo in ne razmišljaj preveč...potem izstopaš in si neprilagojen :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Pont. Maximus bodi pridna ovčica in daj raje možgane na pašo in ne razmišljaj preveč...potem izstopaš in si neprilagojen

V bistvu nočem biti ovca...Moja narava je narava krta.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Pontifex Maximus napisal/-a:V bistvu nočem biti ovca...Moja narava je narava krta.

to je bil sarkazem...ali nisi opazil kako so te takoj ožigosali za odpadnika in neprilagojeno ovčico :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

ryu10kyu napisal/-a:
Pontifex Maximus napisal/-a:V bistvu nočem biti ovca...Moja narava je narava krta.

to je bil sarkazem...ali nisi opazil kako so te takoj ožigosali za odpadnika in neprilagojeno ovčico :wink:

Yup, samo vseeno odgovarjam, da nisem ovca. :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Si...še vedno si ovčica...samo ovčica ki skuša ne biti ovčica. Dokler boš plačeval davke, dokler boš za nekoga delal, dokler boš živel v sistemu boš ovčica.
Jaz sem še vedno ovčica...ampak ovčica v taki meri da zgledam kot pridna ovčica...sem neprilagojena ovčica ki je mimo grede črna...se vsak dan sončim da bom bolj črna ovčica in ne bela :rofl:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Pontifex Maximus napisal/-a:
lolitaa napisal/-a:Zakaj te pa tko moti to državljanstvo??

Zato, da maš ti kaj prašat!

Ja in zakaj pol odpiras temo, če sam neki bluzis, da ti al pa nekdo drug noce met drzavljanstva ne poves pa zakaj ane?

In zakaj vas to tok mot? Sej se vedno normalno funkcioniras, al te pri cem ovira?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

ryu10kyu napisal/-a:Si...še vedno si ovčica...samo ovčica ki skuša ne biti ovčica. Dokler boš plačeval davke, dokler boš za nekoga delal, dokler boš živel v sistemu boš ovčica.
Jaz sem še vedno ovčica...ampak ovčica v taki meri da zgledam kot pridna ovčica...sem neprilagojena ovčica ki je mimo grede črna...se vsak dan sončim da bom bolj črna ovčica in ne bela :rofl:

Pol pa tak - moje misli so krt.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

ryu10kyu napisal/-a:Meni se zdi državljanstvo tudi brez veze.
Človek sploh ne more biti neka svobodna oseba in mora pripadati nekemu plemenu...sploh je pa smešno to da dejansko res ni možno to narediti. Ker moraš imeti neke dokumente in pripadati nečemu.

Seveda si lahko svobodna oseba, odseli se v južnoameriško džunglo in žveči lubje cele dneve.
Eni ste prav smešni. Nočete državljanstva, upirate se predalčkanju, davki so verjetno tudi iber neprijetnost. Po cestah se imate pa verjetno namen še naprej vozit, svoj drek v kanalizacijo spuščat in viset za compom, ki laufa na elektriko.
To so vse prednosti življenja v organizirani družbi, če bi bil pa kdo raje krt, naj se pa zakoplje v zemljo. Ne bo mu treba nosit s seboj osebne, v primeru, da se mu kaj zgodi, bomo pa luknjo lepo zasuli za njim, do zdravstvene pomoči mu verjetno tako ni, ker ta naša socialna politika človeka samo omejuje.

Se opravičujem za ta izpad, ampak kvazianarhisti mi vsakič sproti pregriznejo živce.
Odgovori