Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

men se rolaaaa.. v glavi vrti see :?
mučim se s psih in geo..pa še vroče je za popizdit :evil: :cry:
kako napredujete druge? :)
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js se tud ze cel dan ucim psiho, pa mi osebnost ni jasna :? Sploh si ne morem nic zapomnt. Me je pa ful strah zgodovine, k je se niti pogledala nisem. :(
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dajancy »

~Papillon~ napisal/-a:Ja valda??!???
Ja pol bo pa res kriza.. uff... :?

No, sej men se ne gre ful za pike, ker so važni sprejemci, ampak vseen :)

In kako ti je šlo v splošnem? 1. pola, eseji?
Kakšni so kej občutki?

use ostalo se mi ni zdelo tolk tezko..mam kr uredu obcutke..p ti?
edin za eseje mi je skor zmankal cajta k sm pisala usazga tocn 45min in na konc nism mela cajta d bi normalno pregledala ampak sm sam na hitr preletela..lahko bi nam dal ksnih 10 min vec :)
Uporabniški avatar
Ladybug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Skofja Loka

Neprebrana objava Napisal/-a Ladybug »

a ma kera nemščino na višjem? pa ste delali kaj knjige kr mi mamo za k... profesorco pa nam nič ni povedla kak naj literarniga napišemo pa ful slabe ocene smo dobli na poskusni....
tak da če ma kera kake zapiske al pa napotke al pa kar koli bi bla ful hvaležna:D
Uporabniški avatar
Ladybug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Skofja Loka

Neprebrana objava Napisal/-a Ladybug »

kak vam je pa danes kaj fancoščina šla???
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Josephina napisal/-a:Me je pa ful strah zgodovine, k je se niti pogledala nisem. :(
Sva že dve.. jst sm se začela učiri učit pa vedno obupam po 1h kr ni pogojeu da se vseh 10 tem naučim do srede :?
Ful je preveč snovi pa še podrobnosti zahtevajo (sploh pa pr slovencih).. :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

od kje ti pa to da ni gaussa?? ker na ric-ovi strani nč ni, pa to bi mogl prej povedat
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js se bom zgodlo zacela sele v sredo ucit. Sam mam samo 3 teme ornk za predelat, ker drugo kukr tok znam, morm sam ponovit.
smartika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a smartika »

tut mene je ful strah zgodovine :roll: prav mučna je... polno letnic, pa čist podobne pa kr nekaj. kriza. Kaj pa sociologija, a jo ima katera?
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

J ajz mam sociologijo, dones sm predelala metode, kulturo, socializacijo in družbeni nadzor - čaka me torej še 14tem. Ma znam velik že od prej in me sploh ne skrbi nekej ful, pa še od seminarske mam 25%. Kako pa ti predeluješ?
smartika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a smartika »

jaz sem tut se naučila kulturo,socializacijo,družino,dr.nadzor, se pa kr dost spomnim odklonskosti,šole pa takih tem...samo morem se še poglobit v njih malo bolj. Bolj kot strukturirana vpr. me esej skrbi. Ker če tam ne poznaš dobro snovi, si v temi :? drugače pa sem seminarsko dobila 24%..sem pozabla napisat hipoteze hehe. ekologijo,znanost pa te teme, ki so redkokdaj noter, se boš tudi naučila?
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

dajancy napisal/-a:
~Papillon~ napisal/-a:Ja valda??!???
Ja pol bo pa res kriza.. uff... :?

No, sej men se ne gre ful za pike, ker so važni sprejemci, ampak vseen :)

In kako ti je šlo v splošnem? 1. pola, eseji?
Kakšni so kej občutki?

use ostalo se mi ni zdelo tolk tezko..mam kr uredu obcutke..p ti?
edin za eseje mi je skor zmankal cajta k sm pisala usazga tocn 45min in na konc nism mela cajta d bi normalno pregledala ampak sm sam na hitr preletela..lahko bi nam dal ksnih 10 min vec :)

No, jst za 1.polo nimam nekih slabih filingov.. Par stvari sm sicer mal falila, sicer pa mi ni šlo tko slabo.. Slušno itaq polom... :evil:
Eseji mi pa niso šli tok fajn.. U bistvu mi niti naslova nista bla ušeč in zato sm tok težje pisala.. Ampak sm ravn nardila zadnjo piko, ko je blo konc..
Take mešane občutke mam :?
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dajancy »

mah ja sej..men je slusno cist zamoril :/

zdj bi se mogla zacet gefo ucit p se mi tolk ne daaaa...polom..
no se dobr da mam cajt do pondelka p loh dons nardim mal pauze.. :twisted: :D
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a super_shine »

Ladybug napisal/-a:a ma kera nemščino na višjem? pa ste delali kaj knjige kr mi mamo za k... profesorco pa nam nič ni povedla kak naj literarniga napišemo pa ful slabe ocene smo dobli na poskusni....
tak da če ma kera kake zapiske al pa napotke al pa kar koli bi bla ful hvaležna:D

js js mam višji nivo dojčo .. pa smo ful delal u šoli te knjige, sam je problem k nism kej dost sledila .. tko da zdej ne vem s kje nej se učim :oops: pa ne da se mi it šeenkrat brat r&j, čeprou sm use pozabla že, sam mi je res bedna knjiga .. po drugi strani je pa lažje neki naložit o njej, kokr pa če bojo dal blaue siphon, k tm morš pa res razmislt.
materiala za poslat žou nimam nč pametnga, kar se tiče splošnih nasvetou pa loh rečm sam to kar je itak logičn - da dobr razmislš o temi, sej itak dajo ponavad dost obširno temo, pol ap pač navežeš na tist kar se spomneš :D pa po moje je dobr če daš kšn primer iz knjige k se ga spomnš+komentar, tko za bolši vtis :P
sj u bistvu če tko pogledaš ni tok dost 220-250 besed, mal naložiš pa se prec nabere, pa kšne mal dalše strukture pišš pa je :) upam sam da naujo šli res kej u detajle .. :roll:
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

smartika napisal/-a:jaz sem tut se naučila kulturo,socializacijo,družino,dr.nadzor, se pa kr dost spomnim odklonskosti,šole pa takih tem...samo morem se še poglobit v njih malo bolj. Bolj kot strukturirana vpr. me esej skrbi. Ker če tam ne poznaš dobro snovi, si v temi :? drugače pa sem seminarsko dobila 24%..sem pozabla napisat hipoteze hehe. ekologijo,znanost pa te teme, ki so redkokdaj noter, se boš tudi naučila?

Ekologija in te teme so tako splošne, da enkrat pebereš in je to to. Pač da veš za kaj se gre. Za družbene spremembe je pa nam rekla, da se jih ne učit, da jih ni nikol notri, pa brez uvoda (Tiste kao prve teme) pol pride 18 tem se za nazučit. Ma je ful ogromno, sam bomo zmogl. Religija je itak določena, upam da bodo še metoda, kšna socializacija je kul pa kej takga.
Zaklenjeno