Posilstvo

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

No ja, veš, vsak človek ma svoj način pozabljanja. Enim paše, da se odprejo, povejo komu, se na koga obrnejo... Drugi spet obdržijo vse skupaj zase, prebrodijo, pa ne pomeni, da se jim bo zaradi tega zmešalo. Vse je odvisno od tega, kak karakter si.
Meni tudi te zadeve (poskusi) niso pustile nekih posledic (u bistvu sem se celo ob tvojem opisu spomnila še na nekaj, kar sem pozabla :? ). Ne bom rekla, da od zadnje izkušnje nimam nobene posledice, mam zdj neki strah v sebi, predvsem pred dotiki oseb, ki jim ne zaupam, ampak bo šlo mimo.
Nimam pa navade o tem na dolgo in široko razlagat, se opirat na neko x osebo, v pričakovanju, da me bo poslušala ali kaj podobnega. Oseba, ki tega ni doživela in tudi tiste osebe, ki so to doživele (ali kaj hujšega), se z vsako stvarjo spoprijemajo drugače.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tysia »

"No ja, veš, vsak človek ma svoj način pozabljanja. Enim paše, da se odprejo, povejo komu, se na koga obrnejo... Drugi spet obdržijo vse skupaj zase, prebrodijo, pa ne pomeni, da se jim bo zaradi tega zmešalo. Vse je odvisno od tega, kak karakter si."

Seveda je vse odvisno od posameznika in njegovega načina spoprijemanja s težavami. Čisto verjetno je, da nekdo, ki bo neprestano govoril o tem ( in se smilil sam sebi), v resnici travme ne bo predelal ali pa obratno, nekdo ki ne bo rekel "P" od posilstva, ki se mu je zgodilo, bo lahko zadevo razreši in predelal sam v sebi.

Rada bi opozorila samo ljudi, ki imajo podoben način reagiranja, kot sem ga imela jaz. Beg. Ko se je zgodilo, sem povedala staršem, ker pa nisem naletela na podporo, sem zadevo dobesedno zavestno potlačila. Vsakič, ko me je zabolelo, nisem hotela razmišljati o tem, ampak sem se "prisilila" v nekaj drugega ( kako živo se spominjam tega), na primer igro oziroma kakšno drugo opravilo, med katerim nisem razmišljala o bolečini. No in je res delovalo, na začetku. Potem pa so se čez leta začele pojavljati nepojasnjene težave, predvsem v spolnosti, brez kakršnega koli vidnega vzroka. ( Ki so bile takrat res Težave, sploh ker nisem vedela, kako se jih lotiti, ker se je vsak poskus zdel kot strel v prazno.) Imela sem srečo, da sem sanjala tiste sanje in da sem se zavedla, da bi znal biti prav to vzrok.

Če se komu to zgodi ( karkoli hudega, pravzaprav), ni nobene "edine pravilne" poti, po kateri naj to reši. Vsaj v grobem, na vidni ravni ne. Učinkovito je lahko tako molčanje in predelovanje zadev v sebi, ali pa pogovor. Nikoli pa ne pozabite na to, ampak vedno se trudite zadevo predelati, na svoj način. Ne bežite stran, ne pahnite v podzavest, ker bo prišlo nazaj, morda ob najbolj "neprimernem"času in kraju ( kar je po svoje logično, saj konflikt želi biti razrešen). In takrat bo morda potrebno ogromno dela, da bi sploh ozavestili, kaj se dogaja.

Tudi jaz sem do poskusa prvega spolnega odnosa živela "rožnato" življenje, vse mi je šlo kot po maslu. Mislim pa, da življenje samo poskrbi, da se znajdemo v situacijah ( oziroma poskrbimo za to podzavestno sami, odvisno od interpretacije), ki nas "prisilijo", da se soočimo. Ampak na tej točki pa imamo življenje bolj zakomplicirano, kot bi bilo potrebno. In večjo možnost izbire. Od takih in podobnih nepravilno "razrešenih" konfliktov prihajajo razni pedofili, odvisniki in tako naprej. Zakaj ne bi zadeve poskušali rešiti kar na licu mesta, pa čeprav takrat še zelo boli?

Je pa tudi res, da zrelejši kot je človek ( ponavadi je to povezano tudi s starostjo), manj posledic bo utrpel, če sploh kakšno. Vse je odvisno od dojemanja sveta oziroma njegove interpretacije.
Če npr. kot majhna ne bi vedela, da je posilstvo nemoralno in nekaj negativnega, verjetno v življenju travm ne bi imela, če bi to mišljenje ohranila. Problem pa nastane, če se takrat tega ne zavedamo, ohranimo pa spomin, pozneje pa izvemo ( preko medijev, drugih ljudi...), da je to nekaj nedopustnega.

Mislim pa tudi, da ima načeloma vsak človek v sebi vse, da lahko premaga vsak problem, ki "si ga naloži". Ena izmed pametnih je tudi sledeča: " Bog nam nikdar ne naloži težjega bremena, kot smo ga sposobni nositi." S tem ne mislim dobesedno boga in tudi žaklja cementa ne. ;)
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

metuljčica* napisal/-a:Že mogoče, je pa vprašanje, če bi bila ob šoku, ko te nekdo napade, toliko prisebna, da bi se spomnila, da imaš solzilec ali pa če bi ga imela čas potegniti iz žepa.

Jaz sem ga še dobro leto po napadu vedno nosila s sabo oz. stiskala v roki, kamorkoli sem šla :? .. Pravzaprav to še vedno pogosto delam, pa čeprav grem samo na sprehod do centra sredi dneva.. Vedno v pripravljenosti :ritter:
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a stevens »

izogibajte se parkov ponoči nasplošno..sn bil tepen za brezveze kr fejst 1x od takrat me tam več ni.. :D
Uporabniški avatar
beba5683
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo Mesto

Neprebrana objava Napisal/-a beba5683 »

jst mam tud eno kolegico k jo je en tip posilu, pa zadeva verjetno še ne bi bla tko mučna za njo če ta tip ne bi biu od njenga brata tabulš prjatu. to se je zgodilo pred petimi leti in od takrat pa do zdj je povedala sam men, še eni kolegici pa psihologinji k ji je tud pomagala full da lahk zdj skor normaln živi naprej, doma se ni upala povedat, no še vedno si ne upa k ma pač tako družino da bi ji verjetno še kdo reku da si je sama kriva, bratu se pa ne upa povedat ker se boji ka bi lahk naredu.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

Tonja & deniro :top:
z vama se strinjam v čisto vsaki besedi. sama se ne oblačim z dekolteji do pizde, ampak vse v mejah normale, ker mi ni prijetno, ko začutiš pogled nekega sluzastega, potrebnega tipa, na sebi. pol pa vidiš eno, k se vlači po tipu gor in dol, pol je pa šokirana, k jo en prime za rit (joooooooj zakaj pa se mi je to zgodilo)
bednice ene!
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Sama se ponoč sploh ne sprehajam, sploh pomanjkljivo oblečena se neb, sam ni ženska, k je tko oblečena nč kriva. Ženska se lahk obleče v vroče hlačke in kratko majčko pa ji še ne piše na obrazu: posil me. In ne je ne, četud recimo tipu pusti, da jo šlata, več pa ne. Sej ni mus, da če pustiš tipu da te prime za rit al pa če te poljubi, da mu v istem trenutku pustiš še dlje.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kikiriki »

amyZ napisal/-a:Sama se ponoč sploh ne sprehajam, sploh pomanjkljivo oblečena se neb, sam ni ženska, k je tko oblečena nč kriva. Ženska se lahk obleče v vroče hlačke in kratko majčko pa ji še ne piše na obrazu: posil me. In ne je ne, četud recimo tipu pusti, da jo šlata, več pa ne. Sej ni mus, da če pustiš tipu da te prime za rit al pa če te poljubi, da mu v istem trenutku pustiš še dlje.

Pravila o nedokljivosti ti lahko govoriš normalnemu človeku, ne pa enmu psihotu. Zato more pa dons vsak nase pazit. Tud nato kako se oblečeš in kje se giblješ.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

amyZ napisal/-a:Sama se ponoč sploh ne sprehajam, sploh pomanjkljivo oblečena se neb, sam ni ženska, k je tko oblečena nč kriva. Ženska se lahk obleče v vroče hlačke in kratko majčko pa ji še ne piše na obrazu: posil me. In ne je ne, četud recimo tipu pusti, da jo šlata, več pa ne. Sej ni mus, da če pustiš tipu da te prime za rit al pa če te poljubi, da mu v istem trenutku pustiš še dlje.

Eh, tole s cunjami & nočnim sprehajanjem itak ni ravno pogoj, da se ti kaj zgodi..
Jaz sem bila npr. v temnih žabah, dolgem krilu, jakni in supergicah, sredi dneva v največjem soncu, gledala v študijsko knjigo na klopci v naselju in si še pogleda nisem upala dvignit, pa je blo dost za psihota :nixweiss: .. Tadrugič pa ravno tako v zelo dolgem krilu, z dolgimi rokavi, z vrečkami iz trgovine, pri popoldanskem soncu :boese:
sociologinja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sociologinja »

Jaz tudi mislim, da je čisto vseeno, kako se kdo oblači, slači, govori, miga, kaj jaz vem kaj hočete! Vsak ima pravico do lastnega in svobodnega telesnega izražanja, dokler s svojim izražanjem ne prizadene koga drugega! Jaz tako mislim! Globina dekoltejev in kratkost kril ne igrata čisto nobene vloge pri razlaganju posilstva, še manj pa pri njegovem utemeljevanju. Moje telo je moje in lahko z njim počnem kar hočem - jaz. Drugi pa ne.

Imam osebne izkušnje s temi stvarmi in bom vedno na strani žrtev.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

yxa
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a BuckWheat »

uff jz sm se enkrat za las zmazala..
to je blo cca. 2 leti nazaj, se pravi sem bla stara 16, 17 in sem šla okol polnoči sama peš iz kranja, kakor ponavad in me je dohitel en fotr star okol 40, južnjak (pa ne, nisem kkšna rasistka, niti ne mečem vseh v isti koš) in me je začel vabit na kavo pa spraševal je kako mi je ime, s kje sem, kam grem.. sem mu rekla da grem domov spat no in na desni strani pločnika je taka mal manjša gmajnica in kar naenkrat me je tip zagrabu pa začeu vlečt v tisto šumo, zraven je pa govoru: samo 5 minuta, samo 5 minuta..
seveda bi vsak reku da bi ga mogla v jajca nabasat al pa kej podobnga ampak sm bla čist trda od strahu, nekej sm se mu še upirala pol me je pa kr naenkrat spustu in zlaufou stran, sploh nisem vidla kam, k da bi se v zemljo pogreznu..
jz sm se pol seveda po hitrmu postopku spravla do doma, čeprou sm bla v šoku in sem se ful tresla :? grozna izkušnja ampak sem jo kr dobr odnesla..
zmajčica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zmajčica* »

...
Zadnjič spremenil zmajčica*, dne 02. Sep. 2009 0:04, skupaj popravljeno 2 krat.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

In kaj nej potemtakem punce nosmo? Žakl za krompir pr 3o+, samo zato, kr se nekateri ne znajo/nočejo/niso sposobni kontrolirat?

Pa sej ne gre sam za najslabši možni izid, posilstvo, ampak tut za pogostejša usakdanja nadlegovanja, kera se ne dogajajo u temnih ulcah, ob poznih urah in pr primankljaju oblačilc ... Nedopustno.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
zmajčica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zmajčica* »

...
Zadnjič spremenil zmajčica*, dne 02. Sep. 2009 0:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori