Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*beyb
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *beyb »

js sm že lani delala maturo, pa šla letos anglo zbolšvt. tko lan k letos sm mela višji nivo, lan sm dobla 3+1, sam se mi zdi da bo letos kr isto,sm pa hotla 4+2 :x
uglavnem blo je pa tko:
pola 1: neki srednjega mi je šlo, morm priznt da sicer 500x lažja kot lani
pola 2: polom! del A še nekak, unga druzga tipa nism razumela en k*
pola 3: tapru esej sm uzela un Comparing.., od knjig k je blo pa od Jimmya sm pa res bulšitala :roll:

sej pravm, men je blo neki srednjega
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Men je blo nekej srednjega, nič posebnega, edino ta drugi del slušnega je bil nerazumljiv. Esej in pismo pa sta bla oba ful dobra, vsaj men.
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

nimam sploh filinga za ang :?

B primer slušnega razumevanja je bil WTF :eek:, za pismo in esej pa čist solidni naslovi :)
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Kaki so pa bli naslovi?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

tinca malinca napisal/-a:B primer slušnega razumevanja je bil WTF :eek:

kaj za vraga je blo to :eek: ko so prvič predvajali sem komaj nekak bistvo izluščla, pol drugič pa mi je blo hvalabogu razumljivo.. čeprav so mi vsi, s katerimi sem se potem pogovarjala, rekli da so tukaj pustili več kot pol prazno.

oba naslova pri esejih pa sta bla super za pisat. z lahkoto :D

drugač pa, nimam občutka, pri angleščini ga skoraj nikoli nimam..
pa kap me je skoraj zadela, ko sem danes zvedla da mamo 31.5 ustnega MATEMATIKO :eek: (7.6 pa se piše ne)

kreteni eni, da mi dajo to med ekonomijo pa geografijo... aaaaargh :evil:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

1. Comparing to others makes you feel unhappy
Ta druzga naslova pa se ne spomnim..

Za tist slušni del pa se strinjam.. Za Task A sm bla čist vesela, k se je razumelo in ni blo nobenih šumov, ma za Task B sm se pa sam križala.. dobesedno nič nism razumela.. :S
Ne pravim, da bi blo na ulci in bi se slišalo avte al karkol, ampak je bla res ena sama katastrofa.. :S
Zadnjič spremenil tmalaa, dne 24. Maj. 2008 13:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

^cherry^ napisal/-a:Kaki so pa bli naslovi?

prvi je bil kao, da te primerjava z nekom/nečim, dela nesrečnega, drugega pa se ne spomnim.
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

Jst sm pismo razumela tko, da si kao študent enega od navedenih faxov in da bi rad dobil štipendijo.. In tko sm tud pisala..
Pol sm pa pač napisala, da zakaj sm se sploh vpisala na določen fax in zakaj menim, da sm jaz tista oseba, ki bi mogla dobit štipendijo..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Fakin GODBA pod oknom na slušnem pr angli!!! Se začne slušno, kr naenkrat nek zvok, trobente, bobni, ipd. In se nam je cel orkester nasral pod okno!!! Pa še čist zadi sm sedela, pa itak je bil retardiran posnetek, pa še preden je godba začela smo probal in je bil radio noro tih. Pol se pa začne prfoxa sprehajat da bi nevem kaj nardila in so tla itak da škripala če je pa tok stara šola. In res pol kurca nism slišala. Najprej sploh nč nism rešla, res sm prazno pustila, v drugo sm pa ene 3 odgovore napisala. Neki sm celo prepisala, neki sm pa ugibala. p***a jim čorava. Pol je šou še en prfox dol in se je skor stepu z njimi. Sam itak prepozn, je blo slušno že mim. Čist hudo ne. Fak sm jezna. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Dobr da je sam 10%. Sam vseen, vrjetn lih unih za 8 :?
Ostalo mi je blo dost kul.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

No pa še moji občutki o angli:
Pole so mi ble neki srednga (itak nikol nisem blestela v angli). Pa pr časih je blo sam 12 jih za rešit..sam mi je mal čudn, ker jst ful nism skor nikjer uporabla kakšne zakomplicirane oblike.Ka pa ve??
Na slušnem mam komi 10al11 od 14 prov, jao tist kitajski naglas..jst sm skor s stola padla ob začetku poslušanja. Un prvi mi je bil pa čist v izi.
Pismo sem za**bala ampak vseen upam, da neki točk bo- nisem natančno prebrala navodil in sem pisala pač da bi se rada vpisala na njihovo šolo, ne pa da bi rada štipendijo. :boese:
Pri eseju sem pa krneki nabijala in upam, da nisem preveč mem kje usekala, pa brez težav sem nabrala 250 besed (ker učas mi je blo to kr težko). Aia pisala sem pa prvi esej, tist o primerjanju med ljudmi.
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Picaboo »

Ta slušni del mature je vedno krneki. No jaz sem delala maturo že kar neki let nazaj in spomnim, da sta govorila dva po telefonu in se je tistega, ki je biu kao na drugi strani linije ful slabo slišalo, oba pa sta govorila v enem fakin narečju in je blo tko ko biu dau Angležu Prekmurca za poslušat :roll:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

http://www.ric.si/mma_bin.php/$fileI/20 ... 202007.pdf
Tuki si lahko pogledate kok so bile lani meje za posamezne ocene. Na strani 94. Ful je hitr trojka povsod, no ja tud 4 je že pr 70% večinoma.

Joj za ustno se bom tok naučila, ker ti lahko ful dvigne povprečje.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Še neki kar me je zdele mal razveselilo:

Načelo pogojno pozitivne ocene:
Kandidat je pri predmetu skupnega dela mature pozitivno ocenjen tudi, če:

je pri tem predmetu na osnovni ravni dosegel najmanj 80 % točk, potrebnih za pozitivno oceno,

je pri vseh ostalih predmetih dosegel pozitivno oceno, vsaj pri dveh pa najmanj oceno dobro

Matematka je bla lani 40% za 2, tko da v skrajnem primeru mam lahko tud samo 32% pod pogojem, da mam še 2 predmeta 3 :) A sem prov razumela tole??

No zdj pa neham s temi posti.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

word formation - kr neki
gap fill - ja k se nism naučila fraznih glagolov je bla bl k ne polomija
časi - ful dvoumni
listening - začuda mi je še vse šlo
pismo - nism vedla al za štipendijo al za mesto, v glavnm polom
esej - tolk bedni naslovi d če dobim 12 pik bom zadovolno čprov to lihk ni bil moj cilj
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

ŽuŽa napisal/-a:Še neki kar me je zdele mal razveselilo:

Načelo pogojno pozitivne ocene:
Kandidat je pri predmetu skupnega dela mature pozitivno ocenjen tudi, če:

je pri tem predmetu na osnovni ravni dosegel najmanj 80 % točk, potrebnih za pozitivno oceno,

je pri vseh ostalih predmetih dosegel pozitivno oceno, vsaj pri dveh pa najmanj oceno dobro

Matematka je bla lani 40% za 2, tko da v skrajnem primeru mam lahko tud samo 32% pod pogojem, da mam še 2 predmeta 3 :) A sem prov razumela tole??

No zdj pa neham s temi posti.

ja je res, sam se bolš ni n to zanašat
Zaklenjeno