Matura [Združena tema]
-
- Kofetarica
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Josephina napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:
Pr slovi, pa smo delali tisto zadnjo nalogo pr razčlembi - opis KOLESA
Nam je prfoksa rekla, da tega 100% ne bodo dal na maturo, ker se nismo mogl naucit na pamet kako je kolo sestavljeno.
Nam pa lih obratno, da so se pozanimalo profesorji in so rekli da lahko dajo ker to kao spada pod splošno izobrazbo.. In da ma folk največ problemou pr poimenovanju posameznih delov (krmilo itd)
Me pa zanima če poznate kako stran kjer so primeri pisem in esejev v angleščini (primerni za maturo)?
Kr mi smo v šoli nrdili 2 primera in to je to

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
ŽuŽa napisal/-a:Mju prvič slišm, da grep lahko s popravcem delat maturo. Prov fajn drugače tole, če se ti slučajno kje kej zalomi. Na katero šolo ap to hodiš al pa saj kero regijo če nočeš šole povedat?
sicer je že zastarelo samo vseen, nisem prej vidla

pri nas je na informativcu letos ravnateljicarpovedala (pa to vsako leto govori, že ko sm js bla predlani je to povedala

hodim na gimnazijo Brežice.
mene tut že rahlo panika grab za anglo :S u četrtek grem še matematko zvišvat tko d se še to celoletno snov učim :S obup čist... no saj za gefo pa soc sm dobila use točke ( sicr za soc mi je povedala že tkoj k sm oddala d bom dobila 25, pr gefi pa nism lih vedla al bodo use al ne k ji tut nbenkrat nism nesla pokazat nč)...
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
^cherry^ napisal/-a:No pomoje, da je to odvisno od posamezne šole, ker pri nas tega ni.
[vanessa] na dijaski.net si poglej tam maš stare pole in dost esejev in pa pisem (in sicer je to maturitetna pola 3).
sm že pogledla, je ful pol, samo rešitev (oz zgleda za pismo/esej) ni nikjer

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Aja ti rabiš princip pisma, kako morejo bit stvari postavljene.
No js sm tole našla na netu:
http://www.usingenglish.com/resources/l ... tml#layout
Upam da ti bo kej koristlo.
No js sm tole našla na netu:
http://www.usingenglish.com/resources/l ... tml#layout
Upam da ti bo kej koristlo.
Mi smo imeli danes priprave za slovenščino in smo dejansko cele 4 ure delali. Nisem pa od naše profesorce še nikoli izvedla tok velik kokr danes. Ni mi niti jasno, da vsa 4 leta nismo imeli skoraj nič slovnice, zdej je pa tok enih informacij.
Tudi glede eseja nam je danes ful povedala in sem prepričana če bi nam to povedala že septembra (ali še boljše, že v 1.letniku) bi marsikdo tudi med letom boljše pisal.

-
- Kofetarica