Liberalno. S tem mislim, da ji bom dopuščala možnost, da se sama odloča zase. Seveda ji bom skušala vcepiti svoje prioritete in vrednote. In seveda ji bom kdaj tudi kakšno stvar prepovedala.
Kot je napisala inaa, jo bom tudi jaz skušala vzgojiti naravno in ji privzgojiti ljubezen do literature, narave, likovne umetnosti, športa, zdravega življenja, glasbe... Ampak iz izkušenj vem, da se nam stvari, s katerimi nas filajo starši, pogosto zamerijo, tako da upam, da mi bo uspelo čimbolj nevsiljivo vnesti veliko pozitivnega v njeno življenje.
Predvsem pa ji bom skušala dopovedati, da mora vedno verjeti vase; ne glede na vse, da si mora zaupati in stati za svojimi dejanji. Da ne sme dopustiti, da drugi hodijo po njej ali ona po njih. Da je super, če o svojih težavah ne molči.
Njene odločitve bom spoštovala (in hkrati ne bom podlegala kapricam). Pričakovala bom, da spoštuje moje nasvete (če se jih ne bo držala, pa je njena stvar). Želela pa bom, da se drži tistega, kar se dogovoriva. Postopoma jo bom skušala vpeljati v nočno življenje. Poskusila ji bomrazložiti, da je tehnologija pripomoček, ne pa nujna potrebščina (kar pomeni, da mobitel dobi, ko ga bo potrebovala).
To je vse napisano idilično, zagotovo se ne bom vedno držala vsega; saj vsi delamo napake. Ampak generalna ideja je pa taka, to je moj vzgojni kurikulum, h kateremu bom stremela.
Še tole - hči bom vzgajala prav tako kot sina. Zavestno ne bom delala razlik.
Moj cilj je vzgojiti samostojno, samozavestno, odgovorno in toplo žensko, ki ji ne bo težko priti na obisk k svoji tastari in kakšno pametno reči