Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
MiLLy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a MiLLy »

Mene je tolk strah da joj. Sploh ne vem kje naj začnem, česa se naj lotim, ko pa je tolk snovi... :? Komi čakam, da bo enkrat fertik. Pol pa nadoknadim VSEEE v tistih 3 mesecih :spot:
...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Kok ur boste mel pa vi kej priprav v šoli?
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

jo te priprave so pr ns pa krene k se noben od sošolceu ne zanima glih zato ..in bomo mel priprave pr predmetih za maturo kr po urniku ..tko da eno uro priprau eno uro prej eno uro priprau pa tko naprej nevem no men je to butast k nism čiz iz lj je pa še mau več problem

drgač pa ja tud jz zaklučla u šoli vse tko da še matura :? že 1tedn se odločam da začnem mato ponaulat za nazaj pa kr nekak nemorm se usedem pa gledam u zvezk par minut pa me mine pa neham jao
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

*hox* napisal/-a:Kok ur boste mel pa vi kej priprav v šoli?

Mi bomo meli več al manj vse po urniku + še kašne dodatne ure z zgodovine.
wiiiiiiiiiii grem na maturoooooo!!!!!!! :D mi je ratalo popravit matematiko!ku sm sreeeečnaaaa :flower:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

koneeeeeeeec!!! :D ju3 pa še parada in zabavaa :flower:

sem pa že drugače vse pošlihtala pred 2 tednoma..tako da se že vsak dan počasi pripravljam na maturo.. :)
upam, da bodo počitnice res zaslužene :)
Vsem želim veliko uspeha! :wink:
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

^^ In, kako se kej pripravljaš? Jaz večinoma rešujem tiste knjige s starimi polami notri, poj pa tisto kar ne vem pogledam v zvezku. Ampak nevem, če je to dober način. :roll:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

jaz tudi sem ang nekaj časa reševala tako da sem delala po tistih polah....vendar me je vedno glava začela poleg bolet..zdaj sem že malo napredovala..hee...sem se naučila tvorbo časov in danes se še uporabo naučim v nulo.(nekaj že znam)...in upam da mi bo tako lažje reševat naloge ko moraš dat besedo v ustrezen čas,am drugače pa za slo. tudi rešujem vaje in ko kaj ne znam pogledam v knjigo(kaj znam na maturi) pa za glavni predmet...joooooj....to je štala...v šoli smo dobili vpr. za ustni del mature in mamo zdaj celo skripto teh odg. in vsi govorijo da se moramo oz. da se vdsi učijo po tej skripti....in jaz ne vem al naj se učim to al ne..da nem zajebala..v bistvu sem pa eno prof. vpr. al je to dovolj če se učimo iz tega..in sama je rekla da če znaš to skripto na pamet ti je uspeh lahko zagotovljen..+ eno knjigo je rekla naj se zraven učimo,ko je full malo napisano not v skripti....zaj pa ne vem...skripta ima kakih 100 strani mogoče več...(nevem točno,je pa kar debela)...in če primerjam da mam drugače 8 knjig za ta predmet(glavni)....in res sem v dvomih.... :? ....res da je v skripti velikoo in res takih pomembnih vpr. in tudi ko sem po knjigah čitala je res v skripti tisto not kar je zeklo pomembno...
mah....vsem sem že tečna s tem...ko gnjavim al je res to to kar se morm učit,vsi mi zagotavljajo da je res...(tudi ena ko je že naredla maturo)...torej..se bom učila.po tem....kar bo,pa bo....
*se opr. ker je dolg in moreč tekst :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Ker "glavni" predmet pa imaš?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

*hox* napisal/-a:^^ Ker "glavni" predmet pa imaš?

zdravstvena nega
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

[vanessa] bravooo za mato :freude: Moj je tud popravu včeri. Pridna oba :D

Jutri pa četvorka juhuuu. :bia:

En vprašanje: A une knjige od RIC-a lahko samo naročiš po netu al jih tud kje prodajajo?
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

^^ Jih prodajaja tudi po vseh knjigarnah.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Jst sm danes kupla zgodovino na maturi in me je dobesedno primmlo slabo ko sm vidla kaj vse je treba znat.. 300 strani snovi.. najbujš da se kr zdej lotim.. :?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

A to si kupla ono modro knjigo? Js jo tud mam, pa nam jo je profesorca odsvetovala, ker je rekla, da vsi podatki tam notr niso točni in da če greš ti npr. na vpogled (v smislu, da se ti zdi da si dobil/-a premalo pik) se ne moreš zgovarjat da tam pa tko piše. :)
No pač tolk o tem.

Tko da js se bom učila (ko se bom, itak mam čas do avgusta :D ) iz starih učbenikov.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Glede te modre knjige... A to misliš knjigo Zgodovina na maturi od prof. Pavliha ali od Globočnika (nimam letos mature, tako da ne vem, katera je modre barve :D )? Jaz sem lani imela obe in sem zasledila nekaj napačnih datumov v obeh. Mislim, da nobena od njiju ni ravno najboljša (na vpogledu se je verjetno najbolje sklicevati na učbenik), ampak se je pa lažje iz njiju učiti, kot pa iz učbenika.
Jaz sem se večinoma učila ia Pavlihove knjige (ker me je on tudi imel priprave na maturo), ampak mi je prišlo kar prav to, da sem na koncu še enkrat prebrala celo Globočnikovo knjigo, ker nekatere stvari eden bolje razloži, druge pa drugi. Tako da če imate možnost, priporočam, da kupite eno, drugo pa si sposodite v knjižnici in še drugo knjigo enkrat preberete, potem ko že znate.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

^^ Ja o tej knjigi js govorim - od Pavlihe. Ta naj ne bi bila lih nevem kaj. :)
Je pa res, da je fajn, ker je vse tko sistematično napisano.
Zaklenjeno