Barcelona

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

Jaz sem zasledila te zanimive stvari, katere si bom sla tudi ogledat:
- museu maritim + spomenik od Kolumba
- Port Vell (kot neka morska razlicica La Ramble)
- obmocje Barri Gotic
- ZOO
- Casa Batlo
- La Pedrera
- Sagrada Familia
- Parc Guell
- olimpijski kompleks
- Poble Espanyol

Mozno da sem kaj pozabila.

Drugace pa ti priporocam, da se v Valenciji ustavite vsaj en dan in si vzamete cas za si ogledati najvecji akvarij v Evropi (tisti v Barceloni se menda lahko skrije proti temu).

Tukaj je pa link + se uradna stran.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Kamis, jz sem si lani z raznih forumov pa tko v word skopirala za Barco, Madrid pa Andaluzijo, kaj se splača pogledat .. Ti lah pošljem tole, če hočeš.
Sam je mejčkn nepregledno, k je copy-paste varianta, sam za mal pomoči je, da ti nau treba na vseh koncih iskat. :)

Pa če bi kera rabila Lonelyplanet za Španijo, lah posodim, če bo prišel v normalnem stanju nazaj. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Poble Espanyol ti pomoje odsvetujem. No, ne vem, men je blo res brezveze, ful je mejhno vse skp, par ulc (res par kratkih, ene 4), v nobeni kakšne pretirano zanimive stvari. Okol si v 15min, tm pa tud nimaš kej delat, razn če greš na kšno pijačo, ki je pa itak blazno draga tm ... Ne vem, se sprehodiš čez Barri Gotic pa je velik lepš, men osebno. Men je dost turistični nateg, no. Recimo v Iron Bridgu je tud muzej na prostem, če mogoče poznaš, na isto foro, pa je res miljonkrat bol zanimivo. No, sej te ne odvračam al pa kej. Sam povem, da je blo men pa še parim ljudem brezveze :) Lahko pa da ti bo čist zanimivo. Pa tržnica je bla men kul (na levi strani Ramble, od dol na gor če gledaš). Pa Raval je zanimiva četrt.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ Nam je bila pa Poble Espanyol (Španska vas) takoooo všeč! Smo bile več kot 2 uri tam. :)
Fora je v tem, da so deli ulic zgrajeni v stilu, tipičnem za nek predel Španije, tako da lahko tam vidiš arhitekturo različnih pokrajin. Ob vstopu dobiš pa prospekt, na katerem ti piše, kateri del spada h kateremu koncu Španije. :)
Osrednji trg je tudi lep, pa vse raznorazne hišice z detajli, pomarančevci, parkci, ahhhh... :love:

Potem imaš še nekaj trgovinc, tako da se da zamotiti za nekaj časa. :)

Drugače je pa stvar okusa. Mi smo bili navdušeni, ker nam je všeč njihova arhitektura.
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

To sem ze drugje prebrala da eni ful hvalijo ta Poble, drugi pa ne. Pogledat ga bom sla, ce me bo navdusil bo super, ce ne pa ne. Glih k bom tam okoli bom le riskirala za ga iti na lastne oci ocenit. :)

Kako je pa kaj s plažami v Barceloni? Je res taka gužva julija? K sem slisala ze take primerjave z gneco na plazi, da me je kar malo strah da bo res tako.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Nazaj iz Španije, med drugim tudi iz Barcelone. Morem rečt, da mi je bila precej všeč, vsekakor pa ne tako zelo oh in sploh, kot sem brala v vaših komentarjih. Zanimiva je arhitektura, un del ob plaži, pa mogoče štriri ta glavne ulice, takoj ko malce skreneš iz "turističnega" območja, pa prideš v neke ozke, temne in umazane ulice, po katerih se sprehajajo čudni ljudje in meni je bilo več kot neprijetno. Akvarij pa tudi ni nič posebnega. Videla lepše in boljše od tega.

Sicer pa sem popolnoma razočarana nad Lloret de marom in popolnoma navdušena nad Toso de mar. :)
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Midva načrtujeva počitnice v Španiji za letošnje poletje. Zbirava podatke kako najlažje priti tja, kaj si ogledati, kje spati(čim ceneje),...
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Jaz ti predlagam, da gresta kam drugam.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

smotkica_, kam v Španijo - Barcelono ali kam drugam?
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Hm...nisva še dorekla. Le to, da bova nekje v tistem predelu med Barcelono in njeno okolico. Sva si za letos izbrala ta del Španije. Zakaj predlagaš, da greva rajši kam drugam?? :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Ne, vprašam zato, ker sprašuješ po prevozu!
Ryanair ima ugodno vezo do Girone (v bližini Barcelone) iz Gradca in Milana. To je verjetno najboljše opcija.
Cenovno pa: čim prej rezervirata, tem bolj ugodno je.
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tami »

Super novica!! Iz žurnala24.... Po novem je vzpostavljena nova med LJ in Barcelono z letalskim prevoznikom Clickair. Letel bo med turistično sezono od 1.7. do 15.09 dvakrat na teden (torek in sobota). Cena vozovnice v eno smer je 43€ z vsemi letališkimi pristojbinami.

:D :D
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

^^ To sem tudi jaz neki slišala. Sam me pa zanima do katerega letališča leti, ker to je čist preveč poceni. Pa še kakšen avion je.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

Tami napisal/-a:Super novica!! Iz žurnala24.... Po novem je vzpostavljena nova med LJ in Barcelono z letalskim prevoznikom Clickair. Letel bo med turistično sezono od 1.7. do 15.09 dvakrat na teden (torek in sobota). Cena vozovnice v eno smer je 43€ z vsemi letališkimi pristojbinami.

:D :D

to je najbrž mišljeno do letališča Girone, saj sama Barcelona nima letališča.. ?
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Clickair pristaja na glavnem letališču Barcelone - Aeroport de Barcelona. Letala so pa tud vredu, čeprou jz sm z clikairom imela najbolj neprijetno izkušnjo, ker je med letom začelo letalo se ful spuščat hitr in je bla cela panika že, potlej pa so se stvari umirile. Tko da to je blo sam naključje pomoje, al pa neizkušen pilot..Se pa ponovem dost bolj splača Ljubljana - Barcelona kot pa Venice - Barcelona..;)
Odgovori