Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

no jaz še vedno delam vaje za ang. in mam komaj kaj prav....hehe....am..slabe tri tedne še mam do mature....nevem če bom mela dovolj časa da se dobro naučim slo,ang. in predmet(glavni)...(poklicna matura)..v bistvu mam namen naret maturo z 4....ampak ne vem če mam dovolj časa...da se bom naučila...v bistvu sem danes pisala zadnji test...tak da do zdaj se nisem mela časa učit...smo meli v šoli res ogromno vsega....upam, da bom sfolgala....
naj kera ki je že končala maturo pove koliko časa je potrebovala da se je naučila maturo in pisala tako kot si je želela...oz. vsaj približno.....mene že nočne more dajejo...čeprav me doma mirijo da bo že šlo...ahjej..še jamrat ne smem... :( :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

porcelain napisal/-a:
_vampirk'ca napisal/-a:hjoj...tale matematka ej...sam to je pa čist zmer.kdor ne zna matematke zna angleščino,kdor ne zna angleščine zna matematko...pfff :(

res je :? jaz mam tudi probleme z matematiko, medtem ko mi je angleščina piece of cake.

še gre katera na višji nivo angleščine?

jaz grem=) na matematiko bi pa najraj šla NIŽJI nivo ker pač sm glupa za matematiko oz. se mi je ne da učit. :?

Sicer p Ann* ja, js morm usa 4 leta pisat pozitivno, k je biu ta test pač pregled čez use.. tko d je to itak že mini popravc oz. matura :evil: edino kar mi je bedno pr jesenskem roku, je da je celotna matura u 1 tednu :? tko, vsak dan.
pa telovadbo morm tečt cooperja, ojoj :D
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

ja no men bi blo tud bolš da bi vsaj 4leta pisal ..čeprou bi zdej vrjetn jokala kok se morm učit sam bi bla pa vsaj prbližn pol prpraulena za maturo tko k boš zdej ti k tole pozitivno pišeš a ne:)
mi smo pa še na začetku k nismo nč za nazaj delal
drgač pa 4letnik pr mati ni težka snou no se men zdi

me pa tud angla zlo skrbi sm se sicer že ene parkrat odločla dm vsak dan delala (tko k berem da ene že) sam nekak ni še ratal začet ..no na inštrukcije sm začela hodt tko da vsaj neki delam sam to nebo dovol bo treba začet kr intenzivno počas se učit :?
Uporabniški avatar
Tyisha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tyisha »

porcelain napisal/-a:
_vampirk'ca napisal/-a:hjoj...tale matematka ej...sam to je pa čist zmer.kdor ne zna matematke zna angleščino,kdor ne zna angleščine zna matematko...pfff :(

res je :? jaz mam tudi probleme z matematiko, medtem ko mi je angleščina piece of cake.

Jst grem tut na višji nivo angleščine, sam mi je skos bl žal da sm se tko odločla.

Drugač sm pa dons zvedla da nimam mate popravca in sm čiiiiis hepi :razz:
A ma kera ekonomijo drugač za izbirn predmet? K mi je ful čudn k sta na maturi dva eseja, mi pa niti enga še nismo pisal, tko za vajo :?:
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

uf nas pa profesorca skoz s temi eseji zalaga zdej je rekla d bomo do konc leta sam še eseje delal k bomo zaklučl z ocenami se mi zdi da že kr mau pretirava ..sej drgač niso tok težki eseji no odvisn od naslovou tko k pousod
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

js grem pa jutr sam še matematko zaklučt. me more še vprašat, ker ene kontrolne nism pisala ampak mam itak v vsakem primeru 2, tud če zabijem. ostalo mam vse že 2 tedna zaklučen tko da sploh ne hodm več v šolo. a se kera slučajn kej prpravla za maturo? ker js bi se ful rada mal za angleščino pa nevem iz kje naj bi se učila??
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Tyisha napisal/-a:
porcelain napisal/-a:

Jst grem tut na višji nivo angleščine, sam mi je skos bl žal da sm se tko odločla.

Drugač sm pa dons zvedla da nimam mate popravca in sm čiiiiis hepi :razz:
A ma kera ekonomijo drugač za izbirn predmet? K mi je ful čudn k sta na maturi dva eseja, mi pa niti enga še nismo pisal, tko za vajo :?:

Ja, jaz imam ekonomijo. Smo se pa mi že vsa štiri leta pripravljali na eseje, ker smo pri vsaki kontrolni dva pisali prav iz starih matur. Sej esej je isto kot pa kratka vprašanja, samo, da je tukaj pač podano več vprašanj skupaj. Ka pa poskusno maturo ste že pisali? Mi smo že krogce, zdej pa še ostalo rešujemo.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

sončk napisal/-a:
porcelain napisal/-a:

jaz grem=) na matematiko bi pa najraj šla NIŽJI nivo ker pač sm glupa za matematiko oz. se mi je ne da učit. :?

haha :D ja, enako.. škoda da ne obstaja to .. ;D

jaz mam tudi ekonomijo kot drugega izbirnega.. esej samo dejstva opisuj, tako kot je smotkica rekla.. glavno je, da poveš zakaj je tak, pa dodaš še kake pametne utemeljitve pa predloge zraven..
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a sonč|ka »

*hox* napisal/-a:Mene pa najbolj skrbi slovenščina - slovnica. :? Pa po tanovem še seminarska. :roll: Za matematiko delam skoraj vsak dan naloge in mislim da bo šlo. GPO in slovenščino (književnost) pa sem že začela ponavljat - ponavadi si mal preberem predno grem spat, čez kakšn teden pa bom začela malce bolj intenzivno. :)

jaz pa sem prvi letnik faksa..tak, da vem kak vam je zdaj..

mam pa nekaj nasvetov (da bom malo pametna :D )

slovenščino-slovnico se najbolj splača učit kar iz knjige Slovenska slovnica in pa iz Slovenskega pravopisa (na začetku je tak fajn vse napisano)-je polno pravil, ki so veliko bolj logično napisana, kot pa v katerem koli učbeniku za slovnico..plus tega so zraven še najtežji primeri, ki pa so potem tut na maturi.

slovenščino-književnost pa se je fajn začet učit čimprej..vsaj malo po malo brat, ker jaz sem se zadnje 3 dni učila pa je RES dosti snovi..in pol dobiš nekaj malega za povedat (jat sem mela srečo, da sn dobla kaj sn znala) pa lahko vse pomešaš..sem se pa učila kar iz one knjige Knjizevnost na maturi pa je blo čisto dovolj :)

Tisti, ki vam ne gre angleščina pa predagam, da rešite čim več nalog, ki so tut v oni knjigi, ko je zbirka vseh matur nevem kolko let nazaj..ker delaš na besedišču pa še navadiš se na tak sistem nalog, ko so potem dejansko na maturi :)

pri matematiki pa se tut najbolj splača reševat stare pole..ker so naloge vsako leto zelo podobne, pa fajn se je učit teorijo iz one knjige za ustno maturo pri matematiki :) pa to je tut fajn malo prej delat..da res lepo v miru rešiš vse pole.. nekaj jih ej tak na netu..pa prof. od matematike so vam jih ziher dali..al pa jih prosite za njih..

jaz sem mela poleg tega se geografijo pa zgodovino..tu pa je tako samo en nasvet..čimprej se je treba začet učit..jaz se geo nisn kaj dosti rabla, ker smo v 4 letih res fajn šli vse skozi.. zg pa sem si mogla kar fajn pogledat, ker smo meli slabega profesorja, ki nekak teh priprav ni jemal najbolj resno..plus tega pa še rekel, da ene teme skoraj ziher nebo na maturi..in..guess what...je bla :(

to je to..če še koga kaj zanima pa..i am here for all of you :P

pa VSO SREČO! :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ A pol je tista knjiga "književnost na maturi" uredu? Naša profesorca čist vse take knjige skritizira, tako da nimam več pojma kako pa kej. Js se trenutno učim s te, pa se mi zdi da je kr fajn napisan. :)
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a sonč|ka »

ja za našo prof je bla dovolj..je pa res, da se iz nje učiš za ustnega tak, da je odvisno od vsakega prof. posebej..

jaz sem se večino iz nje ucila..edino besedila pesmi pa tako sem pogleala v drugih ucb..

obstaja pa se ena knjiga, ko jo majo prav prof. pa res vse not pise..nevem kak je naslov..vem pa da je zunaj zelena..vem ja, ni glih v pomoč..
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Lučkica napisal/-a:js sm mela geografijo v šoli samo 2 leti. izbrala sem jo za maturo, čeprav na šoli nimamo priprav in nič. učila naj bi se jo sama... kupla sem si tisto knjigico geografija na maturi 2008, kjer je ful luštn vse na kratko razložen. mogoče si bom zdej maja sposodla še kak učbenik pa si mal prebrerem. sem pa gledala zdej poskusno, pa jo za 2 takoj rešim. tko da nevem kje vam kakšna piflarija??

Na maturi tut men ni blo neki težko, sam un en let čez sfurat, k smo ene 3x sam Slovenijo pisali, se mi je pa mešalo od teh regij pa vsega. Je bila piflarija, verjami. Poglej mal učbenik Slovenija za geografijo (un za 4. letnik, ne un za 3. letnik) pa si predstavlji, da dobiš v test karkoli od tam notri. Sam logično povezovanje? Na-a. Ga je dost, na maturi sploh, sam si morš prej tut kej zapomniti, se kej naučiti. :)

Kar se tiče književnosti na maturi je pa tko - če vaša profesorica to knjigo tolerira, bo kul, dost. Če maš pa profesorico, ki ti milijonkrat čez leto poudari, da je tm notr tok nebuloz pa napak, da bohnedej se iz tega učit, pol pa raj ne. Jz se nisem, ker je naša vse razložila in se je njeno mnenje in odpredavana snov v kr parih stvareh razhajala s snovjo iz književnosti na maturi. Edin kako obnovo sem si tam pogledala.
K na ustnem te konec koncev lastna profesorica ocenjuje, in hoče slišat to, kar je po njenem prav. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

sonč|ka napisal/-a:

pri matematiki pa se tut najbolj splača reševat stare pole..ker so naloge vsako leto zelo podobne, pa fajn se je učit teorijo iz one knjige za ustno maturo pri matematiki :) pa to je tut fajn malo prej delat..da res lepo v miru rešiš vse pole.. nekaj jih ej tak na netu..pa prof. od matematike so vam jih ziher dali..al pa jih prosite za njih..

Meni se pa ful ne zdi da bi ble pole podobne :roll: so taki k jih znam takoj rešit pol pa druga pola je taka da samo gledam.. upam da letos bo pršla na vrsto lahka pola :D no,s eveda je pa to odvisno od posameznika, samo meni se ful ne zdijo podobne naloge..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

[vanessa] napisal/-a:
sonč|ka napisal/-a:

Meni se pa ful ne zdi da bi ble pole podobne :roll: so taki k jih znam takoj rešit pol pa druga pola je taka da samo gledam.. upam da letos bo pršla na vrsto lahka pola :D no,s eveda je pa to odvisno od posameznika, samo meni se ful ne zdijo podobne naloge..

kuko 2. pola? a maš višji nivo?
men je pr višjimu nivoju najtežja kombinatorika. kr neki :cry: :x :x
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

ja obstaja mislm d edn al dva. sam niso čist po knjigi. maš pa tud dost dobro predstavo v mgl
Zaklenjeno