Matura [Združena tema]
ja jz sm tud k sm vidla naslou za razprauljalga prvo pomislna da grem prvič u lajfu interpretativnga pisat sam sm se pol premislna hitr hehe ..nism upala k nimaš filinga kaj pa kk morš pisat k nism še nikol
jz mam gefo ..ja ti itk velik pomaga splošn znanje sploh pr sloveniji se mi zdi sam morš se pa pač tud naučit tist kar je u učbeniku a ne ..nemorš se sam na splošno znanje zanašat no vsaj pomoje
jz mam gefo ..ja ti itk velik pomaga splošn znanje sploh pr sloveniji se mi zdi sam morš se pa pač tud naučit tist kar je u učbeniku a ne ..nemorš se sam na splošno znanje zanašat no vsaj pomoje
_mala_ moja tko ti povem...če bi še 1x izbirala, ne bi izbrala GEO, ker je res preveč snovi...tolko vsega piflanja, pa skori nič se ne povezuje...
sej obča geografija je zakon, kontinenti in deli evrope tudi, ker je ful vse na splošno in logično...
ampak ko se lotiš učit slovenijo, ne prideš do konca...tolko regij pa tolko piflarije
nevem no, če te to zanima, si zberi...
matura je pa sestavljena iz logičnega razmišljanja...verjetno tudi sestavljalci sami vejo, da ne moremo imet vseh podatkov v glavi, zato dajo vprašanja, pri katerih moraš ful povezovat...
glede kemije je pa tko...(js jo imam tudi) Pri kemiji je vsako leto lažje (vsaj tko so nam rekli)...snovi je še kr, ampak se res vse povezuje...ene par stvari je fint, ki se ji moraš naučit...ampak to je tudi to...in če znaš postopek enega primera, boš znala tudi čisto drugačne naloge rešit...nevem no za kemijo mi ni žal, ker sem jo vzela...
še laboratorijske vaje imaš pri kemiji, ki ti (če imaš fajn učiteljico) fuuul pomagajo, ker sploh niso težke...
sej obča geografija je zakon, kontinenti in deli evrope tudi, ker je ful vse na splošno in logično...
ampak ko se lotiš učit slovenijo, ne prideš do konca...tolko regij pa tolko piflarije

matura je pa sestavljena iz logičnega razmišljanja...verjetno tudi sestavljalci sami vejo, da ne moremo imet vseh podatkov v glavi, zato dajo vprašanja, pri katerih moraš ful povezovat...
glede kemije je pa tko...(js jo imam tudi) Pri kemiji je vsako leto lažje (vsaj tko so nam rekli)...snovi je še kr, ampak se res vse povezuje...ene par stvari je fint, ki se ji moraš naučit...ampak to je tudi to...in če znaš postopek enega primera, boš znala tudi čisto drugačne naloge rešit...nevem no za kemijo mi ni žal, ker sem jo vzela...
še laboratorijske vaje imaš pri kemiji, ki ti (če imaš fajn učiteljico) fuuul pomagajo, ker sploh niso težke...
Jst sm udarjena geografijo. Že od malega sm bla skos v zemljevidih, to mi je bil največji hobi, skos mi je bil to tud najljubši predmet. Zdej pa rpeklinjam dan, ko sm si jo izbrala za amturo. Ta slovenija je tako kurčevo gnila, da kr boli. Splošno znanje ti itak pomaga, sam je še ful enih stvari. Ne vem, če je kdo lih tok razgledan, da bi poznal vse tovarne v Sloveniji, neke reke, ki jih na nobenem zemljevidu ni (knjiga Atlas Slovenije, google, google map, zložljiv zemljevid - reke pa nikjer!!!), da poznaš vse kamninske zgradbe, in da veš, da je Dravsko-Ptujsko polje prodnati vršaj reke drave, da veš vsa obdobja, v katerem je neka reka nardila kar pač je, da ma Šempeter tovarno s kmetijskimi stroji, ipd. Če te RES zanima vzam, drgač pa premisl. Obča je kul, sam Slovenija ubija, dobesedno. Js jutr izboljšujem, da bom mela 3, vedno sm pa mela 4 ali 5. Pa js mam drgač res rada geografijo pa velik vem. Sam to je pa ubibože 

- _vampirk'ca
- Debatorica
jz mam tut geografijo...ni mi žal, super je...
tut slovenijo se da naučit, mi smo vsako regijo posebej pisal in je fajn...
upraš kteri deli sveta so ker če je azija pol ti pa res ne svetujem=) če je ni pa le uzem...men je fenomenalna =)
drug predmet mam pa sociologijo je pa itk zakon k jo grem študirat=)
tut slovenijo se da naučit, mi smo vsako regijo posebej pisal in je fajn...
upraš kteri deli sveta so ker če je azija pol ti pa res ne svetujem=) če je ni pa le uzem...men je fenomenalna =)
drug predmet mam pa sociologijo je pa itk zakon k jo grem študirat=)
Js mam zgodovino. Katastrofa! Srčno odsvetujem.
Geografije pa nism zbrala, ker mi nikol ni preveč šla, pa niti zanimala me ni preveč. Vem pa da je (tko kot so že ostale rekle) obča geo čist fajn, slovenija pa za bruhat.
Sej js tud nism kej velik o vesti pisala. Niti nism vedla kaj nej napišem. Sm šla pač po navodilih. Aja pa zaključek mam prav ogabn. Mene je prav sram, ampak dejansko nism mela nobene pametne ideje.

Geografije pa nism zbrala, ker mi nikol ni preveč šla, pa niti zanimala me ni preveč. Vem pa da je (tko kot so že ostale rekle) obča geo čist fajn, slovenija pa za bruhat.
Sej js tud nism kej velik o vesti pisala. Niti nism vedla kaj nej napišem. Sm šla pač po navodilih. Aja pa zaključek mam prav ogabn. Mene je prav sram, ampak dejansko nism mela nobene pametne ideje.

Se pridružujem večinskemu mnenju, kar se tiče geografije. Jz sem jo mela lani, pa mi je bla tko krneki, da joj. Mislm, sej drgač je zanimivo, pa mi je bal gefa kul, sam ta Slovenija te res ubije. Je Classy pomoje kr povzela vso stvar.
Čeprav na maturi pol res ni tko grozn, sam prej se čez vse teste prebit pr pouku pa dobit kul ocene je pa druga stvar.

Čeprav na maturi pol res ni tko grozn, sam prej se čez vse teste prebit pr pouku pa dobit kul ocene je pa druga stvar.

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
- Kofetarica
js sm mela geografijo v šoli samo 2 leti. izbrala sem jo za maturo, čeprav na šoli nimamo priprav in nič. učila naj bi se jo sama... kupla sem si tisto knjigico geografija na maturi 2008, kjer je ful luštn vse na kratko razložen. mogoče si bom zdej maja sposodla še kak učbenik pa si mal prebrerem. sem pa gledala zdej poskusno, pa jo za 2 takoj rešim. tko da nevem kje vam kakšna piflarija??