Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

ma jz sm pa kr kul napisala sam prvih 5min sm se pa sam smejala...halo keri glupi naslovi=) pisala sm isto prvi...pa sm dala maks pa kantor povedou je pa francki...tam sm dala pa mobius pa von zahndova povedou je pa einsteinu pa newtonu. brezveze čist.po eseju grem pa še na wc sm pa še komj vn pršla sm se 10min mučla d sm loh odklenila...jebela nova vrata u wcjih :evil:
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

men je biu kr en naslou
u šoli res nismo govorl nč povezanga s tem skoz je blo nasilje v ospredju pol pa tak naslou nevem no
sm pa tko k večina pisala maks - kantor, mobius - mathilda

ena kolegica je pa namest maksa hano opisvala
sam sej če je dobr argumentirala ji nemorjo narobe štet tko k je že ene par jih rekl vse je prou če znaš dobr razložit
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Josephina napisal/-a:Ja sej men se tud zdi, da je lahko vec odgovorov, sam k smo se pol pogovarjal s slovarco je rekla, da je lahko edin Maks.

ma po moje ni fore, al je pravilno Maks al ne...če ti znaš dobro argumentirat, lahko napišeš tudi, da je moralen lik Kantor...pač si si razlagu po svoje...
čeprav meni mi niti na pamet ni prišlo, da bi lahko človek z vestjo bil Kantor...
Kaj pa tiste, ki ste tako označili Kantorja, koga ste potem dali za osebo, ki jim je preprečil etična dejanja?

naš kals je po moje imel veliko srečo, ker je naša profesorca vse to razlagala med poukom...razlagala nam je dobesedno tisto, kar smo lahko uporabili v eseju...nasilja se med poukom nismo niti dotaknili... :D si nism mislila, da je naša profesorca tko brihtna :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Ann* napisal/-a:ena kolegica je pa namest maksa hano opisvala
sam sej če je dobr argumentirala ji nemorjo narobe štet tko k je že ene par jih rekl vse je prou če znaš dobr razložit

Mene je tudi prva asociacija vrgla na Hano.

Sicer pa Maks in Möbius, seveda. Meni osebno je Kantor povsem zgrešeno, ker on se pa res ni ničemur odpovedal, vse je delal le za sebe in lastno korist.

Jaz samo upam da dobim dobrega ocenjevalca, ker sem z zaključkom ful tvegala.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

^^ Kaj pa si napisala?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

g00fy_qa napisal/-a:Jaz samo upam da dobim dobrega ocenjevalca, ker sem z zaključkom ful tvegala.

o pa moj zaključek...groza...neki sm se na tezo vrnila (tko ku nam je rekla profesorca), pa mi ni ratalo nič pametnega povedat...neki sm nakladala o revnih in take stvari, v glavnem...čisto tipičen zaključek, ki ne prinese dosti točk...

sm pa nakladala pri tistem, katero sporočilo se mi zdi bolj shrljivo :D sm kr neki primerjala z uno pesmijo Južni otok od Koviča, ki mi je lih takrat hodila po glavi :D loool samo da bi blo čimveč :?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

V zaključku sem napisala kako obe zgodbi postaneta grozljivi zaradi tega, ker se osebi začneta identificirati s tem, kar imata in ne s tem, kar sta. Sebe gradita na imetju in ne bivata, ne živita v sožitju s sočlovekom, kar potem povzroči vse slabo. Omenila sem Fromma in potem razvila svoje razmišljanje ob njegovi filozofiji o imeti in biti. Nekaj takega pač ...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^no sej kaj pa je tuki tko slabega? :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Meni se zdi tvegano to, da sem uporabila znanega filozofa in razmišljala ob tem. Lahko bo fenomenalno izpadlo, lahko pa bo izpadlo kot da se delam pametno.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ma ne veš kaj...vsi pa spet ne moremo isto pisat...sej u bistvu je tudi pohvaljeno, če povežeš še s katerim drugim...drugim delom, drugo osebo...karkoli...ker se vidi, da razmišljaš in bo ocenjevalec na to boljše gledal...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja upam da bo ok... :D
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Js sm se sam smejat začela, k sm vidla naslov. Obup! Prvi se mi je zdel res zajeban, tko da sm se odločla za interpretativnega. Sicer ga še nikol v življenju nism pisala, sam o prvem res nism vedla kaj naj povem, še za osebe nism bla prepričana kere so. Mi je šlo pa mislm da kr dobr, sam baje se pr interpretativnem ful več točk odbija...Se nekak zanašam na to, da naj bi znala pisat eseje, upam da bo kul.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja je kr malo rizično, če prvič pišeš interpretativnega na glavni maturi...
kšna navodila so bla pa pr interpretativnem?sej je blo tudi neki o vesti, je tako?
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Ja, so mi rekl pol vsi, da si velik upam. Navodila so bla umestit odlomk, povedat 2 glavni osebi v odlomku poleg Kantorja, kakšno vlogo mata drgač v drami, s čim se stopnjuje napetost, zgradba in poem odlomka, pa zadnje didaskalije - kakšen pomen majo za konec. Mislm, da je to to. Men se zdi da mi je kr šlo no. Sm pa pričakovala čist drugačne naslove, npr. ljubezen, ženske, nasilje, volja do moči...Krakol, ne pa vest no :D
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

zdaj kmalu se moremo odločit katere izbirne predmete bomo imeli na maturi, pa me zanima tiste ki imate geo, če je bolj splošno znanje pa razgledanost al bolj tak iz učbenikov pa to?
pa če ma kira kemijo, če je ful težka?
Zaklenjeno