Matura [Združena tema]
- _vampirk'ca
- Debatorica
ma jz sm pa kr kul napisala sam prvih 5min sm se pa sam smejala...halo keri glupi naslovi=) pisala sm isto prvi...pa sm dala maks pa kantor povedou je pa francki...tam sm dala pa mobius pa von zahndova povedou je pa einsteinu pa newtonu. brezveze čist.po eseju grem pa še na wc sm pa še komj vn pršla sm se 10min mučla d sm loh odklenila...jebela nova vrata u wcjih 

men je biu kr en naslou
u šoli res nismo govorl nč povezanga s tem skoz je blo nasilje v ospredju pol pa tak naslou nevem no
sm pa tko k večina pisala maks - kantor, mobius - mathilda
ena kolegica je pa namest maksa hano opisvala
sam sej če je dobr argumentirala ji nemorjo narobe štet tko k je že ene par jih rekl vse je prou če znaš dobr razložit
u šoli res nismo govorl nč povezanga s tem skoz je blo nasilje v ospredju pol pa tak naslou nevem no
sm pa tko k večina pisala maks - kantor, mobius - mathilda
ena kolegica je pa namest maksa hano opisvala
sam sej če je dobr argumentirala ji nemorjo narobe štet tko k je že ene par jih rekl vse je prou če znaš dobr razložit
Josephina napisal/-a:Ja sej men se tud zdi, da je lahko vec odgovorov, sam k smo se pol pogovarjal s slovarco je rekla, da je lahko edin Maks.
ma po moje ni fore, al je pravilno Maks al ne...če ti znaš dobro argumentirat, lahko napišeš tudi, da je moralen lik Kantor...pač si si razlagu po svoje...
čeprav meni mi niti na pamet ni prišlo, da bi lahko človek z vestjo bil Kantor...
Kaj pa tiste, ki ste tako označili Kantorja, koga ste potem dali za osebo, ki jim je preprečil etična dejanja?
naš kals je po moje imel veliko srečo, ker je naša profesorca vse to razlagala med poukom...razlagala nam je dobesedno tisto, kar smo lahko uporabili v eseju...nasilja se med poukom nismo niti dotaknili...

Ann* napisal/-a:ena kolegica je pa namest maksa hano opisvala
Mene je tudi prva asociacija vrgla na Hano.
Sicer pa Maks in Möbius, seveda. Meni osebno je Kantor povsem zgrešeno, ker on se pa res ni ničemur odpovedal, vse je delal le za sebe in lastno korist.
Jaz samo upam da dobim dobrega ocenjevalca, ker sem z zaključkom ful tvegala.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
g00fy_qa napisal/-a:Jaz samo upam da dobim dobrega ocenjevalca, ker sem z zaključkom ful tvegala.
o pa moj zaključek...groza...neki sm se na tezo vrnila (tko ku nam je rekla profesorca), pa mi ni ratalo nič pametnega povedat...neki sm nakladala o revnih in take stvari, v glavnem...čisto tipičen zaključek, ki ne prinese dosti točk...
sm pa nakladala pri tistem, katero sporočilo se mi zdi bolj shrljivo

V zaključku sem napisala kako obe zgodbi postaneta grozljivi zaradi tega, ker se osebi začneta identificirati s tem, kar imata in ne s tem, kar sta. Sebe gradita na imetju in ne bivata, ne živita v sožitju s sočlovekom, kar potem povzroči vse slabo. Omenila sem Fromma in potem razvila svoje razmišljanje ob njegovi filozofiji o imeti in biti. Nekaj takega pač ...
As the shadow follows the body,
Js sm se sam smejat začela, k sm vidla naslov. Obup! Prvi se mi je zdel res zajeban, tko da sm se odločla za interpretativnega. Sicer ga še nikol v življenju nism pisala, sam o prvem res nism vedla kaj naj povem, še za osebe nism bla prepričana kere so. Mi je šlo pa mislm da kr dobr, sam baje se pr interpretativnem ful več točk odbija...Se nekak zanašam na to, da naj bi znala pisat eseje, upam da bo kul.
Ja, so mi rekl pol vsi, da si velik upam. Navodila so bla umestit odlomk, povedat 2 glavni osebi v odlomku poleg Kantorja, kakšno vlogo mata drgač v drami, s čim se stopnjuje napetost, zgradba in poem odlomka, pa zadnje didaskalije - kakšen pomen majo za konec. Mislm, da je to to. Men se zdi da mi je kr šlo no. Sm pa pričakovala čist drugačne naslove, npr. ljubezen, ženske, nasilje, volja do moči...Krakol, ne pa vest no