mi smo od vesti ful u šoli pisali...sm mislila, da je brezveze, ma se je izkazalo za fajn stvar res...vse kar smo rabli, smo napisali u šoli...samo še u esej sm morala ložit
Jst sploh nimam nobenga filinga a sm dobr pisala al slabo. Res je blo ful splošnih stvari za napisat. Najbl me tele vejce morijo, ker zmeri dobim -3 pike za vejce Ne vem kako mi to uspe.
Drgač sm sem pa dvakrat vse črttala, sem mela že napisan naslov pa uvod pa mi ni bil všeč..in sem šla še enkrat. Dobr da mi ni časa zmankal
Drgač pa upajmo, da bodo ocenjevalcem naši eseji ušeč a ne.
grozn naslov. lahko si pisal od maksa in mobiusa, lahko pa tud od kantorja ( saj se je kantor odpovedal svoji družini s tem ko je ubil maksa).
uglaVNM... kr neki. js sm bla ob 10.15 že konc.... BOLANO
no js sm pa pisala d je biu Kantor tist, ker je pač zarad slabe vesti priznou umor, etično ravnanje mu je pa sodnik prepreču... in mi je res smotan ker majo vsi drgač, pač d je biu Maks tist tko da upam na prjaznga ocenjevalca... itak mi pa esej ne gre tko da stavm bl na ostale predmete
Karja, js sm po eseju govorila z prof. slovenščine in je rekla da če maš tko razložen kot si ti napisaLA al pa da napišeš, da se je odrekel sreči, ko je ubil maksa in ga je družina zasovražla je to čist prov in da znajo bit bolš ocenjene te naloge, ker je dost težje to opisat, ker se ne vidi povsod. ravno zato pa je bil naslov tak, da si lahko izbiral. če bi moral opisat maksa in mobiusa bi to pisalo v navodilu.
Karja napisal/-a:no js sm pa pisala d je biu Kantor tist, ker je pač zarad slabe vesti priznou umor, etično ravnanje mu je pa sodnik prepreču... in mi je res smotan ker majo vsi drgač, pač d je biu Maks tist tko da upam na prjaznga ocenjevalca... itak mi pa esej ne gre tko da stavm bl na ostale predmete
sj ni fora o ocenjevalcu. č si dobr argumentirala, pol bodo ful navdušeni nad nečim drugačnim.
drgač pa vtisi: po eni strani ful vesela, ker sta bili zadnji vprašanji enaki kot smo mi pisal v šoli. po drugi strani, pa ja vejice, gre avtomatsko 3 pike dol. pol napisala sm okol 1500 besed kr je ful preveč in bo temu primerno tolk napak, ful sm vmes še popravlala za nazaj, mal sedanjik mal preteklik mešam, sm bla premal pozorna, pa lohk bi mela bogatejši slog. no tko... upam d bodo ql ocenjevalci
Meni tudi ni bil nalsov všeč. V šoli nikoli niti omenili nismo vesti, skos samo nasilje, nasilje in še enkrat nasilje. me prav zanima reakcija naše profesorice na naslov.
Sicer pa sem tudi jaz pisala, odnos Kantor-Maks in Moebius-Von Zahndova. Mislim, da si lahko pisal kogarkoli, samo, da si znal utemeljiti zakaj ti tako misliš. Sej nemormo imeti vsi istega mnenja. Važno je bilo komentiranje.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uffff naslov in navodila za interpretativni esej so se mi zdel dost zajeban, tale razlagalni je bil kr kul, čeprav na začetku k sm prebrala navodila mi ni blo čist nič jasno. Nikjer omenjene nobene osebe, vse si mogu sam.. no ja .. na koncu sm še kr nekak spacala vse skp.
Sm pa js tud pisala maksa pa mobiusa, pa kantorja pa von zahndovo.
Je pa zanimiva tista verzija o kantorju pa župniku.
jah po moji logiki se kantor je odpovedal sreči, pač družinski sreči, pa zadovoljstvu ob tem k ma denar pa k bi biu poslanec, to bi bla namreč posledica, če bi mu sodnik verjel, medtem ko pa maks pride kot on sam pove iz maščevanja, kar pa zame ni ne vest ne nek cilj za doseg osebne sreče... zdj pa ne vem bomo vidl kko bo
Men je bil pa naslov všeč. Sama sem bla 100%, da bojo dal Cankarja, tud za Fizike se mi je zdel, da bojo. No tema je bla kul, smo dost o tem debatiral, pa ful se da o tem povedat, js sm se mogla prov zadržvat, da nism preveč napisala. Občutek mam kr dober. Mi pa ni jasno, od kod vaš komentar, da so dal bolj stranske osebe? Maks, Moebius, Kantor pa von Zahndova so pa ja čisto glavne osebe?! Se mi je pa zdel interpretativni esej ful težek, tak da sm se odločla za prvega.
jaz sem pisala isto.. maks, kantor, moebius pa van zahndova.. načeloma mi je šlo, ampak konec sem totalno brezvezni napisala.. čisto brez insipiracije sem bla.. pa načeloma ravno zaključke najbolj močno napišem.. argh.
me je pa na začetku skoraj kap ko sem vidla gnile naslove
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.