za ashley, julijo in podobne...svoje komplekse iztresajte na kom drugem, forum je namenjen kulturnemu komuniciranju, če tega nista zmožni, your problem! Zdej pa za vse ostale - mislm, da sm ene trikrat, če ne še večkrat, napisala, da je to pač MOJA izkušnja oz. moja zgodba, in da za svoj neuspeh ne krivim nikogar drugega, razen sebe,zato, ker se pač nisem sproti učila. Nekateri so ta stavek očitno spregledali

. Napisala sem pač da me moti sistem. Če je vama ratal, da sta se sred aprila začele učit, pol pa vse izpite v roku nardile, bravo! Moj primer je bil drugačen, pa čeprav sem imela vse do konca gimnazije zelo dobre učne uspehe. Naj povem še, da se je samo iz mojega razreda iz gimnazije vpisalo istega leta na pravo 8 sošolcev in sošolk, naslednje leto je napredovala samo ena sošolka!! Hmm, mogoče smo pa res enii tok butasti, pa leni. V glavnem povedala sem svoje mnenje, da če se ne učiš sproti tega faksa ne moreš narest. In še vedno sem istega mnenja. Pač ljudje se razlikujemo. Ja res je, če narediš v prvem letniku manj kot 4 izpite, moraš pavzirat in imaš več rokov. Men osebno pa je po tem, ko mi v prvem letu ni ratalo (še vedno menim, da bi morali biti izpitini roki čez celo leto razporejeni), drugo leto vse dol padl in sem s še večjo tremo hodila na izpite, ne glede na izpitne roke.
Glejte, rim sem se učila npr. en mesec in ko mi je končno ratalo narest pisni (ocenil mi ga je s 7), me vrže na ustnem!! Pač zgubljaš voljo.Ena je omenila motivacijo. Bravo, strinjam se s tabo, ampak nekaterim (kot npr. meni osebno) po takih dogodkih pade motivacija in zgubijo voljo.
A ne bi blo bolj pametno, da bi mel izp. roke skoz celo leto že takoj na začetku prvo leto, ne pa šele potem drugo leto, ko moraš pavzirat?! Ena je omenila, da so izpiti pri rednih študentih na koncu, ker se snov skozi celo leto spredava potem bolj KVALITETNO-hmm, potem bi morali imeti izredni študentje (ki imajo roke skozi celo leto) na koncu 4.letnika naziv Univerzitetni nekvalitetno diplomirani pravnik ?!?! Tu ni logike, pač sistem je za večino študentov zgrešen. Julija in Ashley poglejta koliko študentov npr. na drugih fakultetah napreduje v drugi letnik in koliko na pravu. Jaz ne govorim kar nekaj v tri dni, to je pač dejstvo. Nekaterim rata, ampak za večino kot sem že omenila, ta sistem ni učinkovit. In je brez veze, da se tu nekaj pregovarjamo, ker tudi sami vesta, da je tako. Vama uspeva, čestitke, da se narest, seveda se da. ampak probajta mal pogledat tud z zornega kota večine študentov, mislim, da bi bilo bolj koristno dati brucom kakšen koristen nasvet na podlagi svojih IN tujih izkušenj, kot pa samo govort nekam v tri dni kok ta faks sploh ni težek in kok je vse fino fejst in fajn. Da ne bo pomote, nikogar ne strašim, ampak le svetujem, da naj se na ta faks res vpisujejo tisti, ki jih to resnično zanima in, ki imajo dobre delovne navade. Snov je ful zanimiva, tudi nekateri profesorji so ful u redu, notranjost faksa je zlo lepa. ampak učit se je treba pa ful. Nekateri mi moje mnenje zamerijo, ampak jaz sem samo želela izpostavit obe plati - dobre in slabe. Čisto dobronamerno. Lepo se mejte, pa uživajte.