Ah, šele zdaj sem opazila tole temo, jaz pa sem pisala že v podobno temo Jezikovni tečaji.
Punce in fantje, imam eno oz. več vprašanj v zvezi z jezikovnim tečajem angleščine v tujini, natančneje New Yorku, Bostonu ali Miamiju (med temi tremi možnostmi variiram, ker se mi zdi zahodna obala ZDA zaenkrat še cenovno nedosegljiva). V mislih imam poletni jezikovni tečaj, vzela bi 2 ali 3 tedne (skupine nad 16 let). No, jaz bom kmalu stara 18 let, čeprav še toliko star v ZDA nisi polnoleten, če se ne motim, ali pač?

No, to me kar tako obenem zanima, čeprav že s 17. leti lahko greš na ta tečaj. Torej, zanimajo me vaše izkušnje, če je že kdo bil kjerkoli v ZDA na tovrstnem jezikovnem tečaju, koliko znanja jezika je odnesel, je bilo dosti ogledov znamenitosti itd. (ker če greš nekam tako daleč, si seveda moraš ogledati mesto). S starši smo računali kaj je dražje in kolikor sem sama že prej gledala, je Miami neprimerljivo dražji od New Yorka, saj nima v ceno vključenih nič ogledov, ima polpenzion in ne polni penzion kot v NY, sezonski dodatek je še potrebno doplačati, ker je pač oblegano turistično mesto že čez leto, poleti pa valda še bolj, poleg tega so tudi stroški prevoza do šole, saj je rezidenca v sklopu hotela oddaljena od šole. Any experiences? Vsakršna informacija mi bo prav prišla.
Aja, sama sem bila na jezikovnem tečaju v Angliji pred štirimi leti, ampak znanja samega jezika nisem ravno največ pridobila, sploh ker smo bili Slovenci skupaj v istih sobah (no, med delavnicami smo se družili s tečajniki iz drugih držav).