Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

marypa napisal/-a:tistih kresnic ne kupovat. Mi smo se lansk let vsi tepli po glavi, ker smo jih. Čist brezveze, majo neke svoje interpretacije, držte se raje tistih, ki ste jih v šoli povedal.. Pa še neki napačni podatki, ki jih je vsa vesela odkrila naša prof. :D so bli not.

ja je kr neki napak...pri nas u šoli pa vsi veselo kupujejo te knjige...pa sm jim že dostikrat rekla, da so kr neki...tudi profesorca jim je rekla, da ti dosti bolj pomaga Esej na maturi (res je ful dorih stvari notr), oni pa še vedno bum-bum-bum...butajo glavo v zid :)
ah nevem no...vsak se uči po svoje...js vem da se iz ene knjige, v kateri mi avtor dudla subjektivno mnenje, ne bi mogla učit...
je pa res, da tudi naši zapiski niso bog ve kaj...užas no... :?
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Jaz imam pa še zgodovino in ekonomijo. Tako kot je ena pred mano rekla, tudi mene skrbi za esej, ker res nisem nič pripravljena, zgolj obnove znam. Sicer sem vse knjige že prebrala, zdej jih berem v drugo oz. tretje.
Sicer si moram pa še kupiti zbirke za mat. in ang., s predhodnimi maturami.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^a niste knjig s predhodnimi maturami dobili že v šoli na začtku leta?
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

mene pa lih najmn skrbi esej... najbol me pa angla k slovnice nimam pojma... gap fill pa word formation še nekak neki spacam, sm časov pa res nimam pojma... drgač mam pa še gefo pa soc na maturi... to me tut najmn skrbi, kr za seminarsko sm dobila use točke, za poročila pr gefi pa tut računam d nebom kj velik zgubila tko d že s tem dobim neki... pa pač neki se bomo naučil pa bo :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

a ste se drgač že ful učil z mturo? joj, jst se morm mal spravt z esej pogledat
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

MilkyWay napisal/-a:^^a niste knjig s predhodnimi maturami dobili že v šoli na začtku leta?

Ne, naročili smo jo samo za slovenščino.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

smotkica_ napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:^^a niste knjig s predhodnimi maturami dobili že v šoli na začtku leta?

Ne, naročili smo jo samo za slovenščino.

mi smo dobili vse knjige iz primerov mature do leta 2005 se mi zdi...edino za tuj jezik ne...ma doro...to itak vse dobiš na netu...je pa res, da ti pridejo te knjige fuuul prav...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

sj drgač n ricu naročiš. itak niso tolk drage, pa pol na bolhi nprej prodaš
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Novo vprašanje:

A ma mogoče kdo za poklicno maturo kakšne zapiske iz vseh 4ih let za književnost?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

am sem happy ker sem končno dobila knjigo kaj znam na maturi za slovnico...vsa slovnica je not....tak da se bom iz tega učila, sem si jo že davno hotela kupit,samo je nikjer ni blo več za dobit,zaj mi jo je pa fant zrihtal od kolega.... :D ....mmm...ker drugače res ne vem od kje bi se slovnico učila, am ker se mi ne da onih vseh knjig skup rihtat..sploh ne vem kje bi jih dobila(knjige za slovnico ko smo meli ),...
am knjževnost mam pa itak dve knjigi...književnost na maturi 2005 in književnost na maturi 2008...tak da....pa še izpiske mam,pa itak smo bli v šoli vprašani pri slovi književnost skozi 4 leta...tak da sem vse avtorje in obnove ter interpretacije znala...tak da mi bo zdaj dost lažje vse to samo ponovit,se mi pa smilijo(smilite) tisti ko morate se vse učit...mislim...človek logično da pozabi...tudi zgodbe...me pa še vedno angla skrbi... :?
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Js mam pa nekak filing, da bom delala maturo v jesenskem roku. :D Anyway v vsakem primeru me itak najbolj skrbi matematka, ker se mi zdi, da nimam blage, ostalo bo (upam) šlo skoz. Čeprav tud zgodovina je kr neki, ker je toooolk snovi.
Me pa zanima kak bo kej esej v torek, kaj so nam kej pripravli. :wink:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^zakaj to? a maš probleme u šoli, da se ti tko zdi??

mene me ta esej res ful skrbi...ker js o knjigah preprosto nič ne vem...u šoli nismo povedli nič pametnega...niti nobene primerjave nismo naredili...profesorca nam govori same neke tujke, in ko jo vprašamo, kaj to pomeni, nas samo debelo pogleda in odgovori: "Poglejte v slovar tujk!" (gvišno tud ona ne ve ampak pobira tekste iz neta :wink: )...bomo vidli kako bo :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ja ma to je pa res ej...fak ej ku da ti bom znanje uzela! dej no če že upajo, nej pomagajo folku al pa vsaj naj ne prbijajo takih stvari... :x
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ja al ti pa tista oseba , ki jo prosiš, če ti posodi zapiske al pa kej tazga, reče un prisiljen ja + zraven še zavije z očmi.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

buubbika napisal/-a:Ma ja, eni so že čist :stupid: . Js sm 1x mankala, ko smo redni test iz gefe pisal, pa mi da prfox test kr en dan, jst tisto :willnicht: sam ni jbo 5% in sm znala kokr tok, pa en mi je pomagal, ki je ful razgledan pa sm mela čis vse rešeno. Js dobla 3, on 5 :roll: .

Btw, ve kdo za kkšne zapiske iz gefe na netu, pa ne tiste z dijaskega?

Na netu do zdej še nisem nč zasledila. Jst se bom pred maturo učila oz. ponavljala kr iz une knjige Geografija na maturi od Matičiča. Sam upam, da je to dovolj no.
Zaklenjeno