Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

sem pogledala ja...se mi ni niti zdelo tako težko....pol sem pa šla enih vaj reševat...pa sem skoraj zajokala poleg....skoraj nič nisem prav rešila(tam ko moraš pravi čas izbrat)...pa mam drugače 4 ang. razumem dobesedno vse kar se pri pouku menimo,pa recimo ko kaki tekst beremo razumem skoraj vse..pač znam povedat o čem zaj to gre pa tak,ampak tu se mi zdijo teksti taaaaaaaako zelo težki da ne bom nič znala....pa še slovarja ne smemo met pri pisanju...ali pač?...mamo ga samo ko pismo pišemo..ne?...
jaz bom v depresijo padla...ker sem mela name naret ang. z 4,zaj pa ne vem če bom z 2...,no maybe z 3...sam to mi ne pomaga nič :cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

slovar smo mi imeli samo pri eseju/pismu.
pa lepo vas prosim, ne panike delat. učte se, delejte vaje, bodte pridne, ostalo pa bo prišlo samo.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Bejbe a se že ful učite za maturo? :) Men se tok ne da, zdele med počitnicami sam bluzim neki. Najbolj me mata odbija, sploh nimam bolje, da bi jo začela ponavlat :(
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

ŽuŽa napisal/-a:Bejbe a se že ful učite za maturo? :) Men se tok ne da, zdele med počitnicami sam bluzim neki. Najbolj me mata odbija, sploh nimam bolje, da bi jo začela ponavlat :(

Jaz sem si pred počitnicami obljubila, da se bom začela učit..niti odprla nisem še nobene knjige, zvezka,..

Danes bom ponovno začela brati knjige za esej+kresnice.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

joj al se mi zdi d smo usi na istm :D prebrala sm clo že 3 knige, tko d mam sm še 1... pa anglo se neki učim k drug tedn še pišem... ah ponavlat za nazaj se mi pa še kr nč neda ... :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

meni se zdi, da m za ta esej pri slovi tko slabo pripravljena...u šoli smo delali vsak dan stvari, ki jih sploh ne potrebujemo... :?
nevm no...jaz bom prebrala tisti Esej na maturi 2008, ker se mi zdi še najbolj fajn... ker se mi zdi, da so Kresnice samo obnova (kar pa tudi jaz sama znam...)
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

^^ Ma jaaaa... ni bolj bedne knjige od Kresnic...
Groza...
Napisano je, kot da smo bralci največji retardi plus to, da je ogromno slovničnih in pravopisnih napak...
Pa večkrat sm opazla tudi, da stvari, ki smo jih mi v šoli izpostavl kot pomembne in njih debatiral, tam sploh omenjene niso...

Meni ta zbirka res ni ušeč :?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Jst sm prebrala samo Vladimirja & Tartuffeja.. nekam zgodnja sem za se lotit brat :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Kere Kresnice to?Jst te knjige sploh ne poznam. Prebrala sm zdj še enkrat use 4 knjige+un v esej na maturi. Ok no Fizike morm še mal bolj podrobno.
Dans sm clo neki anglo rešvala vaje :) Sam o časih še zmer nimam pojma, nikol nisem mela kej preveč prov in tud zdej nimam :? Pa tud ne vrjamem, da se mi rata kr naučit.

Ka maste pa ostale še za maturo od izbirnih predmetov? Jst mam gefo pa umetnostno.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Tut js sem si obljubila da se bom med počitnicami učila. Vse kar sem naredila do zdaj pa je par nalog za matematiko (pa še te več ali manj naredim vse narobe .. če poznam rešitev je ok, če ne pa kar bluzim nekaj po svoje .. res mi ni jasno kako sem imela vedno 5 mat). :roll: Za reševanje slovenščine sploh nimam več volje, ker vedno zberem komaj polovico točk. :? Seminarsko bom (upam da) dokončala jutri. Za GPO pa se ne sekiram kej preveč, ene parkrat bom prebrala, nekaj pa itak že znam.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

jaz sem prebrala komi kralja na betajnovi, ostalih sploh še ne... no, sem jih že prej, ampak sem že use pozabla :D

pa kakšne kresnice, pa kakšen esej na maturi? joooj, jz niti svojih zapiskov nimam, polom
jz bom to maturo tok popušila, ker mi toook dol visi :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ŽuŽa napisal/-a:Kere Kresnice to?Jst te knjige sploh ne poznam. Prebrala sm zdj še enkrat use 4 knjige+un v esej na maturi. Ok no Fizike morm še mal bolj podrobno..

mah tud če ne poznaš Kresnic...nisi nič zamudila...fora je, da sta v dveh knjigah obnove vseh knjig, opisi oseb, kraj in čas dogajanja...ah...res mi ni všeč...

ŽuŽa napisal/-a:Ka maste pa ostale še za maturo od izbirnih predmetov? Jst mam gefo pa umetnostno.

js mam španščino, kemijo in geografijo (joooj te geografije me je tolko strah, k je tolko dosti snovi!!!)...ta snov od slovenije in njene regije me malo je*ejo...
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

a je mogoče ne internetu kej o teh knjigah za maturo? Karkoli bi pršlo prov :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mislim da je nekaj na ZRSS, ampak še iščem...če najdem, ti dam link...

edit: sori ampak nisem mogla najt...mi sploh ne odpre...v bližnji prihodnosti prilimam :)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

tistih kresnic ne kupovat. Mi smo se lansk let vsi tepli po glavi, ker smo jih. Čist brezveze, majo neke svoje interpretacije, držte se raje tistih, ki ste jih v šoli povedal.. Pa še neki napačni podatki, ki jih je vsa vesela odkrila naša prof. :D so bli not.
Zaklenjeno