problemi s sestro

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

problemi s sestro

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

upam da take teme še ni bilo!

V glavnem, js ne zdržim več! Mogoče se vam bo zdelo otročje, ampak ne zdržim več. Vsak dan, ko pridem domov iz šole najdem mojo sobo v totalnem kaosu. Moja sestra, ki je 2 leti mlajša, mi vse vzema, od spodnjega perila, oblek, krem, nakita itd. Skušala sm se pogovoriti z njo, a ne pomaga. Že eno leto se trudim pogovoriti z njo, da me mora vprašati, a ona nič, hladna k špricer....

Mogoče se vam zdi da malce pretiravam, a ko ona začne govorit po lj, kako jst njo oponašam, kako jst njej uzemam oblačila, mi prekipi. Poskušala sm govoriti s starši, a oni mislijo, da pretiravam. prov bedno se počutim, ko pridem na avtobus ali ko srečam kakšno njeno frendico in ta šepeta kako sm spet vzela njene stvari in kako sem bedna...

A stvar postaja še hujša. Kar naenkrt je zginila mamina in očetova zapestnica. Vsi sumimo njo, ampak ona tega noče priznati. že njeno obnašanje ti potegne živce, ko je čist hladna, ko te gleda vzvišeno. Ne wem več kaj naj naredim. Bojim se, da bodo začele izginjati stvari po hiši. Starša sta se poskušala pogovoriti z njo, ko to ni zaleglo sta jo kaznovala, a vseeno ni zaleglo. Rekli so, da če bo še taka, da jo bodo pri 18 (zdaj je stara 17) vrgli ven iz hiše, a to nočem. Samo s takim obnašanjem bo prav to dosegla. So še hujše stvari, ki jih je naredila, a me je preveč sram to opisovati.

Najbolj pa mi je žal mojih staršev. Vse ji dajo, jst pri sedemnajstih nisem imela niti polovico tega, kar ima ona, delala sem, ona pa cele dneve visi na Glasujzame, se slika v takih pozah da je joj, da se prav nastavlja pedofilom. Boli me, da govorijo o njej da je k..., ker je vseeno moja sestra. Boli me, ker drugi mislijo, da sem ista kot ona..

malo sem bila dolga, a morala sem iztresti to iz sebe, ker me to muči že leto dni. Vem, da mi je sestra, ampak vse ima svoje meje.

Help!
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Mah nič naj te nebo sram pač ima tvoje sestra probleme...
Ja tvoja sestra...v puberteti je...
Nemorta imeti vsaka svoje sobe? Daj si na omaro, kjer imaš svoje stvari ključavnico...jaz bi sigurno tako naredila in vse stvari notr pospravljala...Čeprav se sliši grozno ampak nevem težko jo boste spremenili...
Pa tukaj imata veliko vlogo tudi starša...ornk jo morta v roke prijeti ampak malo je že preozno za to..

Podobna tema kamor sem tudi jaz že pisala o svoji sestri...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Išče pozornost, morda zaradi težavnega obdobja pubertete, morda zato, ker ima druge (resne?) probleme. Jaz bi rekla, da je povrh vsega še razvajena, starša sta ji verjetno v otroštvu preveč dovolila, sedaj pa je več ne moreta nadzorovati.

Nisem ekspert za vzgojo, a se mi zdi da je skrajni čas za vzpostavitev pravil, ki se morajo upoštevati brez izjem in za obvezno kaznovanje, če se ne upoštevajo (prepovedan izhod mogoče, odvzem računalnika).

Na tvojem mestu bi zaklepala sobo, če ji že nikakor drugače ne moreš preprečiti kraje. In pogovori se s starši - ker ne pretiravaš, onadva sta tista, ki preveč popuščata!
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez bi si tudi nabavla omaro s ključem na tvojem mestu. Drugače pa te razumem, da ti ni useeno, saj je tvoja sestra. Ampak morš mislt tudi nase. In ne sekirej se kaj drugi mislijo o tebi. Tisti, ki so tvoji pravi frendi že vejo, kakšna si.
Drugače pa ni vedno vzgoja kriva, ljudje mamo neki u sebi, ki ni nujno povezano z vzgojo in mislm, da vsi poznamo primere, ko si brati in sestre niso nč podobni po karakterju, tudi če so imeli isto vzgojo. Bojim se, da je tvoja sestra pač taka in jo boste težko spremenili. Verjetno bo sama en dan spoznala, da je malo nora al pa še to ne. Na žalost...

V vsakem primeru najprej poskrbi zase in se ne sekiraj tolko zanjo! Srečno!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

Ja, to bo to, da starsi ne pokazejo kdo je glavni v hisi. Ce je tko vzvisena pred druzino, pa se dela neki glavno, more bit to to, da sta starsa premau stroga in prevec popustljiva. Tko ne gre.
U nasi hisi je tud nas tamau, k je 4 leta mlajsi od mene, pa se gre tuki nekega gangsterja pa neke otrocarije, pa gleda nad vsemi nami u familiji vzviseno, mami pa ociju odgovarja, kot da bi groziu enmu svojmu vrstniku, pa mulc niti se 14 nima. Sam moji starsi mu ne pustijo, da se kr tkole obnasa - ce se enkrat jezik prot njimi obrne, ne sme it vn fuzbal spilat, al na trening ne gre, al more it sobo pospraut. A nekom ga zaposlijo tud, da se mau zamisl.

Prevec jo razvajajo. Mogoce teb niso tolk nudil pr njenih letih, kr si starejsa ( mogoce celo najstarejsa ?), in starejsi smo ponavad najmanj razvajeni. Usaj pr nas je tko. Pr vseh druzinah ki jih poznam, je tko.

Starsi ji morjo pokazat, da se ne gre vec tko in na lepo mirn in ne na priliznjen nacin povedo, da dokler bo zivela pod njuno streho, bo delala tko, kot bojo oni rekl. Tko je in konc. Starsi nej postaujo mejo, neki pa mogoce se lahko nardijo. Malo truda je treba, sam pac tko je treba delat s takmi kriticnimi mladostniki. Treba je pokazat, kdo je glavni.
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

am glede sobe mi je pač azenkrat palo an pamet le to, da jo zaklepaš... imaš pravico do zasebnosti...

kar se pa tiče sestrinega obnašanja, ap je dekle močno močno razvajena in smaovšečna, nekdo bi jo moral malo postavit na realna tla, da ne bi bla več tako afnasta... jaz sem tudi bla nekaj časa na gz, ampak bi me starši ubili, če bi mela gor kake slike od sebe v nastavljaških pozah ali pa v spodnjem perilu...

ne vem ... v skrajnem primeru, če pogovor z njo ne bi pomagal, bi morda pomagal pogovor s kakšnim strokovnjakom... aja pa seveda poskušaj zvedet kaj je vzrok da se tako obnaša....
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Hvala bogu, da nimam sestre :D Jaz bi res čisto znorela, ker sem full občutljiva na zasebnost. To je moje in pika, vsak človek ima pravico do zasebnosti. Če imaš svojo sobo jo daš lepo fletno pod ključ in konec debate. Drugače si pa res kupiš tako omaro, ki ima ključavnico..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Anja86
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja86 »

te povsem razumem kar preživljaš in naj te ne bo nič sram. mislim, da bi si res morala nabavit omaro s ključavnico, kjer bi shranjevala svoje stvari. sicer pa mislim, da je njeno obnašanje ključno zaradi pubertete, bodisi zaradi vrstnikov, ali zaradi staršev in same vzgoje. sicer ne vem, kako sta jo starša vzgajala, ampak vidim da sta pri njej zgrešila par stvari. [predvsem pri nudenju vsemogočih stvari, sam da se ji je ugodilo]. mislim, da je treba naredit nekaj konkretnega, kar bi že morala sicer naredit pred leti, ko še je bila v osnovni šoli, ko se ji je v vsem ugodilo. sedaj je niti ne obvladata več in mislim da sta rahlo zamudila vlak. mogoče bi nasvet pri kakem strokovnjaku pomagal.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

mogoče dobim kakšen nasvet...imam sestro, ki je starejša in se ne razumeva najbolje. No ona verjetno misli da se, vendar mene pa tolko moti stvari nan njej. Sej sem ji že povedala, pa je kljub letom tako otročja da je kr hudo. Saj jo imam rada, ampak ne more biti moja najboljša prijateljica, kot bi si jaz želela, ker pove stvari naprej, ji uidejo, tako pravi.

- rukne mi avto, pa se ne čuti odgovorno za nastalo škodo ( ris in manjša vboklina)
- pokliče kadar me rabi, ji je dolgčas, drugače ne, z mamo pa sta na liniji vsak dan večkrat.
- zadolženi sva za skupno opravilo, ona potihem uide ven, jaz dokončam delo in se ji niti ne zdi, da ni prav storila
- z najino mamco se klicarta vsak dan vsakih pet minut
-- bistvo je, da ji ne morem zaupat, ker se mi zdi tako neodgovorna, taka trolika je včasih, da ji enostavno oprostim, kaj pa naj kuham zamero, potem sem tako vendo jaz najbolj prepirljiva..takšna je in žal mi je da ni drugačna.

Nekoč sma se hudo sprli in nisva govorili par mescev, ampak tako ni šlo, ker so rojstni dnevi, skupni dogodki, kjer se vidiš in ne moreš biti skregan, tako nelagodno se počutim, tudi staršem ni v ponos...

Včasih se mi zdi da mi zavida, mi je. Ne vem če je še tako, ampak me je z besedami tako zelo prizadela, da nisem mogla verjet da to slišim iz njenih ust..ker delam, mi je rekla da sem važna, ker imam polno rit vsega ( halo pa saj služim svoje denarce ), tudi on jih. Prav tako mi je rekla da sem suha prasi**!! Jokala sem, ne vem kaj ji je bilo treba tega.

Še najbolj me pa moti do, da kr šinfa, ogovarja ljudi, potem se pa normalno z njimi meni. JOj mislim, to me pa razpiz..!! Prav tako ji moja mami in ati veliko, veliko podarita, kupita, ko bi vedeli kaj vse. Pa nismo premožna družina, še zdaleč ne. Kakorkoli že, sestra je tako zvita, namigne kako ji je nekaj ful všeč in da bi ona to imela, potem reče da bo šla to stvar iskat, za tem pa pove da nima dovolj denarja...ampak saj ga ne rab imet, ker moja mami že leti po to stvar, v tednu dni jo dobi... Halo, a ji mislijo čist vse kupt.
Always look on the bright side of your life.
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

Ce vidis da je taka se sploh ne ukvarjaj z njo.. oz. drzi jo na "distanci".. Ne zaupaj ji ce vse scveka naprej.. Za to imas lahko prijateljico ne sestro (ce je ze taka)..
Zakaj bi ti morala biti kriva za vse stvari ali narediti stvari namesto nje??
Ti delaj svoje delo kot ves in znas, ce je še ona zadolžena ji pusti da naredi ko se vrne nazaj. Ne popuščaj, ker boš vedno popuščala.
Kar se tice tega da je otrocja pa; dela sebi škodo. Ji bo že en dan "kapnilo v glavo". Vazno je, da ji ne popuščaš!
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a črnamamba »

mislim ,da bi blo dobro zaklepat stvari...
bojo pa šle na boljše....je tako obdobje....

če slučajno zmoreš finančno.....ji tu pa tam kupi kaj lepega...pozornost...da ji pokažeš da jo maš rada.....da privoščiš tudi njej lepe stvari....tudi če si ji vse svoje zaklenla...
samo predlog...
Uporabniški avatar
_~**SaaŠii**~_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a _~**SaaŠii**~_ »

črnamamba napisal/-a:mislim ,da bi blo dobro zaklepat stvari...
bojo pa šle na boljše....je tako obdobje....

če slučajno zmoreš finančno.....ji tu pa tam kupi kaj lepega...pozornost...da ji pokažeš da jo maš rada.....da privoščiš tudi njej lepe stvari....tudi če si ji vse svoje zaklenla...
samo predlog...

:wink:
barbi
Debatorica
Debatorica
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a barbi »

čista puberteta, men se to ne zdi nič takega. vsi otroci v teh letih iščejo pozornost, tud jaz sm jo.... včasih sm se skrivala, da so me iskali, sam da je bil potem prepir. kolkokrat sm ga žurala do jutranjih ur, doma pa jih je skrbelo, pa so mi starši tud vse kupli... sam pr 18 pa sm prišla k sebi nekak. začela sm se zavedat, da ne živim sam za sebe in da ne obstajam sam jaz na svetu, da je treba nekaj delat, da preživiš. zdaj študiram in se tem letom sam smejim.... s tem, da jo boš kaznovala, bo še vse slabše. pojdite v kino al pa na kosilo in je ne vzemite zraven, mene je to ful bolelo, če me je kdo ignoriral, to me je najbolj bolelo...enostavno se nehaj z njo pogovarjat, zaklepaj si sobo, da ne bo imela vstopa vanjo. začnite mal ostro delat z njo. ko boste meli kosilo, je ne pokličite, itd....po mojem bojo ta leta minila kar hitro...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Midve s sestro tudi nimava ravno prijateljskega odnosa, čeprav se mi zdi, da se zadnje čase malo izboljšuje.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
chica bella
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a chica bella »

Js te pa čisto razumem.. sem v popolnoma enaki situaciji.. Vsak čas se mi bo strgalo.. Kar naprej mi izginjajo stvari, od spodnjic naprej. Najbolj me pa jezi ko mi jemlje superge, za katere sm dala mal manj kot 100€!!! Včasih me zagrabi, da bi jo najraje čez okno vrgla ali pa lastnoročno zadavla!!! Adiijo pamet! Upam da bo to obdobje čimprej minilo! :evil:
Odgovori