Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.
Zaklenjeno

a si grizete ??

da
22
51%
sem si
5
12%
ne
16
37%

Skupaj glasov: 43

Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

KRASTE V NOSU

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

KRASTE V NOSU

Že ene tri tedne, če ne kr že več imam kraste v nosu. V obeh nosnicah. Vsako jutro ko vstanem imam poln nos nahoda, in pa ranice, baje da zaradi suhega zraka v prostoru. Po domače povedano sem si vrtala po nosu, dobila kraste, katere si še vedno pridno vrtam. Rada bi nehala, kr z vsakim drezanjem, ki boli, škodim in poslabšujem situacijo.

Ampak kr ne neham, no. Ima kdo podobne probleme? :roll:
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

pusti nos čimbolj pri miru pa maži si ga z bepanthenom plus
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Boa »

Jst sm mela isto sranje, s tem da si nism nč brskala po nosu. Zdravnica mi je rekla da mam neko vrsto herpesa. Trajalo je 2 mesca da se mi je pozdravlo, sem pa šla v lekarno kjer so mi dali eno tako mazuilo proti izsuševanju sluznice in bepanthen. Pa sm se s tistim mazala res skos.
Ne kadim, a vedno vžgem.
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss N. »

ma jst mam to vsako zimo že par let. zaradi izsušenosti zraka; pa si nosa ne tikam. ko imam to me nos boli že na otip. ne morem si ga obrisat da me ne bi bolelo.

js uporabljam fiziološko raztopino - uno k kupiš u lekarni, ma zdej se ne spomenm ku se kliče. večkrat na dan si pošpricam in NE tikam nosa če to ni "potrebno" (ko si ga moram obrisat)
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

POSTELJNI VLOŽEK

POSTELJNI VLOŽEK

Punce moje, ker spim na raztegljivem kavču, in z mesca v mesec slabše spim, zbujam se z bolečinami me zanima če je pametno kupiti posteljni nadvložek Dormeo. Je taka 5 cm pena, ni pa to jogi.

Ima katera to zadevo doma, kolko je dala zanjo in ali je stvar vredi? :snoopy:
Always look on the bright side of your life.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

To je lahko herpes, lahko pa zgolj krasta na sluznici...mogoče bi vseeno stopila do zdravnika, ker herpes ni nekaj fajn met v nosu :? tudi drugače ti bo vsaj povedal kako se rešiš te nadlogice.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Mislim, sej vem da je totalno neumen nasvet, ampak dej se že nehaj praskat po nosu. Nič ti ne more pomagat, če boš kraste kar naprej mesarila, ker se ne bo zacelilo.
Sem imela iste probleme, ker imam obsesivno kompulzivno motnjo mesarjenja lastnega telesa. Vse kraste, mozolji,... to je pri meni vse spraskano. Samo z lastno voljo lahko prekineš ta začaran krog.
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *waterlily* »

Jst sem tut to enkrat dobila zarad suhega zraka pa sm mazala z ognjičevo kremo in mi je pomagal
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

a vidiš to je to..ognjič pa poznam. se bom z to žavbico namazala. .thx*
Always look on the bright side of your life.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

No, jaz nimam ravno ranic v nosu, imam pa zelo suh nos in vedno si ga s palčko za ušesa očistim zasušenih delcev, potem pa še umijem. Zjutraj in zvečer pred spanjem si obraz vključno z nosom (pri vhodu v nos) namažem s kremo za obraz, pa ne pomaga ravno kaj dosti, ker je naslednji dan isto dalje. :?
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

js mam tud to zdj, in si isto skos dregam po nosu, pol pa kri teče :? pa že ful dolg mam to :roll:
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Meni na srečo kri še nikoli ni tekla, me pa moti, da imam tako suh nos. :?
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Poki »

he he tudi meni se je to že zgodilo, takrat si namazem z beantenom ali z olivnim oljem, to meni pomaga...
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

zmeraj zebe

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

ZMERAJ ME ZEBE

Ne mislim, zdej samo zimske čase, mene poleti pri 30 zebe. ne hecam se. poleti, ko naprimer zvečer se mal shladi pa so še vsi v kratkih hlačah in majcah mam js včasih najlonke, dolge hlače in pulover. ne morem si pomagat mene zebe. folk se norčuje iz mene da sm zmrznen človk in to dejansko sm. sploh nevem več kaj nej nardim, kokr kol se oblečem mene zebe. pomaga edino takrat ko kaj alkohola spijem... pol se pa zgodi, da me udarijo vročinski valovi, takrat pa skor dihat ne morm, se čist prešvicam, sam fora ker se js nikol nism potila veliko. sm slišala, da je to lahko zarad nizkega pritiska? sam kokr sm merla, sm mela zmer v mejah normale, nikol mi ni noben zdravnik reku, da mam nizki pritisk.
a se mogoče še keri to dogaja? pa kako to odpravit razen z alkoholom in kilam oblačil? sej sm misla zdravnici rečt, sam mi je ful čudn pribit da mene pa zmer zebe :roll:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Mene tud skoz zebe, oz. ko vsi drugi jamrajo, kolk je vroče in bi še kožo slekl, je men lih kul. Poletja obožujem, tud vročino čist lahko prenašam, zime so mi pa najhujše, ker ni važn, kaj navlečem nase, sm skoz vsa podhlajena. Nimam pojma zakaj je tko. Vem pa, da je moja normalna telesna temperatura bliz 37 stopinj, tud celih 37, pa nimam vročine. Mogoče zato :nixweiss:
Zaklenjeno