Kako doseči, da te nekdo začne ignorirati

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Jochie napisal/-a:koliko ljudi te ima na ignore na cosmoforumu?

Vprašanje...kdo ga nima? :lach:
Ampak meni se zdi to vprašanje...čeprav je smešno...izredno zaskrbljujoče! Zdaj bom vprašal preden bom spoznal dekle ali ima Borisa na ignore listi tako bom vedel vsaj osnutek njenega razmišljanja. Kajti v najlepšem možnem primeru to zame pomeni da ko bova z dekletom zašla v težave bo od njih pobegnila in si zaprla oči in zamašila ušesa...da ne govoim o tipični besedi...lalalalalalalalalalaaa!
S tako osebo mislim da je težko neki zrel odnos zgraditi? :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

@Jochie
Ker v resnici vem, da si bolj pameten, kot se delaš, bom rekel takole...
Relativno zelo zelo majhen delež:
6,0690133518293740246228541702792e-4
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

boris, kompliciraš tudi tam, kjer ni potrebno! :D
Buttercup
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Buttercup »

ryu10kyu napisal/-a:Ampak meni se zdi to vprašanje...čeprav je smešno...izredno zaskrbljujoče! Zdaj bom vprašal preden bom spoznal dekle ali ima Borisa na ignore listi tako bom vedel vsaj osnutek njenega razmišljanja. Kajti v najlepšem možnem primeru to zame pomeni da ko bova z dekletom zašla v težave bo od njih pobegnila in si zaprla oči in zamašila ušesa...da ne govoim o tipični besedi...lalalalalalalalalalaaa!
S tako osebo mislim da je težko neki zrel odnos zgraditi? :gruebel:

ryu10kyu: ti si v določenih pogledih zelo podoben Borisu. S tem ne mislim na provociranje, ker s tabo se da (hvala bogu) normalno pogovarjati, ampak mislim na to, da vedno postavljaš neke "analize" o osebkih in misliš, da točno veš kaj so razlogi za njihove odločitve. Tudi v tem primeru si ti prepričan, da ignoriranje nekega osebka nakazuje na človekovo šibkost oz. nezmožnost funkcioniranja v realnem svetu. Če mene vprašaš je to bullshit.

Jaz sem ravno nasprotnega mnenja. Tisti, ki se odločijo nekoga ignorirat, so zame pametnejši kot tisti, ki se nonstop zaletavajo v poste ljudi, katerih ne prenašajo. Čemu bi se nekdo, ki ne favorizira Borisa nonstop z njem kregal in poslušal žaljivke na svoj račun, če pa obstaja funkcija, ki ti omogoči, da takih nebuloz ne poslušaš oz. ne vidiš.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

V tem hipu sem se spomnil na izredno zanimivo sceno iz Big Brotherja, katerega sem šel gledat danes na TV, ker mi ga je (samo zame) posnela velikodušna in dobrosrčna mati, ko je zapazila prizor, ki bi me utegnil zelo zanimati. BB sicer ne gledam.

Tukaj poglejte.
Zanima me, če kdo ve, kje bi dobil zastonj posnetek na netu.

http://bigbrother.24ur.com/bb_article.php?article_id=3123721

Tamara: "Dejan prvi dvignil roko nad Tjašo in jo udaril, ker ni prenesel, da ga ignorira. Tjašina reakcija je upravičena."

Posnetek sem si sam ogledal in videl, da Dejan ni dvignil roke nad Tjašo, vse kar je napravil, je bilo to, da jo je z roko čisto narahlo prijel za obraz in NAKAZAL klofuto, kar pa so opazovalci od daleč prepoznali kot klofuto. In to je Tjaša izkoristila, ker jo je sram in se ne upa soočiti z Dejanom. Seveda pa ima tudi en pameten (res da neodgovoren do sogovornika, ampak je pa to zaščita nemočnega ega) razlog, saj jo je menda sestra (kdo ve, če je to res) že od mladega terorizirala in je v sebi privzgojila obrambne mehanizme, ki jo obvarujejo človeka, ki je prevzkipljiv. In to Dejan je, takoj ko je nekdo do njega nespoštljiv, kar pa je Tjaša bila, pa čeravno bolj v humorju in kasneje iz strahu ter iracionalnih odzivov. Torej, ne namenoma, bi lahko rekli, saj ni bilo z glavo.
Zadnjič spremenil Boris, dne 22. Apr. 2008 21:55, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Buttercup napisal/-a:ryu10kyu: ti si v določenih pogledih zelo podoben Borisu. S tem ne mislim na provociranje, ker s tabo se da (hvala bogu) normalno pogovarjati, ampak mislim na to, da vedno postavljaš neke "analize" o osebkih in misliš, da točno veš kaj so razlogi za njihove odločitve. Tudi v tem primeru si ti prepričan, da ignoriranje nekega osebka nakazuje na človekovo šibkost oz. nezmožnost funkcioniranja v realnem svetu. Če mene vprašaš je to bullshit.

Saj sem rekel da ne sodim ali pa delam analize...samo sprašujem se. In to zavoljo tega ker sem že naletel na osebo ki me je ignorirala ko je bila jezna name in je bilo to skrajno neprijetno. Zato ker s tako osebo se nisem mogel pogovoriti in komunicirati. Kar pa je zame pomenilo izredno psihološko breme takrat. In ni bilo lahko...sploh zato ker sem bil čustveno vpleten.
Poleg tega je kuhala ta oseba zamere do mene za katere sploh nisem vedel...in če sva kdaj prišla v kakšen rahel besedni konflikt mi je rekla da sva sedaj na bojni nogi...jaz sem jo samo gledal? :eek:
Poleg tega mi je prej oseba stalno razlagala kako vedno na psihiče naleti in kakšni kreteni so vsi tipi okoli nje in kako sprijen je svet...skratka čutil sem sočutje do nje!

Čez čas sem dojel da stvar ne gre nikamor...in da za vse dogodke ki se ji dogajajo je sama kriva in da jih sama povzroča...še vedno jo imam rad...ampak sva prekinila stike, ker imava preveč različen način razmišljanja. In želel sem povedati, da malenkosti recimo jim kamenjčki kaj kmalu prerastejo v skale...
In verjamem da osebe ki dajo koga na ignore na forumu...naj si bom to jaz ali Boris ali kdo drug nimajo v življenju probleme samo z menoj ali ne vem kom...ampak s še veliko množico ljudi! V to sem prepričan...in grem prav zdele prebrati par postov od kajire v kdo mi gre na živce da vidim kaj je pisala! (nisem našel nobenega njenega posta v tisti temi...sem vesel!!!) Tam so dokazi ki se jih ne more zanikati...in srčno upam da se motim in da bo moja misel napačna! :irre:
Zadnjič spremenil ryu10kyu, dne 22. Apr. 2008 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Infinity
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Infinity »

Boris napisal/-a:In seveda ne moreš, če ne veš, kakšen je namen nečesa, in zakaj se nekdo trudi provocirati, kaj želi doseči.

Mislim, da nobenega na tem forumu ne zanimajo tvoji nameni! Čemu bi normalen človek sploh želel sprožiti provokacijo??? Vsak človek, ki ima vsaj malo soli v glavi, bo poskušal najti dostojen način komunikacije, kjer bo v določeni meri sprejel tudi sogovornikovo mnenje.

Dejstvo je, da ti zmeraj navajaš kako so ljudje občutljivi in kako vsako stvar vzamejo preresno, obenem pa se ne zavedaš, da si takšen tudi ti. Čisto vsaka stvar ti pride do živega in čisto ob vsako stvar se moraš obregniti. Tudi to, da si odprl temo, kjer sprašuješ po razlogih ignoriranja, nakazuje na to, da te take stvari bolijo.

In namesto da analiziraš tuje osebnosti, bi bilo veliko bolje, če bi se poglobil v svojo. Ker tale način kako bluziš na tem forumu je vse prej kot pokazatelj zrele in odrasle osebe.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

To je otročje.
Malo se pozanimaj o tem, kaj delam, da bo malo manj flancanja tule.

Predsodki se pokažejo preko provokacije

Lahko pa si še naprej misliš, da sem preresen, preobčutljiv, da me zelo vse boli. Po želji. Povsem ti dopuščam.

Pa še malo soli ti ne bi škodilo.

Zgornji članek ti bo tudi pokazal, kakšni so tvoji predsodki, ki so razvidni v zgornjem komentarju.
Zadnjič spremenil Boris, dne 22. Apr. 2008 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Infinity
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Infinity »

Boris napisal/-a:To je otročje.
Malo se pozanimaj o tem, kaj delam.

Predsodki se pokažejo preko provokacije

Poznam to temo, saj sem jo tudi sama spremljala. In ravno iz tiste sem povlekla takšno mnenje o tebi.

Mene res briga kaj ti počneš in kakšne analize delaš. To ti ne daje nobene pravice, da se znašaš nad nekom in ga z grdimi besedami označuješ.

In če se že delaš nekega psihologa, potem bi ti lahko bilo jasno, da provociranje kaže na čustveno nezrelo osebo, ki ima velike probleme s komuniciranjem in sprejemanjem drugačnega mnenja. Pač ljudje, ko ne najdejo pravega arugumenta oz. poti kako normalno speljati pogovor, se začnejo posluževati najbolj prostaške oblike sporazumevanja - žaljenja!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Precej očitno je, da si začetnega sporočila nisi prebrala, zato priporočam, da prebereš vse.

Še posebej pa ta del:

Strokovno o provokativni terapiji si lahko preberete na naslednjih straneh:
http://www.provocativetherapytraining.com/
http://www.provocativetherapy.co.uk/whatsPT.html
in pa na wikipediji o pokojnem dr. Janezu Ruglju oziroma na "njegovem" portalu tukaj,
ali pa gledate videoposnetke o tem
http://www.youtube.com/watch?v=FiOrcHrfTNY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ooRLY_JMkCI&feature=related

Sicer si pa že kar visoko prilezla, tudi jaz sem včasih razmišljal tako, kot ti. Potem pa sem se malo nadgradil in pogledal stvari še iz drugih zornih kotov. Je lepše, verjemi.
Zadnjič spremenil Boris, dne 22. Apr. 2008 22:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Hanah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Hanah »

Kako se vam sploh da s tem Borisom ukvarjat??? Mislim, da smo že vsi na tem forumu dojeli, da s tem človekom ne prideš daleč.

In njegova ignore lista se bo pač začela iz dneva v dan bolj polniti :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

:D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

So Long, and Thanks for All the Fish.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Zanimivo je, da se kljub vsemu največ ljudi ukvarja prav z menoj.
Sestavljalcem kvazi horoskopov o tem, kdo bo koga ignoriral, pa ne verjamem. To so ljudje, ki hočejo z drugimi manipulirati in z mano ne bodo.

Pa zgoraj sem nekaj vprašal o Big Brotherju. Ve kdo, kje najti tiste posnetke na netu?
Zadnjič spremenil Boris, dne 22. Apr. 2008 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

No...kakorkoli že pač...če drugega ne...so ljudje, ki so Borisa dali na ignore listo prikrajšani za smeh :D Verjamem da je med vami ogromno ljudi ki bi ga dali na ignore listo...ampak vam nekaj ne da! Zakaj ne...ste se morda vprašali...zakaj ne? :freude:
Odgovori