Ash. napisal/-a:Veš, kateri je tvoj jezik ljubezni in kateri je od tvojega partnerja?
(Obstaja pa 5 glavnih načinov izražanja ljubezni: besede potrditve, posvečen čas, prejemanje daril, delanje uslug, fizični dotik.)
5 jezikov ljubezni torej. Prijatelj mi je to svetoval naj berem že v študentskih letih. Meni se je zdelo plehko, sem mislil, da s tem ko študiram teologijo in nasploh "
Bog je ljubezen" pač presega neko tako čtivo. Tako da ne vem kaj piše not, tudi zdaj ne razumem točno Ash., kaj je kaj. Če odgovarjam pavšalno brez da bi prebral knjigo, bi rekel: "besede potrditve, delanje uslug". Tudi fizični dotik, ampak s tem zadovoljujem bolj sebe kot partnerja. Če mi nekdo pomeni, pretiravam s komplimenti (eni pravijo, da je to nesamozavestno), delanje uslug je pa spet dvorezen meč - a delam to zase, ker si hočem "kupovati" njeno pozornost, ali zato ker izkazujem ljubezen? Tko da mogoče sem najbolj pristen še z "besedami potrditve", kar je relativno preprosto dati, ker mi je pač v naravi

Če nekdo nekaj dobro naredi, rad pohvalim, in nisem mnenja da to človeka pokvari. Če je lepa, seksi, dobro skuha... spet opazim in rad pohvalim. Morda pretiravam.
Od partnerja ne vem.

Posvečen čas mi veliko pomeni, npr. ko je tretjič prišla k meni je kar sama rekla, da bo prespala oz. da lahko prespi

Me je kar presenetila s tem, ker nisem pričakoval, sem verjetno že prvič omenil, da si to želim, pa je zignorirala, pol sem pa nehal težit
Sem imel problem v vezi, ker mi bivša ni dala toliko časa kot sem želel
Fizični dotik pa se mi bolj zdi nekaj seksualnega, itak mi je všeč, samo ne povezujem toliko z ljubeznijo, ker strast in ljubezen ni nujno, da sta isto.
Prejemanje daril mi je pomembno. Veliko mi je pomenilo, ko mi je (bivša spet

) prvo leto za rojstni dan naredila torto... posebno zato, ker ni imela nekih kuharskih skillov, torej se je potrudila... jaz tudi prve palačinke, ki sem jih naredil, sem jih naredil njej za rojstni dan. Zdele sem se fotru npr. za rojstni dan potrudil kar z darilom, sicer je vse skup en kič bil, ker ga še zdaj ne poznam... pol mi pa reče, zakaj sem mu vse to navlekel, ker itak nima kam za dati

Nekoč bi me bolj prizadelo, če ne bi razumel, da je nek čuden obrambni mehanizem uporabil, in ni mislil tako. Pač ne ve daril(a) sprejeti...
Letos me pa ima, da bi si začel delati seznam kaj vse bi rad imel za rojstni dan. Oz. kaj vse nasploh rabim. Ker mi manjka en kup stvari.
Se opravičujem Sarissima za kršenje "pravil igre", čeprav zgolj vljudnostno.
65% sem individualnist, 35 pa kolektivist.
Ponavljam oz. lahko odgovarjaš o jezikih ljubezni oz. oboje če želiš

"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)