Prave tigrice PONOSNO nosijo svoje črte (evo, zakaj tvoje STRIJE niso nič slabega)

Veš, kateri je največji človeški organ? Koža. Koža ima senzorično, zaščitno in regulacijsko funkcijo; njeno kakovost pa določa genetika. Tako kot imamo različne barve in oblike, imamo tudi različne tipe kože oz. različno kakovost kože in vezivnega tkiva.

Prave tigrice PONOSNO nosijo svoje črte  (evo, zakaj tvoje STRIJE niso nič slabega) (foto: Dove) Dove
15. 7. 2021 | Promocijsko sporočilo

Strije najpogosteje nastanejo zaradi prehitrega raztezanja vezivnega tkiva, na primer v nosečnosti, ki se nima časa prilagoditi novi situaciji, zato se spremeni v brazde. Pri nastanku strij ni pravil; strije ne poznajo starosti, spola, oblike ali telesne teže.

V današnjem svetu popolnosti, umetne lepote in brezhibnega videza se strije najpogosteje štejejo za problematične ali tabu temo. Ženske se zaradi njih počutijo negotovo in jih poskušajo skriti ali odstraniti.

Toda kaj pravzaprav sploh pomeni brezhiben videz in kdo postavlja njegove meje? Če v Google vtipkaš besedo »strije«, te bodo skoraj vsi članki in povezave usmerili na tehnike, pripravke, tretmaje in posege odstranjevanja strij. Toda zakaj bi odstranili nekaj, kar je del nas? Naša koža je naša posebnost. Skupaj z nami se spreminja, se prilagaja spremembam in nosi naše spomine.

Mogoče na roki nosiš ureznino s svojega prvega kosila za prijatelje, morda na kolenu nosiš pohodniško brazgotino, s katero si premaknila svoje meje, morda pa tvoje strije na trebuhu ohranjajo spomin na življenje, ki si ga nosila v sebi in prinesla na svet. Ne glede na to, zakaj jih imaš, so strije del tebe in se ti jih ni treba sramovati ali skrivati.

Kot se počutiš lepo in samozavestno z novo pričesko, ličili, čevlji in oblačili, se počuti lepo tudi z naravno sabo. Tvoji lasje, oči, obline, ustnice in roke te naredijo posebno, tako kot tvoja koža. Če bi bile vse enake, bi bil svet dolgočasen. Samozavest in zadovoljstvo ne prideta takrat, ko si videti kot drugi, ampak ko ponosno nosiš sebe z vsem, kar si; vključno s strijami.

Bodi samozavestna, močna, vesela, pogumna in srečna, kajti ljubezen je v tvoji koži.

Izjava vsakdanje Slovenke:

»V svoji koži se dobro počutim, ko sprejmem vse svoje nepopolnosti in se preneham primerjati z lepotnimi ideali na socialnih omrežjih. Ko prelistam modne revije, redko najdem nekoga, s katerim bi se lahko poistovetila. Vedno pa lahko najdem nekakšne lepotne ideale z veliko retuše. Ampak menim, da nas ravno naše nepopolnosti naredijo unikatne in lepe. Tega si želim videti več v naši družbi, sprejetja takšnih, kot smo.«