Dove
Slovar

Ko se dobro počutimo v svoji koži, pride na dan naša najboljša različica sebe - pristna, edinstvena, resnična.

Ni pogojena z nobenimi standardi lepote, saj takrat sami določimo standarde lepote.

Prenesite slovar ›

Oglejte si navdihujoče zgodbe resničnih žensk, pridružite se Dove gibanju praznovanja naravne lepote in s sodelovanjem osvojite dragocene nagrade.

Čas je, da spremenimo družbo in ne našega telesa.

Oglejte si navdihujoče zgodbe resničnih žensk, pridružite se Dove gibanju praznovanja naravne lepote in s sodelovanjem osvojite dragocene nagrade.

Čas je, da spremenimo družbo in ne našega telesa.

Pričevanja

Vsakdanje slovenke so za Dove povedale vse o ljubezni do svoje kože.
Odkrijte, kaj jim pomeni ljubezen do sebe in kdaj so spoznale, da je ta v njihovi izbiri, njihovem zadovoljstvu in njihovi ljubezni do lastne kože.

Erika, 61 let

"Gube so moje prijateljice, leta pa so le številka. Ko se pogledam v ogledalo, zagledam žensko, ki je srečna in zadovoljna s svojo kožo, in to je tisto, kar je moja motivacija za prihodnost."

Maja, 21 let

"Zaradi mojih peg sem posebna, ker so del mene in moje osebnosti. Vsak dan drzno korakam, ker sem popolnoma izpolnjena v svoji koži."

Teja, 23 let

"Včasih me je bilo sram prekomerne teže, danes pa se počutim sproščeno v svoji koži. Srečna sem ker se sprejemam in to energijo prenašam na druge."

Anita, 32 let

"Dolgo časa sem se zavajala in se poskušala spremeniti. Šele ko sem končno dojela, da je naravno najlepše, sem se začela dobro počutiti v svoji koži."

Pričevanja naših ambasadork

Članki

Ženske so spregovorile o svoji koži – to so 3 zmagovalna pričevanja, ki prejmejo Dove nagrado
Ženske so spregovorile o svoji koži – to so 3 zmagovalna pričevanja, ki prejmejo Dove nagrado

Znamki Dove in Cosmopolitan sta ženskam postavili zelo zanimivo vprašanje – kakšno zgodbo bi povedala tvoja koža, če bi lahko govorila? Koža, kot naš največji organ, je tako vsestranska in mogočna, kot je tudi specifična in izrazna. Na njej so vtisnjene markacije izkušenj in izzivov, zmag in porazov, zato vsaka tiho govori svojo zgodbo. Hvala vsem, ki ste jo delile z nami pod ključnikom #čebimojakožaspregovorila. 

5 dobrih stvari, ki jih o tebi govorijo gube in strije
5 dobrih stvari, ki jih o tebi govorijo gube in strije

Od vseh različnih pojavov na koži so prav gube in strije tiste, ki so najbolj stigmatizirane. Prav neverjetno je, kako smo kot družba popačili željeni videz kože, ki je popolnoma v neskladju z naravo in realnostjo. Koža se, tako kot vse v naravi, neprestano spreminja. Kot vsak drug del človeškega telesa, je tudi koža fascinanten organ. Spremembe na koži so nekaj, kar moramo občudovati in ne nekaj, kar naj bi stigmatizirali.

Umetnice, ki spreminjajo naše dojemanje brazgotin
Umetnice, ki spreminjajo naše dojemanje brazgotin

Brazgotine so naravni del procesa celjenja ran. Nemogoče je, da bi šli skozi življenje brez ene same brazgotine. So dokaz, da smo živeli. Ko pride do poškodbe kože, se aktivirajo posebne celice imenovane fibroblasti. V sosednjih nepoškodovanih delih kože začnejo proizvajati vlaknasto vezivno tkivo, ki je sestavljeno iz kolagena. Tako se rana zaceli, a sprememba kože na tem mestu je večna. 

10 znanih žensk, ki svoje pegice nosijo ponosno
10 znanih žensk, ki svoje pegice nosijo ponosno

Ali ste vedele, da ima samo 4 do 5 odstotkov svetovne populacije pegice? Če si med njimi, potem si izjemna. Lahko pa si tudi zelo zadovoljna, saj trendi kažejo, da so pegice že nekaj let zelo popularne. To potrjujejo tudi številni izdelki na tržišču, ki služijo risanju umetnih pegic. 

Čas za prijavo se je iztekel.

#čebimojakožaspregovorila

#ljubezenjevmojikoži

Nataša

Moja koža, moj ponos. Dišeča, gladka in sijoča z vsemi odtenki svetlobe. Vsak dan si za njo vzamem čas, da se moja samozavest počuti še bolj močna. Vedno s ponosom povem da jo razvajam…

Mojca

Ker prinese nosečnost s sabo tudi kup manjših tegob, je zelo pomembna tudi pravilna nega kože. Moja koža na trebuhu, ki se razteza, pa potrebuje dodano hidracijo. In tukaj mi pomaga kolekcija Dove gelov…

Branka

Moja koža je zelo občutljiva in po tuširanju zelo suha.

Zdenka

Moja koža je zelo občutljiva hitro se mi pordeči in se kaj izrine pa tudi zelo suha.Zato pazim kaj uporabljam da so kvalitetni izdelki.

Blaženka

Lepa koža

marija

Dove..zame,za moža...oba ja uporabljva..pa naj bo za ponoč al po dnev..za vse je primeren..Dove,rada Te imava,zato bodi prijatelj se naprej !!! M&S

Špela

Kakšnih 8 let nazaj se v svoji koži nisem vredo počutla ker me je blo več skupaj. Ampak čes čas sem prišla do zakjučka da če hočem se vredo počutit v svoji koži bo treba nekaj naredit. In tako sem v dobrem…

Klarisa M.

Koža se spreminja, tako kot se spreminjamo me. Strije, gubice, celulit, nepravilnosti... ja, vse to izkusimo. Treba, je le sebe imeti rade in negovati tudi te. Vedno sem se borila s svojim izgledom,…