Ko oviro spremenimo v MOČ (postani SAMOZAVESTNA glede svojih aken)

Eden od najpogostejših razlogov za obisk dermatologa so akne. Akne so stanje kože, ki ga povzročajo zamašitve  žlez lojnic, ki nato postanejo dovzetne za vnetne spremembe na koži. Čeprav se lahko pojavijo na hrbtu, ramenih, prsnem košu in vratu, najpogosteje nastanejo na obrazu.

Ko oviro spremenimo v MOČ (postani SAMOZAVESTNA glede svojih aken) (foto: Dove) Dove
15. 7. 2021 | Promocijsko sporočilo

Ker je obraz najvidnejši del našega telesa in ena glavnih stvari, ki jo opazimo na drugih, je obraz, ki ima akne na sebi, pogosto predmet negotovosti in vir nezadovoljstva. Čeprav se številne ženske podvržejo ​​različnim tretmajem za odstranjevanje aken z obraza, jim to ne uspe in njihova koža znova začne ustvarjati nove.

Zato v virtualnem svetu – s pomočjo Photoshopa in v resničnem svetu – z uporabo ličil ženske uporabljajo začasne rešitve, da se odmaknejo od resničnega stanja svoje kože. Ker je proces  ljubezni do sebe dolg in temeljit, bi morali začeti ravno s stvarmi, ki jih morda vidimo kot ovire in jih ne moremo spremeniti.

Če si negotova glede svoje kože, ker na njej nosiš akne, je čas, da svojo oviro spremeniš v svojo moč. Nihče ne pravi, da ni v redu, če na sliko postaviš filter ali se urediš z malo ličil, ampak treba se je naučiti vzljubiti tudi pravo, naravno sebe.

Vsi smo si različni in imamo različno kožo. Nekdo ima suho, nekdo bledo, nekdo mastno, nekdo nežno, nekdo ima dlake na koži, nekdo ima pegice, ti pa imaš akne. Pa kaj? Akne so del tvoje kože, zaradi katerih si takšen, kot si. Sprejmi sebe in svoje akne. Nosi jih kot kateri koli drug del telesa. Ko se naličiš in greš ven, bodi tako samozavestna kot takrat, ko greš v trgovino brez ličil.

Ni pomembno, kaj vidiš, ampak kaj čutiš. Da bi se dobro počutila v odnosu do sebe in svoje kože, je pomembno, da vzdržuješ redno nego in skrb zanjo. Ko ozavestiš, da tvoja koža dobi vse, kar zahteva, se boš počutila dobro, in ko se dobro počutiš, boš dobro videti tudi v ogledalu. Poišči ljubezen v sebi, kajti ljubezen je v tvoji koži.

Izjava vsakdanje Slovenke:

»Ko se pogledam v ogledalo, ne iščem "napak", ampak se nasmejim. Ko grem ven, me ne skrbi kako izgledam, pomembnejše je, da uživam, saj uživam v svoji koži.«