Razkrivamo! To je 5 finalistk natečaja Cosmo dekle z naslovnice #6 (VIDEO)

Je bila izbrana tudi tvoja favoritka? Preveri! ;) 

Razkrivamo! To je 5 finalistk natečaja Cosmo dekle z naslovnice #6 (VIDEO) Luka Svetič
31. 1. 2019

Na uredništvu revije Cosmopolitan Slovenija letos že šesto leto zapored izbiramo Dekle z naslovnice.

Dekle s posebno življenjsko zgodbo in poslanstvom. Tokrat smo pripravili izbor petih punc, ki so nas najbolj prepričale s svojimi osebnostmi in sporočilom, ki ga želijo deliti s svetom.

To so Lili, Eva, Kaja, Anita in Laura. Prihodnji mesec boš eno od njih lahko videla na naslovnici Cosmopolitana. Predstavljamo razloge, zakaj izbira med njimi ne bo lahka. 

Lili Čadež, 20 let, Žiri, študentka predšolske vzgoje in youtuberka

#1 10-SEKUNDNA PREDSTAVITEV

Sem Lili, znana po norih plesnih gibih, velikem nasmešku na obrazu in borbenosti v srcu.

# 2 S ČIM SE UKVARJAŠ?

Rada imam kakovostno preživet čas s tistimi, ki so mi blizu. Sem spadata tudi naša pes in mačka. Velik del svojega časa namenim študiju, preostanek pa stvarem, ki me veselijo. Rada se izražam z modo, barvami in vzorci. Da lahko svoje ideje delim še z drugimi, sem zelo dejavna na Instagramu in YouTubu.

# 3 NAJBOLJŠI KOMPLIMENT, KI SI GA PREJELA?

Dal mi ga je moj fant, ko mi je nekega večera dejal, da je imeti nekoga, ki ima notranjost tako lepo kot obraz, neprecenljivo.

# 4 TVOJ NAJLJUBŠI SPOMIN?

Moj najljubši spomin me popelje v lansko poletje, ko sva s fantom odšla na enomesečno pustolovščino k mojemu bratu v Mehiko. Bil je vroč poletni dan, najela sva skuter in se odpravila raziskovat. Spomin na dolge, neskončne ceste, veter v laseh in občutek čiste svobode mi spet in spet privabi nasmeh na obraz.

# 5 LEKCIJA, KI SI SE JE NEDAVNO NAUČILA?

V pogovorih z različnimi ljudmi okoli sebe sem opazila, kako so po eni strani polni sanj in upanj, po drugi pa ves čas iščejo izgovore in pojasnila, zakaj svojih želja ne morejo uresničiti. Izgovori so najlažja pot. Če je tvoje srce kot ptica, naj tvoj um ne bo njegova kletka.

#6 MODNA ZAPOVED, KI SE JE VEDNO DRŽIŠ?

Življenje je prekratko, da bi nosil dolgočasne nogavice. Z izjemo belih, te so klasika.

Eva Bergant, 21 let, Kranj, študentka strojništva in manekenka

#1 10-SEKUNDNA PREDSTAVITEV

Sem optimistična, radovedna, odločna in samozavestna študentka strojništva. Trenutno živim v Nemčiji in ob študiju delam kot model.

#2 S ČIM SE UKVARJAŠ?

Z manekenstvom sem se začela ukvarjati pred enim letom. V prihodnosti bi rada kariero nadaljevala v tujini. Prejšnji dve leti sem zaradi študija za pisalno mizo preživela tudi po devet ur na dan. Preostanek prostega časa namenim prevajanju in potovanjem.

#3 NAJBOLJŠI KOMPLIMENT, KI SI GA PREJELA?

Najlepši kompliment, ki sem ga prejela kot model, mi je dala artistka ličenja, ko je za stensko dekoracijo v sprejemni sobi svojega salona uporabila moj portret.

#4 TVOJ NAJLJUBŠI SPOMIN?

Poletja v Dalmaciji, ki sem jih v času brezskrbnega otroštva preživela s prijatelji. Lepe spomine imam na deskanje na vodi, potapljanje, raziskovanje narave in hranjenje potepuških mačk.

#5 LEKCIJA, KI SI SE JE NEDAVNO NAUČILA?

Kjer je volja, je pot. S študijem strojništva sem pridobila disciplino in delavnost, modna industrija pa me je v zadnjem letu naučila nekaj zelo pomembnih lekcij, na primer to, da ni recepta za uspeh. Pomembno je, da si upaš poskusiti kaj novega in zgrabiti priložnost, ko se ti ponudi.

#6 MODNA ZAPOVED, KI SE JE VEDNO DRŽIŠ?

Ne nosim trendov, raje imam klasične kose, ki jih lahko nosim dolga leta. Prisegam na črne škornje, usnjeno jakno in velike šale. Všeč so mi tudi dolgi plašči živih barv na črni podlagi.

Kaja Strniša, 29 let, Kranj, samostojna podjetnica in blogerka

# 1 10-SEKUNDNA PREDSTAVITEV

Sem trmasta, včasih sramežljiva, skoraj vedno nasmejana lastnica ekstremno razigrane psičke, zavzeta hribolazka in odvisnica od televizijskih serij, zaljubljena v šport, nora na kuhanje in peko, nenehno v iskanju odgovorov o življenju.

#2 S ČIM SE UKVARJAŠ?

Večino časa ustvarjam vsebine za mojo BRST psihologijo in skušam širiti zavest o miselnem zdravju ter delovanju človeške duševnosti. Rada pišem svoj blog, kjer se znajde vse, kar me zanima in navdihuje. Predvsem pa vedno skušam iskati ravnovesje med vsemi svojimi konjički in zanimanji.

#3 NAJBOLJŠI KOMPLIMENT, KI SI GA PREJELA?

“Lahko si ponosna nase, res si veliko naredila.” Včasih ne opazim vseh stvari, ki sem jih že dosegla, saj je moja glava z mislimi že nekaj korakov naprej.

#4 TVOJ NAJLJUBŠI SPOMIN?

Potovanje na Islandijo, kjer sem premagala več svojih notranjih demonov in s tem doživela eno najboljših potovanj v življenju.

#5 LEKCIJA, KI SI SE JE NEDAVNO NAUČILA?

Vsak od nas ima v sebi moč, da se pobere iz čisto vsake težke situacije, ki jo prinese življenje. Življenje je polno lepih, pa tudi malo manj prijetnih trenutkov. Pomembno je, da znamo čim bolj uživati v vsem dobrem ter se iz slabega čim več naučiti.

#6 MODNA ZAPOVED, KI SE JE VEDNO DRŽIŠ?

Skušam se izogibati pravilom. Verjamem, da bo tisto, v čemer se človek dobro počuti, na njem vedno videti super. Pomembno je, da najdemo način, s katerim preko oblačil svetu pokažemo, kdo smo.

Anita, 20 let, Celje, študentka marketinga​

#1 10-SEKUNDNA PREDSTAVITEV

Sem motivirana, borbena punca z visokimi cilji. Vedno se trudim biti nasmejana, pozitivna in polna energije.

#2 S ČIM SE UKVARJAŠ?

Z igro, modo, ličenjem in friziranjem, saj me jutranje urejanje spravi v boljšo voljo in pripravi na dan. Leto in pol se ukvarjam tudi z marketingom, ki je hitro postal ena od mojih ljubezni. Najbolj pa me navdihuje igranje klavirja, petje in izražanje sebe skozi glasbo.

#3 NAJBOLJŠI KOMPLIMENT, KI SI GA PREJELA?

Verjetno je najlepši in najpogostejši kompliment, ki ga dobim, da ljudi presenetim, ko me spoznajo. Preseneti jih, da se za mojim videzom skrivata tudi globoko razmišljanje in zagnanost.

#4 TVOJ NAJLJUBŠI SPOMIN?

Imam dva najljubša spomina. Prvi se nanaša na leta, ko sem kot otrok prvič v studiu posnela pesem. Drug najlepši spomin pa je bilo sodelovanje pri mladinskem filmu Zadnji krog.

#5 LEKCIJA, KI SI SE JO NEDAVNO NAUČILA?

Da se posvetim sebi, delam na sebi in zase. Da se postavim na prvo mesto in začnem izpolnjevati svoje cilje in ambicije ter nepomembnim komentarjem drugih ne pustim, da bi vplivali name. Čas je, da začnem verjeti, da zmorem.

#6 MODNA ZAPOVED, KI SE JE VEDNO DRŽIŠ?

Obleci, namaži in uredi se tako, kot se počutiš, oziroma tako, kot se želiš počutiti. Skozi modo poišči svoj stil, saj ni vedno nujno slediti modnim trendom, ki se jih držijo vsi.

Laura Petrinec, 16 let, Maribor, Spodnji Duplek, dijakinja in youtuberka

#1 10-SEKUNDNA PREDSTAVITEV

Rada se izražam s slogom oblačenja in ličenja, kljub temu pa znam pokazati, kako samo sebe sprejeti brez vseh dodatkov.

#2 S ČIM SE UKVARJAŠ?

Ustvarjam YouTube posnetke, kjer imam veliko svobode pri izražanju svoje osebnosti in sloga. Izražam se tudi preko Instagrama, kjer prikazujem vse plati svojega življenja. Obožujem glasbo in rada pojem ter skrbim za svojo postavo.

#3 NAJBOLJŠI KOMPLIMENT, KI SI GA PREJELA?

Vesela sem bila pohvale, da imam dober okus za glasbo, ko mi je neka punca rekla, da med vsemi glasbenimi zvrstmi, ki jih poslušam, izberem zares dobre pesmi.

#4 TVOJ NAJLJUBŠI SPOMIN?

Zagotovo tridnevni obisk Londona, kjer bi se v prihodnosti želela izobraževati. Preživljala sem čas s prijatelji in obiskala tematski studio filmov o Harry Potterju, saj me zanima filmska industrija.

#5 LEKCIJA, KI SI SE JE NEDAVNO NAUČILA?

Če me je kdo žalil, so mi prijatelji vedno govorili, da so ti ljudje le ljubosumni name, a se nisem želela imeti za boljšo. Vsi imamo svoje življenjske izkušnje, ki nas izoblikujejo. Jaz na to nimam vpliva, zato ne živim v zamerah.

#6 MODNA ZAPOVED, KI SE JE VEDNO DRŽIŠ?

Nase ne dam čisto vsega, všeč pa so mi oblačila iz različnih svetov, zato imam težave pri kombiniranju novih kosov, ki so tako specifični, da niso sklani z ničimer v moji omari.

Poglej videoposnetek ustvarjanja:

Foto: Luka Svetič

Pokrovitelji