"Če samoporjavitveno kremo naneseš TAKO, se za vedno poslovi od oranžnih lis" (TRIK naše lepotne urednice)

Tole je recept za to, da tvoj podvig s samoporjavitvenim izdelkom izgleda naravno! 

"Če samoporjavitveno kremo naneseš TAKO, se za vedno poslovi od oranžnih lis" (TRIK naše lepotne urednice) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2022

Če si kdaj poskusila izdelke za samoporjavitev, si se zagotovo srečala tudi z lisami na podplatih, suhimi komolci in neenakomernim tenom. In od takrat nikoli več poskusila kakršnegakoli podobnega izdelka. No, to se je zgodilo tudi nekaterim izmed nas, ki v Cosmo uredništvu pridno testiramo lepotne izdelke.

A zagorelo polt lahko dosežeš tudi brez packarije, lisaste kože in slabe volje. Upoštevati moraš le nekaj nasvetov, ki ti bodo močno pomagali!

Da si je pred nanosom izdelkov za samoporjavitev dobro naredili piling celoootnega telesa, najbrž že veš. Pa da je najbolj enakomeren nanos z rokavico, tudi, kajne?

No, obstaja pa nekaj super trikov, ki smo jih pred kratkim prvič slišale tudi me!

#1 Zaščiti stopala

Nič ne razkrinka tvoje umetno zagorele polti bolj kot lise na robu in po podplatih. Strokovnjakinje (khm, tako smo se oklicale v Cosmo uredništvu) pravijo, da si stopala zaščiti z lepilnim trakom, ki bo preprečil nadležne madeže. In ja, uporabiš lahko kar tistega iz paketa prve pomoči, ki se ti valja po predalu.

Poznaš Toblerone? Si vedela, da če razlomiš dva koščka te čokolade, se zgodi TO? 🤯

#2 Počakaj z nanosom

Ker je koža na naših komolcih in kolenih navadno bolj suha, kot drugod po telesu, bo zato vpila več izdelka. Da se izogneš pretemnim lisam, izdelek tja nanesi šele proti koncu.

#3 Kaj pa obraz?

Nanašanje produkta za samoporjavitev na obraz zna biti kar malo zastrašujoče, kajne? Ampak če ga boš namazala tja, kjer sicer pristane tvoj bronzer, bo rezultat popoln, tebi pa ne bo treba konturirati obraza vsako jutro. Ju-hu! Da ne naneseš preveč izdelka, uporabi manjši čopič ali gobico, s tem pa si lahko pomagaš enakomerno nanesti izdelek tudi po hrbtni strani dlani in prstih.

#4 Nujno umij roke

Ampak ne z vodo! Izdelek z dlani najprej odstrani s pilingom, nato pa jih očisti še z vlažnim robčkom. Če uporabiš vodo, lahko produkt namreč nehote spereš tudi drugje.

Kate Middleton vsak dan uporablja TO stvar, ki v sekundi izbriše VSE gubice (njen naravni botoks)

#5 Pred ponovno uporabo ...

Če si na točki, ko tudi ti postajaš self-tan strokovnjakinja, si verjetno želiš še več. Še več izdelka, še več barve. A samoporjavitvenih izdelkov običajno ni pametno plastiti takrat, ko je nanos neenakomeren ali se tako spira. Na srečo obstajajo izdelki in pripomočki s katerimi boš pred novim teniranjem lahko odstranila vso barvo prejšnjega nanosa.

#6 Si želiš nekaj manj trajnega?

Če se ti vseeno zdi, da je s samoporjavitvenimi izdelki čiiiisto preveč dela ali pa potrebuješ hiter ten za kakšno posebno priložnost, uporabi izdelke, ki ti zagotovijo takojšen učinek in se sperejo pod prho. Govorimo o ličilih za telo - obarvanih losjonih in kremah, ki so instant rešitev za tiste, ki si želimo rjave kože.