TO je sladica, ki se ji preprosto ne boš morala upreti! 😍
Preizkusi ta recept, ki te bo s svojo enostavno pripravo popolnoma navdušil!
Zanj pa potrebuješ le nekaj preprostih sestavin.
Sestavine
- 1 kg vanilijevega sladoleda
- malo jagodne marmelade
- 250 g temne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 125 g kokosove moke
- lesene palčke
Navodila
- Sladoled daj iz zamrzovalnika, vsaj za 10 minut, vendar, pazi, da se ne stopi popolnoma. Vlij ga v model, obložen s peki papirjem.
- Prelij z marmelado, nato vzemi daljše lesene palčke in jih zapiči na maso. Pazi na razdaljo, saj jo boš kasneje rezala na kocke.
- Čez noč shrani v zamrzovalnik.
- Naslednji dan model vzami iz zamrzovalnika, in ga pusti stati 2 minuti, nato izvleci sladoled iz modela.
- Kocke nareži čim hitreje, a tudi čim bolj natančno, tako da palčka ostane na sredini vsake.
- Položi jih na peki papir in jih takoj za dve uri vrni v zamrzovalnik.
- Čokolado nalomi in stopi, najbolje na pari in pusti, da se hladi 10-15 minut.
- Kocke sladoledne mešanice na hitro potopi v čokolado, nato pa jih povaljaj v kokosu in eno za drugo takoj vračaj v zamrzovalnik.
- Ko zopet zmrzne – dober tek.
Povzeto po Tini Orter za City Magazin
Fotografije: