Našo novinarko je navdušil TA preprost jogurtov sladoled (zato ga zdaj v celoti deli s tabo)

"Domači sladoled ob katerem se ti bodo pocedile sline in njegova priprava je čisto preprosta," je zapisala. 

Našo novinarko je navdušil TA preprost jogurtov sladoled (zato ga zdaj v celoti deli s tabo) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2022

Zate imamo recept za sladoled z okusom sivke in jogurta, ki bo polepšal poletje tebi in tvojim bližjim!

Sestavine

Sestavine za sivkin del:

  • 3 rumenjaki
  • 300 ml mleka
  • 300 ml smetane za stepanje (ne rastlinske)
  • 300 ml kondenziranega mleka
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici užitnih cvetov sivke

Sestavine za jogurtov del:

  • 200 ml smetana za stepanje
  • 200 g grškega jogurta
  • 3 vanilijevi sladkorji

Navodila

Sivkin del:

  1. Mleko, kondenzirano mleko in smetano za stepanje daj na ogenj, da zavre.
  2. Medtem zmešaj rumenjake s sladkorjem.
  3. Ko mlečna mešanica zavre, dodaj en del k rumenjakom, da preprečiš strjevanje. Nato vse skupaj ponovno postavi na ogenj z nizko temperaturo in mešaj približno 10 minut oziroma dokler se krema dovolj zgosti.
  4. Pusti, da se v zamrzovalniku ohladi. Ključnega pomena je, da mešanico mešaš. To pomeni, da jo vsako uro vzameš iz zamrzovalnika in premešaš, dokler spet ne postane popolnoma gladka, da se izogneš ledenim kristalom v sladoledu.

Jogurtov del:

  1. Vse sestavine (smetana za stepanje, grški jogurt, sladkor) zmešaj in postavi na ogenj, da se sladkor stopi.
  2. Postopek hlajenja ponovi, kot pri sladoledu iz sivke.
  3. Ko je jogurtov sladoled dovolj ohlajen, vendar ne popolnoma zamrznjen, združi oba okusa – sivke in jogurta. Narahlo premešaj.
  4. Sladoled postavi nazaj v zamrzovalnik. Pred zaužitjem sladoled pusti vsaj 15 minut na sobni temperaturi.

Povzeto po CityMagazine

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 13 hrvaških najlepših plaž, ki jih boš želela obiskati TO poletje (popolne tudi za družinice 😍)

Priporočamo tudi: Res dober razlog, zakaj v poletni vročini NE smeš zaspati gola (čeprav si tega najbrž zelo želiš!)