"Domači sladoled ob katerem se ti bodo pocedile sline in njegova priprava je čisto preprosta," je zapisala.
Zate imamo recept za sladoled z okusom sivke in jogurta, ki bo polepšal poletje tebi in tvojim bližjim!
Sestavine
Sestavine za sivkin del:
- 3 rumenjaki
- 300 ml mleka
- 300 ml smetane za stepanje (ne rastlinske)
- 300 ml kondenziranega mleka
- 100 g sladkorja
- 2 žlici užitnih cvetov sivke
Sestavine za jogurtov del:
- 200 ml smetana za stepanje
- 200 g grškega jogurta
- 3 vanilijevi sladkorji
Navodila
Sivkin del:
- Mleko, kondenzirano mleko in smetano za stepanje daj na ogenj, da zavre.
- Medtem zmešaj rumenjake s sladkorjem.
- Ko mlečna mešanica zavre, dodaj en del k rumenjakom, da preprečiš strjevanje. Nato vse skupaj ponovno postavi na ogenj z nizko temperaturo in mešaj približno 10 minut oziroma dokler se krema dovolj zgosti.
- Pusti, da se v zamrzovalniku ohladi. Ključnega pomena je, da mešanico mešaš. To pomeni, da jo vsako uro vzameš iz zamrzovalnika in premešaš, dokler spet ne postane popolnoma gladka, da se izogneš ledenim kristalom v sladoledu.
Jogurtov del:
- Vse sestavine (smetana za stepanje, grški jogurt, sladkor) zmešaj in postavi na ogenj, da se sladkor stopi.
- Postopek hlajenja ponovi, kot pri sladoledu iz sivke.
- Ko je jogurtov sladoled dovolj ohlajen, vendar ne popolnoma zamrznjen, združi oba okusa – sivke in jogurta. Narahlo premešaj.
- Sladoled postavi nazaj v zamrzovalnik. Pred zaužitjem sladoled pusti vsaj 15 minut na sobni temperaturi.
Fotografije: Profimedia