KUŽKI: TO je pasma, ki je pisana na kožo tvojemu nebesnemu znamenju

Če obožuješ pse, potem moraš preveriti, katera pasma je pisana na kožo tvojemu ASTRO znamenju. 

KUŽKI: TO je pasma, ki je pisana na kožo tvojemu nebesnemu znamenju (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2022

Pri izbiri svojega hišnega ljubljenčka se verjetno še nisi ozirala na položaj zvezd, saj te - tako, kot nas - najpogosteje prepričajo občutki in očarljivi pogledi, pa vendar je zabavno izvedeti, s kakšno pasmo bi se, glede na astrologijo, najbolje ujela. 

Sodeluj v izboru najboljših izdelkov za male živali PET awards in svoj glas oddaj na cosmopolitan.si.

Preveri, kaj piše za tvoje znamenje:

1. Vodnar – borderski ovčar

Ko se ljudje prvič srečajo z vami, se jim zdite čustveno nedostopni, verjetno zato ker ste zatopljeni v svoje misli. Potrebujete torej psa, ki bo premišljen, kot ste vi, in bo hkrati iz vas izvlekel zabavno in čustveno plat. Borderski ovčarji so zelo delavni in izjemno ljubeznivi kosmatinci, ki bodo brez dvoma postali vaši pravi prijatelji.

2. Ribi – beagle

via GIPHY

Vaša duša je zelo ranljiva in umetniška, zato ste pogosto žalostni – nase namreč prevzemate vso težo sveta in težave drugih. Iščite torej psa, ki je prijazen in družaben, tako da vas bo vsakič opomnil, da svet ni vselej tako temačen. Beagle je pasma, ki se bo odlično ujela z vašo močno sočutno energijo, hkrati pa vas bo lisasti kuža vedno znal spraviti v boljšo voljo.

3. Oven – nemški ovčar

Bodimo realni: potrebujete mladička, ki je pogumen in pustolovski, kot ste vi. In točno taki so nemški ovčarji – pogumna bitja, polna življenja in pripravljena na vsak izziv. Družba Komisarja Rexa vam bo posebej ustrezala, saj bosta s psom vzpostavila posebno vez, polno zaupanja.

4. Bik – zlati prinašalec

via GIPHY

Bikci ne marate sprememb. Raje vztrajate in v svoj krog spustite samo zares zanesljive ljudi. Zakaj bi torej bil vaš pes drugačen? Ko boste iskali kosmatinca, si boste verjetno želeli takšnega, ki bo prijazen, zvest in ne bo zahteval veliko nege (zapleti vam namreč niso všeč). Zlati prinašalci popolnomo ustrezajo vsem značilnostim, tako da sta si s tistim, ki si ga ogledujete v zavetišču ali na spletu, najverjetneje usojena.

5. Dvojček – ameriški pitbull terier

Včasih se počutite, kot da se v vas skriva več osebnosti. Danes ste energični in pripravljeni na zabavo, naslednji dan pa si naenkrat ne želite več družbe ali avantur. Poleg tega imate težave pri ugotavljanju svojih želja, tako da vas neodločnost spremlja na vsakem koraku. Razsodba: potrebujete psa, ki bo prilagodljiv in dobrodušen. Ameriški pitbul terier vam bo zvest ne glede na vašo osebnost, dal vam bo občutek varnosti, tudi ko bo do izraza prišla vaša nemirna narava.

6. Rak – novofundlandec

Ljudje obožujejo vašo sentimentalnost, skrb za druge in brezmejno sočutje. Iščete vam podobnega psa, ki bo družinski in prijeten – in taki so novofundlandci. Pasma ne slovi samo po izjemni prijaznosti, ampak je novofundlandec tudi neverjetno potrpežljiva in dobra družba. Točno kar potrebujete v dneh, ko ste zelo čustveno vznemirjeni.

7. Lev – francoski buldog

via GIPHY

Zelo vam ugaja, če ste lahko v središču pozornosti, navsezadnje ste levi odlične vodje, znani po strastni predanosti. Potrebujete psa, ki bo tako živahen kot vi – francoskega buldoga. Ti štirinožci so neustavljivi, igrivi in zelo inteligentni. Ko iščete partnerja za neumnosti, boste ob sebi zagotovo želeli imeti točno takega prijatelja.

Imaš kužka? TO so stvari, na katere moraš biti pozorna, ko je zunaj mraz!

8. Devica - kavalir

Ker ste device zelo občutljive, boste pred izbiro psa zagotovo opravile obširno raziskavo. Najbolj vam bodo ustrezali majhni kužki, za katere ni težko skrbeti. Ne želite si priznane čistokrvne pasme, ki vas bo stala celo premoženje, ampak samo nekoga, ki vam bo zagotavljal dobro družbo. Odlično bi se ujeli s kavalirčkom, saj ti čudoviti nežni psički ne bodo pretirano zmotili vaše rutine.

9. Tehtnica – poljski španjel

Ker zares sovražite biti sami in se dobro počutite samo v družbi, si izberite psa, s katerim si bosta delila življenjsko filozofijo. Poljski španjel vas zagotovo ne bo razočaral, saj z drugimi zelo rad deli svojo zabavno in ljubečo naravo. Pes vam bo pomagal, da v polnosti pokažete svojo igrivo energijo in vas hkrati spodbudil, da zares zasijete.

10. Škorpijon – dalmatinec

via GIPHY

Zaradi vaše strasti in poguma ste škorpijoni zelo priljubljeni ljudje, vendar ena od vaših lastnosti posebej izstopa – ne zaupate drugim. Zato potrebujete psa, na katerega lahko računate, in zelo zvesti so prav dalmatinci. Že kot mladički so zelo spoštljivi, domiselni in odprti. Ko vas bodo torej preplavila negativna čustva, lahko vedno računate, da vas bo dalmatinec spravil v boljšo voljo.

11. Strelec – havanski bišon

Ker cenite svobodo in sovražite biti vezani na karkoli oz. kogarkoli, iščete psa, s katerim boste lahko potovali in bo vedno v nizkem štartu, pripravljen na nove izzive. Odlična izbira za vas je zato havanski bišon – ti psi so zelo družabni in dovolj avanturistični, hkrati pa so tako neobičajni, da bodo razumeli vaš poseben smisel za humor.

12. Kozorog – bretonski ptičar

Kozorogi ste resni in disciplinirani, tako da bi vam družba kužka, ki bi vas včasih malo pozabaval, prišla zelo prav. Drugače povedano: igriv in vesel mladiček vam bo zelo pomagal, ko vas bo preplavil pesimizem. Bretonski ptičarji so točno taki! So kot sončni žarki – celo v najtemnejši dneh, ko se vam bo zdelo, da se je cel svet obrnil proti vam.

Povzeto po: Hellogiggles

Fotografije: Profimedia

Partner rubrike: Zavarovalnica triglav