Prihaja RETROGRADNI MERKUR. Je to res slabo obdobje?

Preveri, do kdaj točno traja in kako bo vplival nate - tudi v pozitivnem smislu. 

Prihaja RETROGRADNI MERKUR. Je to res slabo obdobje? (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2022

Retrogradni Merkur bo trajal od 10. 9. do 2. 10. 2022

Kaj lahko v tem času pričakuješ?

Nekatere pretekle težave se lahko zopet pojavijo na površju, še posebej tiste, ki si jih v zadnjih mesecih prezrla. Kljub temu je to pravi čas, da očistiš zrak v odnosih, se zazreš vanje globlje, zaradi česar se boš lažje razumela in zbližali.

Poskusi se izogibati kakršnim koli investicijam ali posojam večjih zneskov, saj lahko povzročijo težave ali izgubo, namesto da bi ti zagotovile dobiček. Na poslovnem področju boš morda morala reorganizirati stvari, da boš dosegla boljše rezultate.

V pozitivnem smislu je to dobro obdobje za boljše prehranjevalne navade, več gibanja in delo na sebi. (Vir: horoskop.si)

Seveda ni vse slabo ...

Seveda to ne pomeni, da te mora zgrabiti panika in da se moraš za tri tedne potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako ti ni treba začasno opustiti projektov, pri katerih trenutno delaš, in se odreči nalogam, ki jih boš dobila v času retrogradnega Merkurja.

Na ta 3 znamenja bo POLNA LUNA imela največji vpliv (prihaja 10. 9.)

Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejša, potrpežljivejša in imela manj pričakovanj do učinka tvojega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno.

Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi, saj vse to zahteva večji miselni trud, v tovrstno komunikacijo pa je vključeno tudi določeno tveganje. S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Merkur izkoristimo v svoje dobro

Če želiš retrogradni Merkur kar najbolje izkoristiti, je zato treba upoštevati njegov povečan vpliv na notranje miselne procese. Namesto da si razbijamo glavo, zakaj se nam je zgodila smola in smo zamudili na pomemben sestanek, se vprašajmo, kaj nam je retrogradni Merkur poskušal s tem povedati.

  • Smo bili morda premalo pripravljeni na pogovor in odločitve, ki bi jih sklenili na sestanku?
  • Smo preprosto premalo disciplinirani in nas Merkur opozarja, da moramo biti previdnejši in odgovornejši pri dogovorih z drugimi?
  • Ali pa smo se tako izognili veliki napaki, ki bi jo naredili, če bi se sestanka udeležili?

V času retrogradnega Merkurja je najbolje v roke vzeti svinčnik in list papirja ali pa se usesti za računalnik in natipkati vse, kar ti pade na pamet in je povezano z dogodkom, ki ti ga je pripravil retrogradni Merkur. 

Veliki ❤️LJUBEZENSKI❤️ horoskop: Številnim se septembra obetajo spremembe (pa tebi?)

Glede na to, da ti lahko retrogradni Merkur v marsičem olajša življenje, ti v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako ga lahko v prihodnjih treh tednih izkoristiš v svoje dobro.

Obnovi stike

Čas je primeren za obiske starih prijateljev ali sorodnikov, ki jih že dolgo nisi videla in na katere veliko misliš. 

Raziskuj

Namesto da vztrajaš pri uresničevanju pomembnih in zapletenih načrtov, se raje poglobi v raziskovanje nadaljnjih možnosti in zamisli, s katerimi bi lahko v prihodnje izboljšala svoje načrte in projekte.

Preveri

Še enkrat preveri pogodbe, prijavnice ali poslovne načrte, s katerimi se trenutno ubadaš. Ni nujno, lahko pa se vam ob njihovem vnovičnem branju utrne še kakšna zamisel, s katero jo lahko utrdiš in si zagotoviš boljši začetni položaj.

Obnovi

Če se pripravljaš na pomemben pogovor, sestanek ali pa bi radi šefu ali poslovnim partnerjem posredovala svojo najnovejšo poslovno idejo, imaš zdaj priložnost, da še enkrat obnoviš in izpopolniš svoj govor, ki bo takrat, ko bo za to pravi čas, naredil veliko boljši učinek.

Osveži se

Telo in možgani niso vajeni delati 24 ur na dan vsak dan, zato si vzemi nekaj več časa zase in spočij možgane. Ko bo čas, da se vrneš v akcijo, boš tako veliko bolj sproščena in produktivna.

Razreši

Posveti se odnosom z ljudmi, do katerih še vedno gojiš zamero, saj te to ovira pri tvojem vsakdanjem delovanju ali pa mori v sanjah. 

Spet se loti

Imaš v predalu naloge in projekte, ki že dolgo čakajo na pozornost? Kaj še čakaš?

Pospravi

Obdobje retrogradnega Merkurja je pravi čas, da pospraviš domače omare, službene predale, stare arhive in vse drugo, kar vsebuje samo navlako, ki ti več ne koristi in v tvojem domu širi slabo energijo.

Vir: Marta Pirnar Tittle za Sensa.si