Rada spiš pred TV-jem? Ko boš prebrala mnenje STROKOVNJAKOV, tega NE boš več počela

Verjemi - zaradi tega razloga, se boš iz kavča premaknila tudi takrat, ko se ti bo to najmanj ljubilo.

Rada spiš pred TV-jem? Ko boš prebrala mnenje STROKOVNJAKOV, tega NE boš več počela (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2020

Vsem se nam je že kdaj zgodilo, a redno tega vseeno ne počni več! 

Če si med tistimi, ki imajo televizijo tako v dnevni sobi, kot tudi v spalnici, hkrati pa se ti res rado zgodi, da pred prižganim ekranom zaspiš, obvezno beri dalje.

Kot si verjetno že sama razbrala, tole ni najbolj pametno početje. Dovoli, da ti razložimo, zakaj je temu tako.  

Ameriška revija, ki se ukvarja s področjem medicine, je namreč za potrebe članka raziskala, kako točno spanje pred tv ekranom vpliva na naše zdravje, natančneje na težo in pridobivanje kilogramov.

V omenjeni raziskavi je sodelovalo kar 44.000 Američank, ki so se z znanstveniki in raziskovalci pogovarjale o svojih spalnih navadah. Povedati so jim morale, ali spijo v popolni temi, ob prižgani luči ali televizorju, zraven tega  pa so jih postavili  še na tehtnico in izmerili indeks telesne mase.

Po 5 letih so z enakimi udeleženkami raziskavo ponovili in rezultati so pokazali ... no, beri dalje! 👇

Glavna ugotovitev celotne raziskave je tako bilo dejstvo, da se tiste ženske, ki spijo ob prižganem televizorju vsaj 5 let, zredijo za kar 5 kilogramov.

Uffff! Enako velja tudi za prižgano luč, medtem ko prižgana svetlobna telesa v sosednjih sobah na človeško telo nimajo vpliva. 

Strokovnjaki so v test nato vključili še ostale dejavnike, kot so dnevni vnos kalorij in redna telesna aktivnost, saj so želeli preveriti, ali morda le-ti izničijo vpliv prižganega televizorja. Ugotovili so, da je vpliv svetlobe ob spanju tako velik, da ostali dejavniki telesu enostavno nič kaj ne pomagajo.

Stroka že vrsto let poudarja pomembnost spanca za človeško telo, zanemariti pa torej ne smemo niti pogojev, v katerem je le-ta  ustvarjen.😴

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: TE superge so uredništvo razdelile na DVA pola (ko boš videla fotko, boš vedela, zakaj)

Priporočamo tudi: Če ne veš, kaj z LASMI, jih spni TAKO (modne navdušenke so obsedene!)