Pretresljiva zgodba TikTokerke Urške: Pred rakom doživela nesrečo, ki ji je spremenila življenje

Si na TikToku že videla njene posnetke? Urška, tako zelo pogumna si - zate stiskamo tisoč pesti! ❤️

Pretresljiva zgodba TikTokerke Urške: Pred rakom doživela nesrečo, ki ji je spremenila življenje (foto: Printscreen Tik tok Shorty 021) Printscreen Tik tok Shorty 021
6. 8. 2022

V teh dneh je priljubljena TikTokerka Urška (na tem družabnem omrežju jo najdeš pod vzdevkom @Shorty021) za portal Slovenske novice povedala svojo težko življenjsko zgodbo.

Na TikToku v teh dneh zdaj lahko spremljamo njeno bitko z rakom na prsih, novinarki omenjenega medija pa je zdaj zaupala še svojo pretresljivo preteklost.

"20-letna hčerka je zanosila z luzerjem" (izpoved jezne Slovenke)

Kot ji je povedala, se je mama, pri njenih šestnajstih z enim zakonskim parom dogovorila, da bosta skrbela zanjo in za to prejemala plačilo. S tem razlogom se je preselila na Dolenjsko k novi družini, od tam pa na Črni Vrh nad Idrijo.

Rejnik, ki bi lahko stopil v čevlje njenega očeta, jo je nadlegoval, jo prijemal za prsi in tekel za njo. In kljub temu, da so odrasli vedeli, kaj se dogaja, ni nihče ukrepal.

Na svoje je odšla pri osemnajstih in svobodno zaživela.

A življenje zanjo ni izbralo lahke poti

 

Na valentinovo leta 2016, ko se je vračala s trgovine, jo je pri prečkanju prehoda za pešce  z veliko hitrostjo zbilo vozilo, voznik pa je pobegnil. 

Slovenka zgroženo: "Tašča me je po kosilu poslala pomivat posodo!"

Med drugim je utrpela hud udarec v glavo, odprti zlom rame, razbito arkado, noga v predelu pete je bila povsem zdrobljena, zaradi česa je več mesecev preživela v bolnici.

"Umetnega (op.a. koleno) je telo zavrnilo, v nogi imam kovinsko protezo. Desna noga je po nesreči sedem centimetrov krajša od leve," je povedala novinarki portala Slovenske novice, zato zdaj hodi s pomočjo bergel. Od nesreče ima po glavi in telesu brazgotine, oko ji zaradi udarca bega, vid pa je okrnjen več kot 80-odstotno.

Bulico je zatipala pred približno petimi meseci

Pred približno petimi meseci je med tuširanjem zatipala bulico, zdravniki pa so ji nato postavili diagnozo, ki je nihče ne želi slišati. Rak dojke z zasevki na bezgavkah, ključnici, pljučih, četrti stadij. Nadaljne raziskave so pokazale tudi, da je bolno tudi njeno srce, saj ima okvaro srčnih zaklopk.

O tem je nekaj spregovorila tudi v spodnjem posnetku.

@shorty021 🫀😟🫶🎗️🙏☺️#kardiolog #onkolog #onkologia #psz #cancerfighters #�️ #mydiary #slovenija #slovenijatiktok ♬ original sound - @shorty

Urška, na uredništvu močno stiskamo pesti zate!

Če želiš, lahko Urški pomagaš s donacijo:

Denarno pomoč po svojih zmožnostih lahko nakažeš na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom »za Urško«, sklicna številka 7254 ali pa z SMS sportočilm s ključno besedo KRAMBERGER ali KRAMBERGER5 na 1919.