"20-letna hčerka je zanosila z luzerjem" (izpoved jezne Slovenke)

"On baje bi imel otroka, jaz in mož sva striktno za splav, dokler ni toliko samostojna, da otroka dejansko lahko ima ... Hčero bi rada spravila k pameti, tip ni zanjo."

"20-letna hčerka je zanosila z luzerjem" (izpoved jezne Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2022

"Hči, 20 let, je pred par dnevi povedala, da je naredila test in je noseča, da jima je kondom počil. S tipom je kakih 9 mesecev, ona študira, 1. letnik, ima še dva izpita do konca, težak faks, ampak je delala vsa ta leta, da je prišla not.

Odkar je z njim, je zelo popustila. Tip je star 22, videli smo ga nekajkrat in ni naredil pozitivnega vtisa. Gimnazije ni končal, baje nekaj priložnostno dela vsake kvarte enkrat, drugače pa dobiva žepnino od mame. Nobenih ciljev v življenju.

Sem upala, da se ga bo naveličala, videla, da nista za skupaj. Zdaj pa tole, hči živi še doma, on pa pri svojih, vsake toliko se vidita, on pri nas še ni prespal, ona pri njem je.

Zdaj nekaj cinca, on baje bi imel otroka, jaz in mož sva striktno za splav, dokler ni toliko samostojna, da otroka dejansko lahko ima. Mož robanti, da jo bo vrgel iz bajte, če se odloči za otroka. Naj gre k njemu (živijo v trosobnem stanovanju), njegova starejša sestra se je odselila, on živi z mamo in očetom. Mi imamo sicer hišo, ampak res mi ne pade na pamet, da bi se zdaj on vselil k nam oz. če bi obdržala otroka, da bi hodil sem, najbrž prespal itd.

Hčero bi rada spravila k pameti, tip ni zanjo. Saj, če bi imela okej tipa, ne rečem. Bi stisnili zobe, se nekako zmenili in preživeli, ampak tole bo katastrofa, če se odloči za otroka.

Kaj bi vi naredili? Če bo hotela roditi, kaj naj, čisto sem že na koncu z živci, sem 50+ in se mi res ne ljubi z dojenčki ukvarjati, kar bi najbrž se, če bi hčera bila pri nas z otrokom in študirala dalje. Starejša hči se je že odselila, ima svojo družino, uživam tu in tam, ko pripelje oba vnuka, ampak tu in tam in to je to. Pomagajte z nasveti," je na slovenskem forumu zapisala obupana mama.

Bizarna resnična zgodba: Dvojčici s skupnim zaročencem želita narediti TO (vsi se sprašujejo, kaj je z njima narobe)

"Predstavljaj si, da gre hči na splav, tip jo pusti, hči zapade v depresijo, faksa ne konča in jo imaš pri 40 v mansardi brez moža brez otrok z občasnimi službami. Pusti jo pri miru in ji ponudi podporo.

Če se bo tip hotel naseliti k vam, dajta pogoje, pol stroškov brez trte mrte in pol dela okoli bajte. Kdo bo plačeval, on ali ona, vaju ne briga. Saj bo prišla k pameti. Enega vnuka pa boste tudi gor spravli. Bo pa tip doma za varuško, hči pa bo končala faks in šla delat.

Samo ne jima pri vsem štange držat. Naj se zaneseta najprej na sebe. Ker takšni zeti potem hitro porinejo vnuka babicam, oni pa [hodijo, op. a.] naokoli," ji je svetovala ena uporabnica.

Druga pa je napisala takole:

"V taki situaciji bi jo pustila, da se odloči sama. Poskušala bi se zelo nevtralno pogovoriti z njo, poudarila bi vse pluse in minuse, predložila bi ji vse možne scenarije, tako slabe kot dobre, odloči naj se pa čisto sama, ne glede na fantove želje, sama po svoji volji in svoji vesti.

Karkoli bi se odločila, bi jo podprla in to bi ji tudi dala vedeti, da bom vedno in v vsakem primeru tu za njo. Sem tvojih let, svojega dojenčka ne bi imela, vnuka pri nas doma pa brez težav, bi se ze organizirali tako, da bi bilo za vse prav in ni vrag, da trije odrasli ne bi uspeli poskrbeti za enega dojenčka."

Kako bi ji pa odgovorila ti?

"Medtem ko ob njem spim, on gleda intimne posnetke s svojo bivšo" (klic na pomoč dekleta)