Če na travniku opaziš narobe obrnjeno košaro za perilo, se je nikar ne dotikaj (+ zakaj je v resnici tam)

Si med sprehodom opazila takšno košaro? Nikar je ne umikaj, saj služi temu 👇.

Če na travniku opaziš narobe obrnjeno košaro za perilo, se je nikar ne dotikaj (+ zakaj je v resnici tam) (foto: Facebook/Nina Kalan, Obdelava: Cosmo uredništvo) Facebook/Nina Kalan, Obdelava: Cosmo uredništvo
22. 5. 2023

Morda to že veš, no, v kolikor si kliknila na ta članek, pa te zagotovo zanima, v čem je 'fora' te narobe obrnjene košarice za perilo.

Po družabnih omrežjih namreč te dni kroži obvestilo vsem sprehajalcem:

"POZOR‼

Če na sprehodu v naravi - na travniku, ob robu gozda ali po podeželski poti - opazite koš za perilo, se ga ne dotikajte, predvsem pa ga ne dvigujte!

Pod košarico je običajno mladič ali druga divja žival, ki so jo prostovoljci, kmetje ali lovci rešili, preden so travnik posekali.

Ne skrbite! Takoj po opravljeni košnji so mladiči izpuščeni in se lahko vrnejo k svojim materam! Toda če se to zgodi prehitro, obstaja zelo velika nevarnost, da bodo mladiči stekli nazaj na travnik, kjer jih bo ujela kosilnica in ubila! In tega si nihče ne želi!

Zato vas prosimo ... NE približujte se in nikakor ne dvigujte košare!

Zahvaljujemo se vam za vašo pomoč! 🙏 Skupaj rešujemo življenja!" je pod zgornjo fotografijo zapisala Slovenka Nina.

Deli tole s svojimi prijatelji ter jih posvari, naj se nikar ne dotikajo košare in tako rešijo življenje divjega mladiča. ❤️

Saj ni res! Melita in Silvo sta se spoznala na najbolj NENAVADEN način (vključen je tudi Melitin bivši mož)

Ne nas basat! Si vedela, da je Boštjan Romih kariero začel kot PEVEC? (+ VIDEO)