Zvezdniški prijatelji

Dokaze, da tesna prijateljstva niso nujno 'rezervirana' samo za osebe, ki se poznajo že večino svojega življenja, vidimo na vsakem koraku. Kaj pa osebe, ki se poznajo prek zvezdniških kanalov? Slej ko prej se zgodi, da se dve ustvarjalni duši prek skupnih projektov zbližata in svoje poznanstvo okronata s prijateljstvom. Nekaterim slovenskim medijskim obrazom so se poti križale in ustvarile so se odlične kombinacije prijateljstev, ki se nam zdijo prav posrečene in zanimive.

14. 8. 2012

Jernej Tozon in Anže Kopitar

Že nekaj časa pevec skupine Čuki prijateljuje z Anžetom Kopitarjem, s katerim je tudi proslavil veliki uspeh po koncu hokejske sezone. Jernej ima namreč zelo rad šport, zato ima tudi med športniki (kot med glasbeniki) veliko prijateljev. Sicer pa mu je vseeno, ali je človek prepoznaven ali ne: "Vsi smo samo ljudje ... Priznam, da sem malo alergičen na vse tiste, ki mislijo, da so zato, ker se pojavljajo v medijih, več kot drugi."

Neisha in Dejan Radičević

Neisha

Spoznala sta se v najstniških letih, natančneje, ko je Neisha hodila še v srednjo šolo. Začutila sta se, ker sta skrajno komplementarna v glasbenem smislu; on kot producent, ki potrebuje glasbenike, in Neisha kot glasbenica, ki potrebuje producenta.

"Sčasoma sva tudi vzpostavila tesen zaupen odnos, ker sva z mojo solo kariero, ki je sledila, 'napredovala' tudi v navezi 'osebni menedžer-varovanka' in jo okronala z zvestim prijateljstvom." Zaradi prijateljstva velikokrat skupaj tudi uresničita kakšen projekt, nazadnje pri videospotu za pesem Alarm srca, katere doze inteligent­nega glasbeno-besednega humorja in temu primernega režijsko humornega vložka dua Neisha-Dejan marsikdo ni dojel. Njun pozdrav je "kje si, diktator!", skupni ritual pa zajema jutranjo prebujanje s klicem, prek katerega drug drugemu pokvarita ali polepšata dan.

Njuno sodelovanje je izredno kompleksno, saj ves čas tičita skupaj na raznih projektih, ki vključujejo pisanje pesmi, od prve note do končne podobe, tudi za druge izvajalce. Poleg tega pa vesta drug o drugem res veliko, o zasebnem življenju prav gotovo največ od vseh, ki jih poznata. Največ razmišljujočih pogovorov opravita na dolgih 'glasbenih poteh', ki so ju popeljale že po celotni Evropi.

Umetnika se velikokrat tudi sporečeta, a nikoli do faze, ko bi se povsem oddaljila. Neisha pravi, da so hudi časi tudi najboljši za nore ideje, katerih jima tako in tako nikoli ne zmanjka. "Najbolj cenim to, da zna miriti moje evforije in me spodbujati, ko sem na dnu. Je pravi realist, jaz pa večinoma optimist, ki vse idealizira, tako da mi predstavlja eno krepko 'ozemljitev', ki jo še kako potrebujem."

Anja Rupel in Alenka Godec

Anja in Alenka

Anja Rupel in Alenka Godec sta se poznali že dolgo, njuno prijateljstvo pa se je poglobilo med glasbenim sodelovanjem. Ko se je Alenka odločila, da bo sodelovala z Alešem Klinarjem, je bila namreč veliko v stiku tudi z njegovo partnerico Anjo, ki ji je napisala tudi nekaj tekstov. Anja pa je za Alenko poskrbela še drugače, saj ji je kot velika zaljubljenka v modo svetovala pri spremembi stila oblačenja. Danes Anja in Alenka nista več v tako intenzivnih stikih, saj imata vsaka svoje številne obveznosti, še vedno pa sta seveda veseli vsake priložnosti za druženje.

Hannah Mancini in Matevž Faganel

Hannah in Matevž

Pevka in modni oblikovalec sta se spoznala prek skupne prijateljice Ane Lazovski, saj je Hannah potrebovala stilista, ki bi ji lahko svetoval, kako se obleči za nastope. Od prvega snidenja v Matevževem 'showroomu', kjer sta ob poslušanju glasbe klepetala do onemoglosti, sta nerazdružljiva. Skupni poz­drav prijateljev, ki se nenehno zbadata, je: 'm*faganel of course, seveda!'. Stavek se navezuje na televizijski intervju, v katerem je Hannah novinarki prikupno odgovorila na vprašanje o tem, čigavo obleko ima na sebi.

Prijatelja se srečujeta ob kosilih, ki so zanju sveta, saj si takrat izmenjata veliko, občasno pa se po obiskih koncertov, dogodkov ali zabav znajdeta tudi v restavraciji s hitro prehrano, kjer si priredita pravi mali 'after party'. Veliko se smejita in drug o drugem imata najlepše mnenje, saj se zaradi svoje odkritosrčnosti nikoli ne sporečeta.

Hannah o Matevžu pravi, da ji kot prijatelj vedno da vedeti, da je v njegovih mislih. "Matevž je izjemno pozoren, saj mi skoraj vsak dan pošlje kakšno pesem, stilski nasvet ali članek, ki bi me utegnil zanimati," dodaja Hannah.

Matevž pa pri Hannah najbolj ceni to, da mu stoji ob strani in ga vedno zna spraviti v dobro voljo, za kar včasih ne potrebujeta niti besed, saj je prijateljica po njegovih besedah 'pravi srček, topla, zabavna in zaupljiva oseba'.

Jonas in Magnifico

Jonas in Magnifico

Ravno 20 let traja prijateljstvo med vsestranskim voditeljem Jonasom Žnidaršičem in glasbenikom Magnificom. Jonas je pred nekaj leti obujal spomine na to, kako sta se spoznala: "Spoznala sva se v pisarni oddaje Studio City, in sicer leta 1992. Podrobnosti se ne spomnim, vem pa, da je on prinesel skeče, v katerih ima on glavno vlogo, jaz pa sem takrat imel Videolestvico, v kateri sem med drugimi videospoti vrtel tudi skupino U'redu. (Magnificova skupina je bila izjemno uspešna tudi v drugih republikah nekdanje Jugoslavije, vendar sta njeno zvezdniško pot prekinili odcepitev Slovenije in vojna, o. p.). Ta skupina mi je bila blazno všeč, še preden sem ga spoznal." 

Kmalu po tem je Magnifico začel pripravljati svojo prvo samostojno ploščo, ki se je imenovala Od srca do srca. Med številnimi eminentnimi gosti je na tem prvencu, ki ga je dokončno potrdil kot avtorja, ki visoko štrli iz slovenskega povprečja, je bil tudi Jonas.

Magnifico je pred časom o tem povedal: "V tistem obdobju sva se spoznala in se začela družiti. Kmalu zatem smo Loša, Jonas, Djuro in jaz imeli skupno turnejo po diskotekah. Od takrat z Jonasom nisva prekinila odnosov. Včasih se druživa več, včasih manj. On je eden od tistih ljudi, ki ga ni treba redno videvati, da bi prijateljstvo ostalo. Zgodi se, da se ne slišiva tudi po pol leta, pa je še vedno vse v redu."

Simona Weiss in Al Bano

Simona

Konec devetdesetih let je bila Simona Weiss najbolj priljubljena pevka v Sloveniji. Polnila je vse dvorane, in ko je sklenila napolniti še do takrat za domače izvajalce nedosegljivo dvorano Tivoli, je kot gosta povabila enega od največjih italijanskih zvezdnikov vseh časov Al Bana. Al Bano je prišel v Ljubljano, se spoznal s pevko, to gostovanje pa ju je povezalo za vedno, saj sta še danes v prijateljskih stikih.

Leta 2000 je Simona, ki je z Al Banom posnela tudi duet Ci sera, povedala: "Blizu sva si po razmišljanju, občutkih, občutljivi duši. Ima podoben pogled na življenje in svet, oba sva človeka intuicije. Oba naju vodi."