Zvezdniški pari: Zakaj nekateri blestijo, drugi pa razpadejo?

Berete o varanju, prepirih in hitrih ločitvah, a le redko slišite kakšno prijetno ljubezensko zgodbo iz zvezdniškega sveta. Naj vam razkrijemo nekaj skrivnosti znanih parov, ki jim je uspelo srečno življenje v dvoje.

26. 5. 2005

Sploh ni presenetljivo, da je težko ostati vezan v Holivudu. Še statistika dokazuje, da so zvezdniški pari veliko bolj krhki kot tisti izven dežele, v kateri se cedita med in mleko. To tezo dodatno podpira tudi odvetnik za ločitve v Los Angelesu, Raoul Felder, ki pravi: “Nacionalno povprečje je, da se vsak tretji zakon konča z ločitvijo, v Los Angelesu, epicentru zabavne industrije, pa to povprečje skoči na vsakega drugega.”

Razlogov za razpad zvez je med estradniki ogromno. Zvezdniki so znani po tem, da imajo prevelik ego, divje urnike in slabo razvado – radi skačejo v posteljo z romantičnimi soigralkami in soigralci. A glavni razlog, ki ubije romanco v znanih zvezah, je, kot razlaga Felder, neprestano javno razgaljanje. “V povprečnem zakonu imate namreč le sorodnike, ki vstopajo v življenje para in povzročajo težave. V Holivudu pa je to lahko kdor koli in teh ljudi tam ni malo.”

Vseeno pa skoraj vse zvezde za tretjo obletnico namesto s partnerjem na večerji končajo z ločitvenim odvetnikom. Obstajajo pa tudi pari šovbiznisa, ki jim je uspelo zakone celo obdržati. Dr. John Gottman, avtor knjige Zakaj zakoni uspejo ali propadejo, pravi, da je največje število ločitev po preteklih petih letih zakona in da če parom uspe prebiti to magično mejo, obstaja velika možnosti, da bodo ostali skupaj še vrsto let. Cosmo je zato proučil znane pare, ki so se uspeli zmuzniti skozi tvegano obdobje, in dešifriral razloge, zaradi katerih jim je to uspelo.

Ne vidijo se največ nekaj tednov

Courtney Cox in David Arquette (poročena 6 let), Hilary Swank in Chad Love (7 let), Will Smith in Jada Pinkett Smith (7 let), Michael J. Fox in Tracy Pollan (17 let), John Travolta in Kelly Preston (13 let), Michael in Shakira Caine (22 let), Liam Neeson in Natasha Richardson (10 let) in Tom Hanks in Rita Wilson (17 let) so le nekateri pari, ki jim je vsaj deloma uspelo, ker niso bili predolgo narazen. Tom Hanks pravi: “Poročil sem se v klasično družino stare šole, v kateri ljudje radi preživljajo čas drug z drugim in si oblikujejo življenje tako, da so lahko skupaj kar čim več časa.”

Nekateri zvezdniki imajo celo pravilo dveh tednov, kar pomeni, da vsakih štirinajst dni potrebujejo nekaj zasebnega časa. “Če si postaviš takšno pravilo, daš partnerju vedeti, da ti je skupni čas pomembnejši kot kar koli drugega,” pravi strokovnjakinja za razmerja dr. Rebecca Timlin-Scalera. Ke vin Bacon in Kyra Sedgwick (16 let) se držita omenjenega pravila, prav tako tudi Felicity Huffman in William H. Macy (7 let). “Po dveh tednih mora nekdo od naju na letalo, tudi če le za eno noč,” pravi William.

Faith Hill in Tim McGraw (8 let) imata celo pravilo treh dni. Agent, ki ju dobro pozna, se spomni, da je pred enim od koncertov Faith Hill v Kanadi Tim, ki je bil tisti čas v Koloradu, odletel nazaj domov v Nashville in ‘pobasal’ ženo z otroki, da so lahko v Kanado odpotovali kot družina. Will in Jada sta prav tako izredno navezana drug na drugega. Ko je Jada odletela v Avstralijo na snemanje Matrice, je šel Will z njo. In tudi Michael Caine in njegova žena Shakira sta le redko videna v solo različici.

“Veliko parov zabrede, ker z delom pričnejo živeti vzporedni, ločeni življenji. Ampak Shakira pride z menoj na snemanje, tam vse spozna in potem ve, o kom govorim, kadar omenim kamermana, recimo.” Ko zvezdniki spakirajo kovčke za na pot in se ne obiskujejo ravno pogosto, se rado zgodi, da spakirajo za vedno. Jennifer Aniston in Brad Pitt sta zadnje leto preživela praktično pol sveta narazen. Ethan Hawke in Uma Thurman pa sta končala petletni zakon, ko je Ethan skočil med rjuhe z lokalno natakarico med snemanjem v Montrealu. “Več časa ko se ne vidiš s partnerjem, lažje podležeš skušnjavam,” svari Carole Lieberman, psihiatrinja z Beverly Hillsa.

Ne razkrivajo intimnih podrobnosti javnosti

“Zvezdniki se vedno bojijo, da če ne bodo dovolili javnosti pokukati v njihova zasebna življenja, bodo oboževalci izgubili ves interes,” pravi dr. Lieberman. “A razumni zvezdniški pari vedo, da ni nikoli pametno razkriti česar koli iz njihove zasebnosti. Bolj ko vabijo javnost v spalnico, bolj se odpirajo obtožbam in govoricam, ki lahko v še tako idealno zvezo zasadijo dvom in nezaupljivost.”

Tom Hanks je eden od številnih zvezdnikov, ki je iz govorjenja o le splošnih stvareh že skoraj naredil celo znanost. Vedno podaja ljubeče, a nikoli preveč intimne izjave o Riti, kot na primer: “Moja žena je moje življenje.” Po isti poti hodi tudi James Garner. Ko je prejel nagrado za življenjsko delo, se je ženi Lois zahvalil za 48 let skupnega življenja z besedami: “Ljubim te, moja draga, za vso podporo, ki si mi jo dala, in še za nekaj drugih stvari.” Opazite, kako je z ‘nekaj drugih stvari’ pustil, da lahko le ugibamo, kaj je mislil?

Ko so Joanne Woodward vprašali o skupnem življenju s Paulom Newmanom (skupaj sta že 47 let), je gospa uporabila le benigne stavke tipa: “Sčasoma nisi več tako zelo seksi in lepota zbledi, ampak biti poročen z moškim, ki te nasmeji vsak dan – to pa je resnična terna.”

Novoporočena Britney Spears je primer zvezdnice, ki je ugotovila, da te izpostavljanje intimnega življenja lahko ugrizne v ‘rit’ in prisegla je, da se bo poslužila druge metode. “Poskušam najti ustrezno razmerje med odprtostjo do javnosti in stvarmi, ki jih želim zadržati zase. Sem dostopna oseba, ampak ljudje postanejo pijavke, zato ne moreš dovoliti dostopa do vsega.” In le čas bo počakal, da bomo videli, ali se bo resnično držala te strategije in kako bo ta delovala.

Oba partnerja sta slavna, vendar na različnih področjih

Možno je torej, da dva slavna igralca živita normalno in srečno zakonsko življenje, je pa res, da je verjetno lažje, če nimata popolnoma enakih služb.

Pomislite na kombinacije, v katerih sta skupaj igralka in rokerski pevec (Heather Locklear in Ri chie Sambora iz skupine Bon Jovi, poročena 10 let), fotomodel in poslovnež (Cindy Crawford in hotelir Rande Gerber, poročena 6 let), glasbenik in filmska producentka (Sting in Trudie Styler, poročena 12 let) ali pa novinarka in igralec / politik (Maria Shriver in Arnold Scwarzenegger, poročena 18 let). Lonn Friend, glasbenik in prijatelj Heather in Richija, pravi, da par obojestransko spoštuje drug drugega kot umetnika, kar je temelj njune sreče. Kot pravi Friend, se Heather udeležuje Richijevih koncertov, Richie pa jo zvesto obiskuje na snemanjih.

Glavni razlog, da takšni pari uspejo: Tekmovanja “Kdo bo prvi dobil oskarja?” in zavidanje “Ampak jaz sem hotela delati s tem režiserjem” enostavno ni, pravi Andrew Hacker, avtor knjige Rastoči razmik med moškim in žensko. “Če sta v različnih službah, sta drug drugemu lahko čuvaja. Ni skrbi, kdo je bolj slaven, ker slavo vsakega v paru ustvarjajo različne okoliščine. In če žena zasluži več denarja, je to prav tako vseeno, ker zaslužek prihaja iz različnih virov.

Njuna rezidenca ni v Los Angelesu

“Res sva bila žrtvi Holivuda,” pravi Jennifer Garner o njenem razpadlem zakonu z Scottom Foleyjem. “Sliši se kot kliše, ampak tam se vse dogaja prehitro. Hektično življenje, v katerem je najbolje, da zadevo kar zaključiš, kot pa da z njo izgubljaš čas, če nekaj ne deluje takoj.” Odgovor za večino parov je zato New York. “To je najbolj prijazno mesto za zvezdnike,” pove Kevin Bacon. “V New Yorku Kyra in jaz živiva skorajda popolnoma normalno življenje.”

Hilary in Chad, Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick (8 let), Michael J. Fox in Tracy Pollan in Liam Neeson in Natasha Richardson (11 let) so našli zatočišče v New Yorku. Kot pravi Michael J. Fox: “Če bi bil v Los Angelesu ves čas, bi bilo najino življenje le moje življenje. Hočem pa, da ostane najino.”

Nekateri zvezdniki pa se odločajo za še bolj odsotno življenje. Westport v Conneticutu je mesto, kamor sta se preselila Paul Newman in Joanne Woodward, ko sta se poslovila od Holivuda več kot štiri desetletja nazaj. Ron Howard in njegova žena Cheryl (poročena 30 let) in Mel Gibson z ženo Robyn Moore (25 let) prav tako živijo v Connecticutu.

Mož je bil poročen že prej

Preden so si izrekli zaobljube, so bili Tom Hanks, Will Smith, Sean Penn, David Bowie, Michael Caine, Sting in celo Paul Newman že vsaj enkrat poročeni. Za Toma sta obžalovanje iz prejšnjega zakona z igralko Samantho Lewes “dva otroka, za katera nisem bil dovolj doma.” A z drugo ženo, Rito Wilson in njunima sinovoma, se Tom aktivno izmika istim napakam.

Ljudje se najbolje učimo na napakah, zato strokovnjaki pravijo, da lahko mož reši naslednji zakon z izogibanjem napakam, ki jih je napravil v prvi rundi, če je prvi zakon razneslo v pozabo. “Naučiš se biti manj sebičen, ali pa se naučiš, da imaš nerealistična pričakovanja. Spregledaš, kaj je najpomembnejše v razmerju,” pravi dr. Lieberman. “Ugotoviš pa tudi, da je ločitev naporna zadeva. “

Imajo otroke

Skorajda vsi pripadniki ‘jet set klietele’, ki so poročeni več kot 6 let, niso le gospod in gospa, ampak tudi očka in mamica. (Izjema: Hilary Swank in Chad Lowe). Strokovnjaki pravijo, da starševstvo sicer ne zaklene razmerja za vekomaj, vsekakor pa otroci pripomorejo k boljši navezanosti med partnerjema in tako zmanjšajo možnosti, da bodo jezni starši hitrostno klicali ločitvenega odvetnika, takoj ko bo nekaj narobe. “Če so v enačbi še otroci, mora biti zakon veliko bolj zdelan, da resnično razpade,” pravi Leo Braudy, avtor uspešnice Slava in njena zgodovina.

Braudy pravi, da otroci zvezdnike tudi ozemljijo. “Estradnikom dajo občutek domačega okolja in realnosti.” Na primer, Sean Penn in Robin Wright Penn (9 let) pogosto kuhata zajtrk za njuna otroka, preden ju odpeljeta v šolo. Annette Benning je o Warren Beattyju (njen mož že 13 let) povedala: “Ogromno ima dela, vendar je zelo pozoren, pomaga v gospodinjstvu in je odličen oče.”

Prav tako svojega moža zagovarja Michelle Pfeiffer, ki je že 11 let poročena s producentom Davidom E. Kelleyjem, ko pravi, da bosta zanju dom in družina vedno na prvem mestu. Liam Neeson je celo zavrnil vloge, ker bi mu odtrgale preveč časa od njegovih dveh sinov. “Oliver Stone me je želel za film Alexander, vendar nisem mogel biti ločen od družine toliko mesecev,” pravi Liam.

Če se par ne more sporazumeti, kdaj in ali sploh bi imela otroka, se hitro zgodi, da gre narazen. Primer: Brad in Jennifer. On je hotel družino, ona pa je odlašala, in to je bil eden od razlogov za propad njune zveze. “Starševstvo je ključni razlog za prepire in nestrinjanja v zakonih,” pravi Gottman. “Pri teh stvareh je težko najti kompromis.”

Kdo bo obstal?

Cosmo je povprašal bralke, komu bo uspelo ohraniti zdravo razmerje.

  • 37% verjame v Sarah Michelle Gellar in Freddija Prinzeja Jr.
  • 26% verjame v Jessica Simpson in Nicka Lacheya
  • 25% verjame v Gwyneth Paltrow in Chrisa Martina
  • 10% verjame v Carmen Electra in Dava Navarro
  • 2% verjame v Britney Spears in Kevina Federlina

Upamo, da se nikoli ne srečajo

Pari, ki bi bili že od začetka obsojeni na propad.

Usher in Janet Jackson

Samo pomislite, koliko nepravilnosti pri oblačenju - niti eden od njiju ne uspe na sebi obdržati majice.

Tom Brady in Marcia Cross

Če bi se poročila, bi bila ona Marcia Brady, kot istoimensko dekle Bradyjeve druščine.

Tommy Lee in Paris Hilton

Hvala lepa, od obeh imamo čisto dovolj amaterskih porno posnetkov.

Kirstie Alley in Colin Farrell

Ko on naroči ‘enega ta velikega’, misli na pivo - ona misli na paket sladoleda.

Pam Anderson in Lenny Kravitz

Pam je zavedna borka za zaščito živali in ne bi bila nikoli z nekom, ki redno nosi krzno. več denarja, je to prav tako vseeno, ker zaslužek prihaja iz različnih virov. Njuna rezidenca ni

v Los Angelesu.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri