Zvezdniški pari: Čigava ljubezen cveti?

Cosmopolitan se je posvetil telesni govorici vročih zvezdniških parčkov in odkril njihova neverbalna sporočila, ki nakazujejo, čigavo razmerje je v polnem zagonu ... in čigavo je resno ogroženo.

24. 6. 2004

Biti ujet v zvezdniškem paru te največkrat bolj izpostavi, kot če si nagrajen z oskarjem. Zato se vsi znani obrazi trudijo, da so v javnosti videti kar najbolj srečni ... Tudi ko je ta sreča prisilno zaigrana.

In čeprav je težko ločiti resne zaljubljence od zaigranih ‘srečnih’ parov, lahko veliko izvemo prav iz njihove telesne govorice. Ogromno nam pove že, če opazujemo, kdo vodi koga v paru, ko hodijo skupaj. Ampak ni pomembno, kdo hodi spredaj, pomembno je, kako daleč spredaj hodi. In kakšne geste ima do svojega partnerja. In nenazadnje, kako na te geste odreagira drugi partner.

Zato smo analizirali nekatere najbolj vroče pare, ki so trenutno v ospredju glamurozne parade, in razkrili, kako zelo trdni so njihovi odnosi. Ker očitno ni srž v tem, kako govoriš o razmerju ... ampak kako skozi njega hodiš.

Demi Moore in Ashton Kutcher

Demi je vedno v ospredju, stvari vzema v svoje roke. Kar je seveda logično, saj ji njena leta in medijske izkušnje dovoljujejo, da prevzema vodilno vlogo, Ashton pa se ob dejstvu, da je to razmerje Demijin šov, očitno počuti čisto udobno (bodite pozorni in videli boste, da Demi povsod vodi Ashtona). Vedno sta tesno drug ob drugem, kar nakazuje iskreno bližino in željo po intimnosti. Kdo lahko sploh še trdi, da so leta ovira pri pravi ljubezni?! Tudi njuno čvrsto držanje za roke je več kot dokaz, da se drug drugega še vedno nista naveličala ... vsaj zaenkrat ne.

Jude Law in Sienna Miller

Na fotografiji je med njima sumljivo veliko prostora. Jude je vidno odsoten, njegove misli niso na zbegani Sienni, ki z zaigranim nasmeškom prikriva napetost in nelagodje v javno razgaljenem okolju. Jude jo je le lahkotno prijel za zapestje, čeprav je nagib Siennine roke nakazoval, da je iskala močnejši, zanesljivejši prijem.

Njuni telesi se prav tako obračata navzven, Sienna se nagiba stran od Juda, kar dodatno potrjuje, da sta se v njuno prej opevano zvezo prikradli hladnost in pomanjkanje romantike. Če bi jo Jude v tej situaciji konkretneje prijel za roko, bi jo tudi bolj vključil v sliko. Koliko časa bosta še vztrajala v tem vidno zdelanem razmerju?

Cameron Diaz in Justin Timberlake

Na fotografiji je Cameron v očitni vodilni vlogi. A Justin ji je takoj za petami, kar pomeni, da je samozavesten in ne bo dovolil, da je puščen zadaj. Geste, kot smo jih bili vajeni v razmerju z Britney, prikazujejo, da je on prevzemal vodilno vlogo, kar pomeni, da je trenutna situacija zanj sprememba tempa. Najmočnejši znak, da sta Justin in Cameron zaljubljena, pa je vedno usklajena upognjenost njunih teles. Kljub temu zadnje čase krožijo govorice, da je njuno razmerje v krizi.

Beyonce in Jay Z

Po tej fotografiji ne bi mogli sklepati, da sta Beyonce in Jay v kakršnem koli razmerju. Nobenega dotika, nobenega objema, Jay sedi rahlo pred njo, a pri resno zaljubljenih parih se v takšni pozi telesi ponavadi rahlo prekrivata. Jay Z s svojo pozo izraža nevednost o realnem počutju mlade Beyonce. Njegove roke počivajo stran od njenega telesa, tudi Beyoncinine so položene odmaknjeno od njegove pozicije. Medtem ko njeno nervozno igrajčkanje z rokavom izraža zaskrbljenost, je Jay v zaskrbljujoči situaciji popolnoma hladen. Zdi pa se, kot da je obremenjen le sam s seboj.

David in Victoria Beckham

David več kot očitno želi biti vodja. Hodi pred svojo ljubko ženičko, ne da bi se ozrl nazaj ali imel telo rahlo obrnjeno proti njej. Močno držanje za roke označuje strast, a Davidova živčno upognjena roka nakazuje potrebo po nadzoru.

Victorio njegovo dominantno vedenje na prvi fotografiji niti malo ne zmoti, medtem ko se na drugi zdi, kot da se je ustavila. Ni ravno zadovoljna, da jo David takole vlači naokoli. Če bo Victorijina potrpežljivost še velikokrat testirana na ta način, se lahko zgodi, da bo počilo, in vnel se bo boj za prevlado v razmerju.

Janja Zupan in Igor Gajič

Janja in Igor sta zagotovo partnerja na dolge proge. Na fotografiji sta se postavila s telesi tesno drug ob drugega, ona objema njega, on njo drži za roko. Janja sicer stoji malenkost pred njim, ker ve, da je vodilni obraz tega zakona in zna nastopiti pred fotografi. A glede na to, kako zaščitniško jo Igor drži za roko, nakazuje, da je v resnici v tem razmerju on čvrstejši člen. To, da sta s telesi obrnjena drug proti drugemu, je poza, ki jo ponavadi zavzemajo pari, ki pričakujejo otroka. Morda Janja nosi malo skrivnost?

Charlize Theron in Stuart Townsend

Par, ki resnično uživa skupno življenje. Na prvi fotografiji sta bila ujeta v igrivem položaju – ona mu je z rahlo sramežljivim nasmeškom sedla kar v naročje, kar pa njemu očitno popolnoma ugaja. Sproščena in tesno drug ob drugem izkazujeta resno predanost drug drugemu. Na drugi sliki potrjujeta svojo iskreno ljubezen. Njuni telesi imata sinhrono pozo, držanje za roke sta nadgradila z rahlim objemom, njegovo telo pa je celo obrnjeno rahlo proti njej, s tem pa prepričljivo izkazuje pristno ljubezen do lepe Charlize.

Polona Juh in Saša Tabakovič

Mlada, zaljubljena, popolnoma odsotna iz situacije, ki se dogaja okoli njiju. Polona in Saša nista bila nikoli tipičen par, ker pač nista tipična človeka. Ustvarjalca, umetnika, kreativca, ki vse svoje drugačnosti vlečeta tudi v razmerje. Gojita pristno ljubezen, ki je ne skrivata v javnosti.

Sočen poljub kar sredi prireditve si privoščijo le popolnoma samozavestni in odprti pari. Pri tem Saša močno objema Polono, kar nakazuje strastno razmerje, ki ga ne morejo skrhati okoliški vplivi. A ker Polona njega ne objema tako močno, lahko za trenutek pomislimo, da so njegova čustva do nje močnejša kot obratno.

Bilo je pričakovati

Tom in Penelope sta se sicer razšla januarja, toda fotografija s premiere filma Poslednji samuraj, ki je bila 1. decembra, nakazuje, da sta izkazovala prihajajoči poraz že nekaj mesecev prej.

S Penelope na fotografiji hodita daleč narazen, njena roka pa se dominantno ukrivlja preko njegove (kot je to počela tudi Nicole v zadnjih dnevih njunega veličastnega zakona). S tem izraža, da so ji težave njunega razmerja resno presedle. Prav tako stopata v drugačnem ritmu, njuna usklajenost je podrta. Fotografija nakazuje Penelopino frustracijo zaradi pomanjkanja romantike v razmerju.

Darjo Hrib