Zvezdniški bankroti: Slavni, ki so zapravili vse svoje milijone!

Štiri člane skupine UB40, saksofonista Briana Traversa, bobnarja Jimmyja Browna, trobentača
Terencea 'Astra' Wilsona in tolkalca Normana Hassana, je birminghamsko okrožno sodišče pred dnevi razglasilo za prezadolžene.

1. 11. 2011

Skupina UB40 je sicer imela finančna nesoglasja že leta 2008, ko sta člane zapustila nekdanji pevec Ali Campbell in Mickey Virtue. Campbell je povedal, da je svoje kolege poskušal opozoriti na pretečo finančno katastrofo.

"To je tudi razlog, da sem zapustil skupino. Ko sem bil z njimi, sem se najbolj bal, da bomo bankrotirali. Nihče ne more reči, da jih nisem posvaril," je še dodal.

Ena izmed najuspešnejših reggae skupin na svetu, ki je vrhove lestvic osvojila s pesmimi Red Red Wine in I Got You Babe, je v svoji dolgi karieri ustvarila 50 uspešnic in prodala 70 milijonov plošč, torej je fantom uspelo zapraviti kar lepo število šelestečih milijončkov.

Kdo so še slavni bankrotiranci?

Kim Basinger je morala bankrot razglasiti že leta 1993, ko so ji sodniki naložili kazen v vrednosti 8,1 milijona dolarjev, ker je studiu Main Line Pictures ustno obljubila, da bo igrala v filmu Boxing Helena. Kim je morala prodati svojo investicijo v rodni Georgii, ki je bila vredna 20 milijonov dolarjev, zanjo pa je dobila le milijon. K sreči je pozneje dobila vlogo v uspešnici L.A. zaupno (L.A. Confidential).

George Best je imel zares bleščečo nogometno kariero, že pri 17 letih se je pridružil slavnemu klubu Manchester United. Nogomet je igral vse do leta 1984, a se je žal že vmes predajal alkoholizmu. Bankrot je razglasil že leta 1982.

Toni Braxton je prodala več kot 15 milijonov albumov, a leta 1998 je razglasila bankrot. Morala je prodati vse svoje nagrade, tudi grammyje. Leta 1999 je podpisala novo pogodbo, spet prodala kup albumov, a leta 2010 se je družina Braxton že drugič znašla med bankrotiranci.

Francis Ford Coppola, možak, odgovoren za Botra in dobitnik petih oskarjev pred 40. letom, je bil že pred izidom prvega Botra v težkih dolgovih. Leta 1982 je razglasil bankrot, si pozneje denar izposodil od svoje mame in končno krenil na svojo pot proti zvezdam.

Tina Lucu za Novo