Zvezdniki, ki so javno izjavili, da nočejo imeti otrok

So nadarjeni, lepi, bogati in uspešni, a svojega genskega materiala kljub temu nočejo prenesti na naslednjo generacijo. Spoznaj nekatere od največjih hollywoodskih zvezdnikov, ki so javno izjavili, da si ne želijo postati starši.

Cameron Diaz je 
prepričana, da 
materinstvo ni 
zanjo. (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2013

George Clooney, eden od najbolj zaželenih moških na svetu, je med drugim znan tudi po tem, da odkrito, javno in brez zadržkov govori o tem, da se noče še enkrat poročiti in da noče imeti otrok. "Že od nekdaj vem, da očetovstvo ni zame. Vzgajanje otrok zahteva ogromno časa in ti mora biti prioriteta v življenju. Zame pa je prioriteta moj posel. To je tudi razlog za to, da se nikoli več ne bom oženil," je pojasnil šarmantni zvezdnik.

V imenu lezbičnega zakonskega para, ki ga sestavljata televizijska voditeljica Ellen DeGeneres in igralka Portia de Rossi, je o otrocih spregovorila slednja. "Človek si mora zares želeti otroka, od naju pa si ga nobena ne želi. Torej, kar se naju tiče, bova tudi v prihodnosti samo Ellen in jaz, brez dojenčkov. Toda midve sva najboljši prijateljici in zakonsko življenje je za naju prava blaženost," je dejala Portia.

Pred štirimi leti je tudi hollywoodska zvezda Cameron Diaz javno izrazila svoje prepričanje, da materinstvo ni zanjo. "Živim zares neverjetno življenje. Toda to življenje je takšno, kakršno je, ravno zato, ker nimam otrok. Ne mislim, da sprejmeš kompromis, če dobiš otroka, in tudi ne mislim, da je odločitev, da nikoli ne boš dobil otroka, posledica kompromisa. To sta preprosto dve povsem različni izbiri," je svoje stališče že kar nekoliko filozofsko pojasnila ena od najpriljubljenejših hollywoodskih blondink.

Jay Leno, voditelj ene od najpopularnejših televizijskih oddaj na svetu, in njegova soproga Mavis pravita, da nikoli nista načrtovala potomcev. "Že v otroštvu sem sprejela odločitev, da se nikoli ne bom poročila in da ne bom imela otrok," je izjavila Mavis, ki se je te odločitve držala le delno, saj se je z Jayjem leta 1980 sprehodila do oltarja.

Še ena zvezdnica iz hollywoodske prve lige, ki je bila iskrena glede svojega pogleda na otroke, je Renée Zellweger: "Materinstvo zame nikoli ni bilo ambicija. Generalno nikoli ne razmišljam na ta način, nikoli se mi ni zgodilo, da bi sebi rekla, da bom na primer do 19. leta naredila nekaj ali da bom pri 25 letih na določenem položaju. Živim dan za dnem in stvari sprejemam tako, kot se dogajajo. Želim le, da sem neodvisna in sposobna skrbeti zase."

Kim Cattrall v resničnem življenju ni ravno podobno Samanthi Jones, ki jo upodablja v seriji in filmih Seks v mestu. Skupno točko bi lahko našli le v tem, da si ne Samantha ne Kim ne želita otrok. "Ko sem odgovarjala na vprašanja, povezana s tem, kdaj in ali bom sploh imela otroke, sem ves čas čutila, da nisem pripravljena na ta ogromen korak. Biološko materinstvo preprosto ni izkušnja, ki jo bom doživela v tej življenjski avanturi," se je nekoliko pesniško izrazila Kim.     

Tim Jeras za revijo Nova