Zvezdniki, ki hotelirje spravljajo v obup

Čas poletnih dopustov je že v polnem razmahu in naslednji primeri iz sveta slavnih turistov, ki so polnili strani rumenega tiska, ti bodo morda pomagali, da ti naslednjič v hotelu ne bo več nerodno prositi za kakšno malenkost ali uslugo.

Naomi Campbell (foto: Shutterstock) Shutterstock
5. 7. 2013

Dokler se vedeš vljudno in s svojimi 'muhami' ne motiš drugih, je namreč vse v redu, česar pa na žalost ne moremo trditi za številne razvajene zvezdnike.

Naomi Campbell

Besede telefon in hotelska soba lahko preberemo v policijskem dosjeju nekdaj najpopularnejše svetovne manekenke Naomi Campbell. Tudi ona je za napad na svojo asistentko Georgino Galanis v hotelski sobi v Torontu leta 1998 uporabila telefon. Nekaj let pozneje je v rimskem hotelu Eden napadla italijansko igralko Yvonne Sciò, s katero bi morala oditi na zabavo. Ko je prišla ponjo v hotel, je Naomi ugotovila, da sta enako oblečeni, kar je pri vročekrvni manekenki izzvalo bes. V moskovskem hotelu Ritz – Carlton pa je povzročila incident, ko ni hotela plačati 300 dolarjev za luknje, ki jih je naredila v posteljnini.

Britney Spears

Čeprav živi v Los Angelesu, je nekdanja princesa popa več let povzročala nered in izkoriščala dobrodošlico v številnih hotelih od Beverly Hillsa do Bel Aira. V nekatere ima zaradi tega celo dosmrtno prepoved vstopa. Obstajajo tudi hoteli, v kateri so zaradi njenega bivanja utrpeli finančno škodo. Primer je One Devonshire Gardens v Glasgowu, v katerem je zahtevala, da uprava odpove vse preostale rezervacije.

Axl Rose

Pevec nekdaj priljubljene skupine Guns N' Roses je v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja potrjeval sliko o rokovskih zvezdnikih kot o osebah, nagnjenih k seksu, mamilom in nenormalnem vedenju v hotelih. Med tistimi rokerji, ki z leti še bolj podivjajo, je tudi Axl, ki so ga leta 2006 aretirali v Stockholmu, ker je vinjen razbijal ogledalo v hotelu Berns. V preddverju hotela pa se je ob osmih zjutraj sprl z neko žensko in ugriznil varnostnika, ki ga je poskušal umiriti.

Russell Crowe

Dobitnik oskarja je svojo vročo kri pokazal poleti 2005, ko je poskrbel za incident v newyorškem hotelu Mercer. Ker zaradi prekinitve zveze ni mogel dokončati pogovora z zdaj že nekdanjo ženo v Avstraliji, je kar lepo izpulil telefon, ga prinesel v preddverje in ga vrgel v glavo 28-letnemu receptorju Nestorju Estradi. Igralec, ki se sicer ukvarja z jogo in drugimi tehnikami sproščanja, je pozneje trdil, da je nameraval telefon zalučati v zid.

Nicole Kidman

Po pripovedovanju nekdanjih uslužbencev čikaškega hotela Four Seasons je avstralska igralka pred nekim obiskom poslala komplet italijanske posteljnine, vključno z natančnimi navodili in načrti, kako mora biti njena postelja postlana. Na koncu se v hotelu, v katerem bi morala preživeti le 12 ur, sploh ni pojavila. Leta 2006 pa je v luksuznem londonskem hotelu Dorchester zahtevala, da 60-vatne žarnice zamenjajo s 40-vatnimi.

Mariah Carey

Čeprav Jennifer Lopez zahteva ogromno cvetja in vso notranjo opremo v beli barvi, bi jo vsak pameten hotelir takoj zamenjal z Mariah. Ta zvezdnica je leta 2005 zahtevala, da njen apartma opremijo z zlatimi pipami in da vse straniščne deske zamenjajo z novimi. Mineralne vode ni zahtevala le v svoji kadi, ampak tudi v kadi za psa, DVD-predvajalniki pa so morali prikazovati izključno njene videospote. Istega leta je moral londonski Baglioni Hotel poskrbeti za sveče in rdečo preprogo, preden se je z limuzino pripeljala do vhoda.

Johnny Depp

Tudi hollywoodski lepotec je eden tistih slavnih, ki so hotel zapustili v lisicah. S tedanjo punco Kate Moss je leta 1994 bival v newyorškem hotelu Mark in v trenutku norosti razbijal okna in pohištvo v predsedniškem apartmaju. Pozneje je za Playboy izjavil, da je imel slab dan. Šele ko je zvezdnik privolil v plačilo odškodnine v višini 10 tisoč dolarjev, se je uprava hotela odločila, da umakne tožbo proti njemu.