Zvezdnik serije Sedma nebesa je pedofil

Stephen Collins, ki je v nekoč izredno priljubljeni seriji Sedma nebesa utelešal vzornega družinskega človeka in protestantskega duhovnika Erica Camdena, je svoji nekdanji soprogi priznal, da je zlorabljal deklice.

Volk v ovčji koži (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2014

Sedeminšestdesetletni igralec, scenarist, režiser in glasbenik Stephen Collins je leta 2012 med zakonskim svetovanjem svoji drugi soprogi povedal, da je pred nekaj leti zlorabljal tri mladoletne deklice in se jim razkazoval.

Zvezdnik pa takrat ni vedel, da njegova soproga, igralka Faye Grant, ki je leta 2012 po 27 zakonskih letih vložila zahtevo za ločitev, njegovo izpoved snema. Seanse z zakonskim svetovalcem je snemala, ker ji je tako svetoval odvetnik.

Collins

Po kalifornijskih zakonih je namreč dovoljeno na skrivaj snemati drugo osebo, če s tem pridobiš dokaze, da gre za kaznivo dejanje, kar zloraba otrok, mlajših od 14 let, vsekakor je.

Na posnetku je med drugim zabeleženo, da je Stephen zlorabljal komaj 11-letno deklico iz New Yorka, sorodnico svoje prve soproge Marjorie Weinman, s katero je bil poročen med letoma 1970 in 1978.

"V nekem trenutku otipavanja sem njeno roko položil na svoj penis," pravi na posnetku in med drugim še prizna, da se ji je po prvem incidentu še večkrat razkazoval, in sicer v obdobju treh let, ko je bila deklica stara 11, 12 in 13 let. Poleg tega je priznal še zlorabljanje deklice, ki je živela v njegovi soseščini v Los Angelesu, a je poudaril, da se ji je po 12 ali 15 letih opravičil in s tem 'poskušal popraviti zlo'.

Zlorabljal pa je še tretjo deklico, ki je živela v New Yorku in ki je bila takrat stara 12 ali 13 let. Posnetek je že prišel v roke newyorškim policistom, ki so začeli preiskavo.

Ob tem je treba omeniti, da je imel Stephen že leta 2012 opravka z možmi postave, saj ga je neka deklica prijavila zaradi zlorabljanja, a obtožnica ni bila nikoli vložena.

Soproga ga je izsiljevala in mu grozila

Že dan po tem, ko so v javnost pricurljale šokantne novice o spolni zlorabi mladoletnic, je veliko prahu dvignila še igralka in model Donna D'Errico, ki je na Twitterju objavila lažno informacijo, da je Stephen Collins naredil samomor.

Collins

Zaradi vsega tega se je oglasil še igralčev odvetnik Mark Vincent Kaplan, ki je zatrdil, da je soproga poskušala njegovo stranko izsiljevati z avdioposnetki, na katerih domnevno priznava zlorabo treh deklic:

"Stephena Collinsa sem zastopal v ločitvenem postopku, zato sem seznanjen s primerom. Njegova soproga Faye je večkrat grozila, da bo posnetek dala medijem, če ji ne izplača milijonov dolarjev, kar je veliko več, kot bi dobila z ločitvijo."

Odvetnik je še dodal, da se je Faye – potem ko so se njeni poskusi, da bi posnetek predala medijem, izkazali kot neuspešni – odločila, da bo poiskala druge zainteresirane ljudi.

"Danes zjutraj sem prvič slišala za kaj takšnega. Nobene zveze nimam s tem, kako so ti posnetki prišli v javnost," pa se je branila Faye.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri