Zvezdnice v boju za skrbništvo svojih otrok

Hrvaška pevka in televizijska voditeljica Anđa Marić, ki že vrsto let živi in dela v Sloveniji, je po treh letih boja za skrbništvo nad sinom Gašperjem izvedela, da prvostopenjsko sodišče v Ljubljani polno skrbništvo dodeljuje njegovemu očetu, Anđinemu bivšemu soprogu Primožu Dolničarju.

10. 3. 2013

Anđa Marić še zdaleč ni edina znana mamica, ki se je zapletla v sodne boje za skrbništvo svojih otrok. Znašla se je namreč v nadvse pestri družbi ...

Britney Spears

Priljubljena pevka je leta 2007 po ločitvi od moža Kevina Federlina doživela živčni zlom in pristala na prisilnem zdravljenju v psihiatrični bolnišnici. Takrat je zaradi neprimernega vedenja izgubila tudi pravico do obiskovanja svojih dveh sinov, ki ju je sodišče v polno skrbništvo dodelilo očetu. Pozneje je skrbnika dobila tudi sama, nad njo je bedel njen oče. Danes 31-letna zvezdnica je očitno prebrodila težave, in čeprav se je pred kratkim razšla z zaročencem, nima več večjih problemov.

Saša Einsiedler

V Sloveniji je bila zagotovo med slovenskimi zvezdniki do zdaj najbolj odmevna zgodba o boju za skrbništvo pred tremi leti, ko sta se ločevala Saša Einsiedler in njen nekdanji mož Tilen Pusar. Boj je potekal javno in Tilen je takrat za našo revijo izjavil, da se bo boril za polno skrbništvo nad njunimi tremi otroki. Nekdanja zakonca sta sicer pozneje v dobro otrok sklenila premirje. Tilen se je posvetil glasbi, Saša pa se ukvarja z mediatorstvom, osebnim coachingom in organizira delavnice javnega nastopanja ter treninge komunikacije.

Halle Berry

Lepa igralka se je z nekdanjim partnerjem, manekenom Gabrielom Aubreyjem, zapletla v srdit boj za skrbništvo nad hčerko Nahlo. Ko se je par razšel, sta se sicer o tem, kako bosta po razhodu skrbela za hčerko, dogovorila prijateljsko, vendar se je pozneje izkazalo, da to ne bo mogoče. Boj se je preselil v sodno dvorano in na prve strani tabloidov po vsem svetu. Halle se je želela s hčerko preseliti v Francijo, in sicer skupaj z novim partnerjem, igralcem Olivierjem Martinezom, vendar pa je sodišče odločilo, da tega ne sme storiti. Novembra lani sta na dvorišču pred Hallejino hišo Oliver in Gabriel med seboj tudi fizično obračunala.