Zvezdnice, ki so jih uničevali nasilneži in odvisniki

Po nedavni smrti Whitney Houston številni s prstom kažejo na njenega nekdanjega soproga Bobbyja Browna, češ da je prav on kriv za njene težave z mamili, ki se jih nikoli ni znebila.

29. 2. 2012

Bobby pa še zdaleč ni edini vzrok za tragični konec svoje srčne izbranke.

Številne slavne ženske so bile žrtve zlorab, a na srečo se je večini uspelo izmuzniti iz krempljev nasilnih in od mamil odvisnih partnerjev.

Tudi Whitney je sicer uspelo uiti Bobbyju, ravno tako kot Amy Winehouse Blaku Fielderju-Civilu, a očitno prepozno.

Whitney Houston in Bobby Brown

Whitney Houston je svojega bodočega soproga Bobbyja Browna spoznala leta 1989.

houston

Takrat je bil Bobby hiphop pevec z nekaj uspešnicami v rokavu, ona pa mlada pevka s kariero v vzponu. Zelo kmalu se je njegova kariera ustavila, njena pa se je izstrelila v najvišje glasbene višave. Razmerje sta uzakonila leta 1992, že leto dni pozneje pa se je Bobby znašel na zatožni klopi zaradi fizičnega napada na pevko. Fizično zlorabljanje pa je na žalost le majhen del mračne zgodbe o zakonu Whitney in Bobbyja. Prav Bobby je namreč kriv za njeno močno odvisnost od mamil, zaradi katere je potonila v glasbene in splošno življenjske globine, na koncu pa plačala z veliko prezgodnjo smrtjo. Leta 2007 je zbrala dovolj moči za enega od poskusov odvajanja od mamil in se ločila od Bobbyja, a iz pekla odvisnosti se ji nikoli ni uspelo zares rešiti. V vsej tej zgodbi je bil Bobby res začetek konca, a vendarle je bila Whitney tista, ki je v svoj organizem vnašala ogromne količine dovoljenih in nedovoljenih substanc, ki so bile na koncu zanjo usodne.

Amy Winehouse in Blake Fielder-Civil

Po podobni poti kot Bobby Brown je hodil tudi Blake Fielder-Civil, ki je bil kriv za odvisnost in prezgodnjo smrt svoje srčne izbranke Amy Winehouse.

amy

Nekdanjega soproga pokojne pevke prav vsi, vključno z njenim očetom, obtožujejo, da je Amy vpeljal v svet mamil, iz katerega se ji ni uspelo izvleči in zaradi katerega je pristala v klubu rokovskih zvezdnikov, ki so umrli pri 27 letih. S svojo brezobzirnostjo je šel menda celo tako daleč, da je soprogi zaračunaval poljube, objeme in druge fizične stike ter z zaslužkom kupoval mamila. In medtem ko se Blake danes seli iz zapora v zapor, se je Amyjina življenjska zgodba za vedno končala lansko poletje.

Rihanna in Chris Brown

R'n'b pevec Chris Brown je svoje ime s črnimi črkami zapisal v medijske anale 9. februarja 2009, ko je brutalno pretepel svoje tedanje dekle Rihanno. Fotografije pretepene pevke z Barbadosa so mesece polnile strani medijev, javnost pa je enoglasno ostro obsodila njegovo agresijo. V nasprotju z javnostjo pa je žrtev ostala neodločna in se nekajkrat poskušala celo ponovno približati svojemu nasilnemu nekdanjemu fantu, obsojenemu na pet let pogojne kazni. V zadnjem času se govori, da se je vrnila v njegov objem, a za zdaj naj bi zvezo skrivala pred javnostjo, ker ima Chris punco.

Tina Turner in Ike Turner

Pri komaj 18 letih je Anna Mae Bullock v nekem nočnem klubu spoznala r'n'b glasbenika Ika Turnerja.

Po kratkem nagovarjanju sta začela skupaj nastopati. Anna Mae je najprej postala Mala Anna (Little Anna), po prvi veliki uspešnici pa ji je Ike ime spremenil v Tina.

V glasbenem smislu sta se Ike in Tina Turner vpisala v anale rokenrola, kar jima je med drugim uspelo s klasiko River Deep, Mountain High, njuno zasebno življenje pa je polnilo znatno temačnejše strani. Ko mu je leta 1962 dahnila usodni da, je vstopila v svet psihičnega in fizičnega terorja, ki ga je trpela od soproga, odvisnega od mamil. Leta 1976 je Tina končno zbrala dovolj moči, da je po enem od številnih burnih prepirov zapustila Ika, ki jo je prepustil na milost in nemilost s 36 centi in kreditno kartico za bencinsko črpalko. Naslednjih nekaj mesecev se je skrivala pred agresivnim Ikom, leta 1978 pa se je po 16 letih zakona ločila od njega. Po ločitvi ji je uspelo ustvariti izredno uspešno samostojno kariero, Ike pa je izginil z glasbene scene in leta 2007 umrl zaradi prevelikega odmerka kokaina.

Christina Applegate

Medtem ko je Christina Applegate uživala v televizijski slavi in popularnosti, ki ji jo je zagotovila vloga neumne blondinke Kelly Bundy v izredno priljubljeni humoristični seriji Družina za umret, je bilo njeno zasebno življenje pravi pekel.

"Tri leta sem živela v strahu za lastno življenje. Pretepal me je tako, da se ni videlo nobenih modric, hkrati pa mi je pral možgane. Skoraj sem umrla," je mučne trenutke s prvim fantom, čigar imena ni želela izdati, opisala veliko let pozneje. Tudi ona si je po travmatičnih letih na srečo izborila življenje brez fizičnega in psihičnega maltretiranja.

Povzeto iz revije Lea