Zvezdnica serije in filmov Seks v mestu še vedno ni našla pravega

Igralka Kristin Davis, najbolj znana kot Charlotte York Goldenblatt iz serije in filmov Seks v mestu, je obupala nad razmerji in srečo našla v posvojeni deklici, ki ji je nadela ime Gemma Rose.

Nazadnje se je videvala s 53-letnim scenaristom, producentom in dramaturgom Aaronom Sorkinom, a sta se razšla že po nekaj mesecih.  (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2014

Podobno kot Charlotte York Goldenblatt, ki jo upodablja v seriji in filmih Seks v mestu, 49-letna ameriška igralka Kristin Davis tudi v resničnem življenju nima sreče v ljubezni.

Charlotte je zelo optimistična, ko gre za ljubezen in razmerja z moškimi, krasi pa jo izrazit občutek za vljudnost in idealizem. Ima vizijo popolnega soproga, ki bi moral biti čeden, bogat in obvezno pripadnik družbene elite.

Ker pri iskanju pravega zase niti za hip ni odstopila od svojih visokih meril, je prav takšnega moškega uspela tudi najti. No, njen zakon pa niti slučajno ni bil takšen, kakršnega si je predstavljala, zato se je pri 36 letih ločila in se soočila z izvirnim strahom, da se bo postarala sama.

V zasebnem življenju pa Kristin nima takšnih strahov. "Da, želela bi se strastno zaljubiti, čeprav vem, da to prinaša le težave. Želela bi se tudi poročiti, a verjamem, da me številne ženske razumejo, če rečem, da ni tako preprosto najti tistega pravega," je dejala pred dobrim letom.

Kot najstnica se je zapila

Temnolaska, ki se je kot Kristin Landen Davis rodila 24. februarja 1965 v Boulderju v ameriški zvezni državi Kolorado, se je v igralstvo zaljubila že pri devetih letih, ko je zaigrala v otroški predstavi Sneguljčica in sedem palčkov. Ko je leta 1987 diplomirala na igralski akademiji v New Jerseyju, je z velikimi načrti, da postane igralka, spakirala kovčke in se napotila v New York. Pot do prvih vlog pa je bila dolga.

Najprej je delala kot natakarica, nato je s prijateljico odprla studio za jogo, ki ga je vodila osem let, leta 1995 pa ji je končno uspelo, saj je dobila vlogo Brooke Armstrong v priljubljeni seriji Melrose Place. Sledila je še gostujoča vloga v humoristični seriji Seinfeld, potem pa se je končno zgodila tista prava prelomnica. Leta 1998 je na zahtevni avdiciji za serijo Seks v mestu, po kateri so posneli tudi dva filma, dobila vlogo Charlotte York Goldenblatt, prodajalko umetnin visoke modne ozaveščenosti in rahlo konservativnih stališč.

Kristin pa je v značajskem smislu povsem drugačna od junakinje, ki jo upodablja. Že kot najstnica je postala alkoholičarka, kar je nekoč komentirala takole:

"Nimam pojma, zakaj sem začela piti. Verjetno zato, ker sem se hotela vklopiti v družbo. A ne samo zato. Alkoholizem je gensko pogojen in zaradi družinske 'dediščine' sem imela predpogoje zanj. Kljub vsemu sem bila vzorna učenka in zato še vedno mislim, da odvisnost od alkohola ni izraz mladostniškega uporništva. Šele ko sem začela študirati in ko sem dojela, da študij igralstva in pijanstvo ne gresta z roko v roki, sem odšla na odvajanje. Poleg tega me je bilo strah, da bi pristala v zaporu, če bi med vožnjo z avtom koga ranila ali ubila. To so bili moji motivi, da sem pri 22 letih povsem ozdravela."

Pozabila na moške in posvojila

Na ljubezenskem področju pa na žalost ni imela toliko uspeha kot v boju proti odvisnosti. Srečo je poskušala najti z več slavnimi moškimi, a nobeno razmerje ni trajalo dlje kot leto ali dve. Med njenimi prvimi srčnimi izbranci je bil 20 let starejši komik Steve Martin, sledila pa sta igralca Liev Schreiber in temperamentni Alec Baldwin. Leta 2001 je bila v razmerju z Jeffom Goldblumom, zvezdnikom filmov Jurski park in Dan neodvisnosti. Leta 2002 se je zabavala z Damianom Lewisom, dobitnikom emmyja za vlogo Nicholasa Brodyja v seriji Domovina, za leto dni pa je njeno srce osvojil nekdanji profesionalni košarkar Rick Fox.

Z Russellom Jamesom, slovitim modnim fotografom, se je razšla pred tremi leti, nato pa doživela še en ljubezenski brodolom. Maja 2012 se je zapletla v razmerje s 53-letnim Aaronom Sorkinom, z oskarjem nagrajenim scenaristom, producentom in dramaturgom, a sta se že jeseni istega leta razšla! Kristin pa takrat ni dolgo točila solz, saj ji je bila v tolažbo deklica, ki jo je posvojila julija 2011.

Navdušena nad materinstvom je razmišljala le o tem, da bi čim več preživela s svojo 'štručko'. Zanimivo je, da se v tem pogledu njeno resnično življenje prepleta z življenjem Charlotte, ki v priljubljeni seriji najprej posvoji deklico, nato pa rodi hčerkico Rose. Morda je Kristin ravno zato svoji posvojenki nadela ime Gemma Rose. Kakorkoli že, zvezdnica je nadvse srečna tudi kot samohranilka.