Zvezde plešejo: Našli smo video, kako sta nekoč plesala stroga sodnika Andrej in Katarina (iz arhiva)

Iz našega arhiva ... Katarina Venturini in Andrej Škufca zopet ocenjujeta nastopajoče v oddaji Zvezde plešejo. Predvsem Andrej zna biti pri ocenjevanju zelo neizprosen. Kako pa sta nekoč plesala onadva? Našli smo posnetke, ki jih moraš videti.

Zvezde plešejo: Našli smo video, kako sta nekoč plesala stroga sodnika Andrej in Katarina (iz arhiva) (foto: Miro Majcen/POP TV) Miro Majcen/POP TV
12. 3. 2018

44-letna Katarina Venturini je začetek uspešnega partnerstva s 43-letnim Andrejem Škufco začela pisati leta 1990.

Kot lahko preberemo na spletni strani Katarinine plesne šole Plesna Zvezda, sta skupaj po plesni poti hodila kar 17 let, postala pa sta daleč najuspešnejši slovenski plesni par in doživela nepozabno zgodbo solz in veselja, padcev in zmag.

Preden bereš naprej si samo oglej ta posnetek:

Katarina in Andrej sta po komaj dveh letih skupnega partnerstva leta 1992 že prvič postala državna prvaka v Latinsko ameriških plesih

Skupno sta v svoji amaterski karieri v obdobju 1992-2001 osvojila 23 naslovov članskih državnih prvakov (LA, ST, kombinacija LA in ST). Pravi predor pa sta ustvarila leta 1996, ko sta postala Svetovna prvaka v kombinaciji latinsko ameriških in standardnih plesov.

Nepremagljiva sta bila še naslednji dve leti, leta 1997 in 1998. To so bili hkrati tudi prvi naslovi svetovnih prvakov za slovenski športni ples.

Ko sta leta 1998 v tretje povsem razorožila svetovno konkurenco v kombinaciji, sta spoznala, da morata najti nove izzive. Posvetila sta se tekmovanjem v posameznih disciplinah.

Amatersko kariero sta tako leta 2001 kronala z osvojitvijo naslova Svetovnih prvakov v disciplini latinsko ameriških plesov. Ker sta naslov osvojila pred domačim občinstvom v Ljubljani je bilo veselje popolno.

Ostal jima je še en izziv. Izziv za katerim stremijo vsi mladi plesalci. Leta 2002 sta prestopila v absolutno konkurenco profesionalnih plesnih parov.

Njuni najvidnejši in najboljši rezultati med profesionalci so bili:

1. mesto US Open Championships, Miami, ZDA, september 2007
3. mesto British Open Championships, Blackpool, Anglija, maj 2006
1. mesto UK Championships, Bournemouth, Anglija, januar 2006
2. mesto International Championships, London, Anglija, oktober 2005
3. mesto Svetovno prvenstvo, Le Cannet, Francija, junij 2005
3. mesto British Open Championships, Blackpool, Anglija, junij 2005
2. mesto Evropsko prvenstvo, Gothenburg, Švedska, december 2004
1. mesto na WD&DSC ( World Dance & Dance Sport Council) Ranking lestvici za leto 2004 v latinsko ameriških plesih

Še več o njuni poti si lahko prebereš na spletni strani Plesna zvezda.

Tako kot se vsaka zgodba enkrat konča, se je končala tudi tekmovalna pot Katarine in Andreja. 2. marca 2008 sta se z zaključno prireditvijo Neskončnost je večnost, v režiji Matjaža Bergerja, pred razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, poslovila od aktivne tekmovalne kariere in slovenske publike, ki ju je vedno podpirala in stala ob strani.

Preberi še: Preberi, kaj je za novo sezono oddaje Zvezde plešejo napovedala Tara Zupančič

Priporočamo tudi: Indira Ekić (The Biggest Loser Slovenija) objavila novo fotografijo, na kateri je skoraj neprepoznavna!