Znana Slovenka zaradi koronavirusa v komi (pretresljiva zgodba, ki ti bo dala misliti)

Ob takšnih zgodbah človek ostane brez besed. 😞

Znana Slovenka zaradi koronavirusa v komi (pretresljiva zgodba, ki ti bo dala misliti) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2021

Spletni portal N1 je včeraj objavil pretresljivo zgodbo televizijski voditeljice RTV Slovenija Darje Korez Korenčan, ki je spregovorila o svoji težki izkušnji s koronavirusom.

Kot je povedala novinarjem N1, se je okužila marca letos, ko se še ni govorilo o splošnem cepljenju populacije, ne ve pa niti, kje, in kako se je okužila, saj je upoštevala čisto vsa priporočila.

Le dan po tem, ko je test pokazal pozitivno, so jo odpeljali v bolnišnico, na intenzivno nego, in jo priključili na ventilator. Po šestnajstih dneh umetne kome se je zbudila s povito roko in izvedela, da so ji morali zaradi zapletov amputirati vseh pet prstov desne roke. Od intubacije ima poškodovane glasilke in šibkejši glas. 

Preberi, kaj je povedala:

"Šla sem se testirati in bila pozitivna. Naslednji dan sem bila tako osljabljena, da sem poklicala rešilca, ki me je odpeljal naravnost na intenzivno nego. Tam sem ležala dva dni, saj so ugotovili, da gre za zelo močno pljučnico, kar me je zelo presenetilo, saj v prsih nisem čutila bolečine. Ampak ta Covid pljučnica je zelo zahrbtna, in se pretihotapi v nas, da sploh ne vemo kdaj," pove. 

Posledice obolenja bo nosila celo življenje. Ob vstavljanju arterijski kanala se je zgodila radialna zapora, zaradi česa so ji kasneje morali amputirati vseh pet prstov desne roke.

"Od vsega sem bila najbolj ponosna na svoje dolge prste, zato mi je bilo to, kar se mi je zgodilo, najbolj grozno," priznava.

Zato zdaj opozarja ...

"Nenehno objavljanje številk v medijih, niso le številke. za temi številkami stojijo ljudje," svojo izkušnjo pa je tudi že zapisala v knjigi, s katero želi pomagati drugim, ki se borijo s posledicami bolezni.

Njeno celotno izpoved si sicer lahko prebereš TUKAJ.

Fotografije: Profimedia, Goran Antley